ÍNDEX DE RECEPTES

12 d’abril del 2014

AMETLLATS (Thermomix)


Tenia a la nevera les clares de la crema de café que vaig fer el diumenge i no volia desaprofitar-les. Ahir per la tarda em van venir al cap els ametllats, que m'encanten! qui no té pa somia truites ! Vaig mirar si hi havia alguna recepta per a fer-los amb la TMX, i bingo!  vaig trobar aquesta que us ensenyo  AQUÍ , i com tenia tots els ingredients, en 30 minuts  vam tenir un bon plat d'ametllats a punt! Van quedar molt macos. Amb aquesta massa van quedar al punt, com a mi m'agraden, que tinguin volum i un cop cuits quedin cruixents per fora i tous per dins, autèntics! M'han dit que estan molt bons, jo no els he provat... quin sacrifici! Em vaig conformar amb l'olor que va quedar i el goig que fan !!!
Aquests dies de festa ens acompanyaran molt bé un bon café, una copeta de mistela, un vinet ranci...!
Us deixo l'enllaç dels panadons, menja típica d'aquestes dates a Isona i terres Lleidatanes! PANADONS 
BONA PASCUA!

AMETLLATS
Ingredients
250 g d'ametlla Marcona
100 g de sucre
70 g de clara d'ou (millor si la peseu, més o menys sol ser dos ous petits)
Pell de llimona ratllada (1 c/p))
Elaboració
Reservem unes 15 ametlles senceres
La resta les posem en el got i triturem 15 segons a vel. progressiva 5-10. Ha de quedar-nos farina d'ametlla (la podeu comprar ja feta). Un cop tenim la farina d'ametlla hi afegim el sucre i la pell de llimona i barregem 10 segons a vel. 6.
Incorporem la clara d'ou i barregem 10 segons, vel. 6. Quan tenim la massa feta la posem en una mànega pastissera, amb boca o sense, però l'obertura ha de ser ampla, d'uns 2'5 cm.
Folrem la safata del forn amb paper especial per forn i anem fent els ametllats deixant una separació entre ells. Damunt de cadascun hi posem una ametlla sencera de les reservades.
Coem, amb el forn preescalfat, a 180º durant uns 20 minuts, hem d'anar vigilant, quan el veiem daurats ja estan, han de quedar tous per dins.
Deixem refredar damunt d'una reixeta.
Reservem en una caixa metàl·lica.

10 comentaris:

Eva ha dit...

Un clàssic que no falla mai! són tan bones amb el gustet a atmetlla que costa no repetir!! un petó!!

VISCalacuina ha dit...

T'han quedat maquíssims!

Cristina ha dit...

T' han quedat divins!! una galeta de sempre que sucada està deliciosa...almenys per a mi.je,je,je.

crismas ha dit...

Que pinta mas rica tienen. A mi también me gustan crujientes por fuera y tiernos por dentro. Tomo nota de tu receta, tengo un par de cajas de almendras que me regalaron y tendré que hacerme el ánimo de pelarlas jajaja!!
Besos

Núria ha dit...

T'han quedat preciosos! A mi també m'agrada que quedin tovets per dins, es nota millor el gust i són més agradables per menjar! Molts petonets

Miquel ha dit...

son muy buenos y fáciles, me encantan
Bona Pascua
peto

María José Andreu Granados ha dit...

que buenos los almendrados, me imagino que en la thermomix más faciles de hacer.
besoss

les receptes que m'agraden ha dit...

Quina bona pinta! Han d'estar bons no... boníssims! M'encanta el teu bloc, ja et seguiré. Jo també en tinc un, si vols visitar-me em farà molta il·lusió, l'adreça és

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

Una abraçada!

esborrar ha dit...

És una boníssima recepta per aprofitar aquelles clares que de vegades ronden per la nevera. M'encanten aquestes galetes. Si es poden fer així de fàcil amb la thermomix, més encara!
Marta

Unknown ha dit...

Jo busco la recepta a la termomix i no hem surt. Podries dir-me l'enllaç.
Gràcies.

Seguidors