18 de febrer de 2014

PASTÍS SACHER


Dissabte passat vam tenir festa grossa a comacasa-res, el meu marit estrenava dècada! i prou important l'ocasió per a donar-li una bona sorpresa! I li vam donar! no s'ho esperava pas! El pastís és aquest Sacher que avui us ensenyo, molt molt bo! boníssim! Com no volia fer experiments vaig anar a la recepta segura, a la de la Gemma, del bloc La cuina de casa Aquí, que en sap un munt i el resultat sempre és bo!
Vaig fer dues planxes de pa de pessic perquè necessitava un pastís per a 20 racions, ben bé era de 30, però com vam repetir ..no en va quedar ni les engrunes!!
PASTÍS SACHER
Ingredients
Pa de pessic
230g de sucre
100g d'ametlla en pols
5 ous
50g de farina
25g de cacau en pols
50g de xocolata al 70%
50g de mantega
Trufa
160ml de nata per muntar
125g de xocolata de cobertura
Cobertura
150ml de nata per muntar
150g de xocolata de cobertura
75g de mantega
Farcit
Almívar t/t (80sucre-80 aigua)
Melmelada (en aquest cas de maduixa casolana)
Preparació
Planxa de pa de passic
Separem els rovell de les clares de 3 ous. Separem 60g de sucre del total
Barregem la farina d'ametlla amb els 170g de sucre restants, hi afegim els 3 rovells i els ous sensencers d'un en un, incorporem bé abans d'afegir l'altre.
Fonem la xocolata amb la mantega al microones o bany maria i l'afewgim a la barreja anterior.
Muntem les clares a pun de neu amb el sucre reservat (60g). Les incorporem amb compte a la barreja. A continuació barregem la farina amb el cacau i ho afegim, tamisat, a la barreja anterior, amb espàtula i amb moviments envoltants, de baix a dalt..
Estenem bé la barreja a la safata prèviament folrada amb paper especial de forn, que tingui aproximadament 1cm de gruix.
Coem uns 10-12 minuts a 200º, sempre amb el forn preescalfat.
Trufa
Escalfem la nata líquida. Quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata trossejada. Esperar dos minuts i barrejar bé fins a tenir una mescla homogènia (en un principi sembla que no lligui, seguiu remenant!)
Reservem a la nevera un parell d'hores
Cobertura
Escalfem la nata líquida i quan arrenqui el bull hi aboquem sobre la xocolata trossejada i la mantega a dauets. Esperem dos minuts i remem bé fins a tenir una mescla ben fina. La mantenim calenta al bany maria fins el moment de utilitzar-la.
MUNTATGE
Tallem les planxes de pa de pessic en la forma que vulguem fer el pastís. 
Posem una base de pa de pessic, l'humitegem amb l'almívar i cobrim amb una bona capa de melmelada. Tapem amb una segona planxa de pa de pessic, l'humitegem amb l'almívar i cobrim amb una capa de trufa. Tapem amb una tercera planxa l'humitegem amb l'almívar i repartim una capa fina de trufa. Per acabar aboquem la cobertura que mantenim a temperatura i sense tocar-la, fem moviments amb pastís vigilant, perquè la cobertura es reparteixi per un igual a tota la superfície.
Decorem al nostre gust!


20 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

per molt anys pel teu marit un pastis fabulos

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què bona és la sacher! no saps com m´ha agradat vora la teva. Un petonet

Roser ha dit...

segur que la celebaracio va ser genial amb aquest acabament!! petons i felicitats al marit!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Moltes felicitats al teu marit, segur que està fet un xaval.
Olé la Sacher que has fet, venen ganes de mossegar la pantalla. Boníssima Teresa.
Petons.

Esmerαlđα• [Recelanđia] ha dit...

Riquísimo y muchas felicidades!
Un besito

Miquel ha dit...

un pastel muy rico y ademas a la altura del evento¡¡
Y desde luego los postres de la Gemma es postre seguro que sale y bueno.
Muchas felicidades a tu marido.
Peto

Gemma ha dit...

oeee!! Quina passada, t'ha quedat espectacular!
És d'aquells pastissos per a ocasiona especials, porten feina però val la pena, oi? I un canvi de desena s'ho mereix :)
M'agrada molt la decoració amb el cacau i la cobertura.

Montse {Rhu and Sam} ha dit...

Un patís de luxe per estrenar la 60ena!!! la xocolata mai falla ;-)

María ha dit...

Mi querida Teresa, antes de nada Felicidades para el cumpleañero, y desde luego Felicidades para ti, por que has hecho una tarta divina, que bonita te ha quedado, y su sabor me imagino que es mas que rico, digna de una ocasion como esta. Mil besicos preciosa

mercè ha dit...

Uff, quina meravella de pastís!, i quina presentació!. Sense cap mena de dubte, un dels meus pastissos preferits...

Teresa, et vull agraïr enormement que hagis tingut el detallàs de participar al joc que he proposat!, m'ha fet molta il.lusió. Et volia comentar que a l'enllaç que m'indiques, com que hi ha vàries receptes VERMELLES, he agafat les fotografíes del chutney de poma,ceba i fruits vermells i també les de la confitura de pebrots. Va bé?. Dissabte les publicaré totes. Tens el Nº 12. Una abraçada i altre cop moltíssimes gràcies!

Marta C. ha dit...

Crec que la sacher és el meu pastís preferit. T'ha quedat molt bé, m'agrada molt la decoració que hi has posat. Felicitats a tu i al teu marit!

Núria ha dit...

El sacher és una delicia!! A les llamineres com jo crec que és el que més ens agrada. Jo el vaig fer amb melmelada d'abercoc, però tinc pendent fer-lo amb maduixa o gerds....
Ara a gaudir d'aquest pastís!
Petons

La Taula d'en Bernat ha dit...

Per molts anys!!!
No m'estranya que no en quedés ni una engruna, aquest sacher té una pinta exquisida! Millor que de pastisseria!!!

Petons!
Anna

Cristina ha dit...

Sensacional! Menys mal que queda la foto!...ara que a triar me'l menjo, je, je, je.

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Pero que pintaza que tiene, el corte lo dice todo
Bss

Eva Macià ha dit...

Per molts anys al teu marit!! sens dubte un pastís genial per aquesta gran celebració, és un clàssic que sempre agrada ;). Un petó!

VISCalacuina ha dit...

Quin pastís més hermós que vas preparar per al teu marit, per molts anys a tots dos!

MaryLou ha dit...

Teresa, quin pastís!!!!!!!! moltes felicitats al teu soci, segur que va quedar ben sorprés amb aquesta sacher!!!
Una abraçada!

Maria Dolores ha dit...

Un pastís que sempre queda bonissim i si la recepta es de Gemma queda sempre prefecta.
Un abraç

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa guapa tu

En primer lloc MOLTES FELICITACIONS PEL TEU MARIT, te ha quedat de super 10, saps ?, es un dels meus pastissos preferits, que maco et va quedar i de segur que molt i molt bo

mil petonets Susanna

Seguidors