17 de març de 2014

CASSOLETES DE CREMA CATALANA

Per Sant Josep no pot faltar la crema!! Aquest any com cau entre setmana ja l'hem fet i menjat!!! Aquestes tartaletes amb crema van ser les postres d'ahir, ens vam llepar els dits de bones!!
Si no volem fer tanta feina, o no tenim temps, les cassoletes les podem trobar fetes en supermercats, encara que si les feu a casa són més bones.
Felicitem, per endavant, a tots el Joseps, Josepes, Pepes i Pepets..., que passeu un molt bon dia!
CASSOLETES DE CREMA CATALANA
Pasta brisa 
Ingredients
180 g de farina
75 g de mantega (ben freda)
1 ou
50 g de sucre llustre
1 culleradeta de sal
Crema
Ingredients
600 ml de llet
5 rovells d'ou (si són petits, 6)
180 g de sucre
25 g de maicena
1 branca de canyella
Pell de llimona (sense la part blanca)
Fem la pasta brisa:
En un bol tamisem la farina, hi afegim la mantega tallada a dauets i barregem amb els dits fins que tinguem una massa terrosa, afegim la sal, l'ou i el sucre llustre i continuem barrejant fins a tenir una massa homogènia. No em d'amassar-la gaire!és una massa que si l'amassem molt queda tova i s'enganxa.. Fem una bola  i l'emboliquem amb film transparent i la deixem reposar a la nevera mínim 1 hora. S'ha d'endurir per a poder-la estirar.
Enfarinem la superfície de treball per a poder estirar la massa, necessitem un gruix aproximat de 1/2 cm., a mesura que l'estirem anem enfarinant el marbre o taula perquè sinó s'enganxarà. Tallem els discs segons la mida dels nostres motlles (també podem fer-ho en un sol motlle), els folrem i deixem refredar 1/2 h a la nevera perquè agafi cos.
Abans de posar-les al forn les punxem bé i pintem amb ou batut, aquest farà una pel·lícula que impedirà que el farcit humitegi la cassoleta. Si us voleu assegurar que la massa no puja, folreu les cassoletes amb paper especial de cuina, feu discs de la mida del motlle, humitegeu-los i poseu-los damunt la massa i a sobre cigrons crus, d'aquesta manera us assegurareu que la massa no pugi.
Amb el forn preescalfat coem a 180º durant uns 20-25 minuts, o fins que veiem que tenen un color torrat. Els deixem refredar i desemmotllem.
En el meu cas vaig desfer xocolata postres Nestlé i vaig pintar l'interior de la cassoleta.
Reservem
Fem la crema
En un casso posem a bullir la llet, en reservem una mica per a desfer la maicena, el sucre, la canyella i la pell de llimona, retirem així que arrenqui el bull i deixem infusionar uns minuts i que perdi temperatura.
Batem els rovells d'ou, amb batedor manual, afegim la maicena desfeta amb la llet (freda) que hem reservat, barregem bé.
Traiem la canyella i la pell de llimona de la llet i l'aboquem als rovells, barregem bé amb el batedor manual, la passem a un cassó (jo acostumo a colar-ho, per assegurar que no queda cap impuresa de l'ou) i coem a foc baix, remenant constantment, així que espesseixi l'apartem del foc, l'aboquem en un bol i deixem refredar, tapem amb film per evitar que es ressequi la part superior. Reservem a la nevera.
Muntatge
A l'hora de servir omplirem les cassoletes amb la crema, per sobre posarem sucre i amb el bufador el cremarem (si no en teniu, ara trobem bufadors molt bé de preu,  val la pena tenir-ne un), decorem amb una mica de canyella i pell de llimona.
Servim de seguida. Si no us les heu de menjar totes us recomano que no les ompliu i cremeu el sucre, doncs la crema fa una mica d'aigua i quedaria la cassoleta  humida.


* Recepta l'he tret de la revista Lecturas Postres (mix de dues receptes)

19 comentaris:

teresa ha dit...

Ufff!! Que bones!! de segur que no en va sobrar cap??
Tenen una pinta per xuplarse el dits.
Besets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

Miquel ha dit...

una crema que no debe de faltar esta semana.y asi en tartaletas mucho mejor
bona setmana
Peto

Eva Macià ha dit...

Si la crema és bona... aquestes cassoletes encara més!! jo vull fer-ne demà al vespre per no faltar a la cita! un petó!

Fem un mos ha dit...

Aquestes tartaletes estan dient mengem !!!
La vaig fer dissabte, i també ja ens l’hem menjat. Que el dimecres es dia feiner, i no tindre temps.
Petons

M Glòria ha dit...

S'acosta St Josep, s'acosta St Josep!!!
Nosaltres ho celebrarem dissabte vinent.
PTNTS
Dolça

Cristina ha dit...

Mare meva! La foto del tall...és prohibitiva. Ja saps que una safateta dijous serà benvinguda.

asj ha dit...

Me encanta la crema catalana y ya con la pasta brisa casera tiene que ser una delicia total.

besazos

CHEZ SILVIA ha dit...

Doncs no s´ha de perdre la tradició i jo la faré dimecres!!!! delicius!!!!! petons

CHEZ SILVIA ha dit...

Doncs no s´ha de perdre la tradició i jo la faré dimecres!!!! delicius!!!!! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ja portes la crema de Sant Josep per davant, "que te quiten lo bailado".
Jo vull una cassoleta que té molt bona vista i deu estar per llepar-se els dits un a un.
Petons.

Gemma ha dit...

M'encanta la presentació en format cassoleta, és com si mengessis la crema sucada amb melindros tot en un!

MaryLou ha dit...

Quina pinta!! jo la tinc feta per a menjar-la avui!!
Petonets

Roser ha dit...

ooooooohh mare meva, acabo de sopar i tornaria a fer el postre! quina pintassa per favoooorr...petons

Pebre i xocolata ha dit...

Molt bona idea! Presentar la crema en cassoleta! Original i boníssim, m'encanta!
Marta

Judith ha dit...

Mm mm que bones Teresa, molt original la manera de presentar la crema!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Un altre manera de fer la crema, acompanyada amb aquestes tartaletes, diferents i de ben segur, també, ben bones¡¡
Moltes gràcies per felicitar-me per el día del meu Sant, ja ho vaig llegir en el meu blog.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Maria Dolores ha dit...

Qui pillara a estes hores una cassoleta. Que boniques i que bones.
Un abraç

Su ha dit...

Qué buena pinta, para comerlos de dos en dos. Un besote.

Marina A.F. ha dit...

Se m'havien escapat aquestes cassoletes de crema catalana, que bones!!

Seguidors