ÍNDEX DE RECEPTES

30 d’abril del 2014

SEITONS EN VINAGRE

Avui toca recepta salada!!
A casa els agraden molt els seitons en vinagre, a mi no em fan tanta gràcia, i per això no acostumo a fer-ne, no m'acaben de fer el pes. Fa unes setmanes vaig veure que hi havia uns seitons que encara bellugaven, molt macos, i en vaig comprar. La peixatera em va dir com fer-los perquè quedessin bons, blancs i amb una textura forta, no tova com en alguna ocasió he tastat. La veritat es que van quedar molt bons! van estar contentíssims! a mi tampoc em van desagradar...Aquest cap de setmana he repetit! és una bona tapa per acompanyar l'aperitiu del diumenge, que a casa no pot faltar cap diumenge, i els vaig fer ben contents!
Que passeu un bon Primer de Maig !
SEITONS EN VINAGRE
Ingredients
1/2 Kg de seitons
Vinagre blanc
Sal
Oli
2 grans d'all
Julivert
Pebre negre molt (millor moldre'l al moment)
Preparació
Traure cap, tripes i espina dels seitons, és fàcil de fer, però si no us atreviu la peixatera segur que us ho farà.
Ens quedarà el seitó obert en dos lloms agafats per la cua, els posem tots en un bol gran amb una mica de sal, per a rentar-los, els hi deixem uns dos minuts, escorrem i tornem a fer el mateix, ho repetim una tercera vegada. Això es fa per a traure la sang i que després quedin més blancs. Quan ho hem repetit tres vegades, els escorrem i col·loquem ben posats en un taper o altre recipient, i cobrim amb vinagre blanc. Jo vaig posant el vinagre a mesura que vaig fent capes de seitó i també hi poso un pel de sal. Deixem macerar durant unes 5 hores (si n'hi ha molts o deixem una estona més).
Passat aquest temps, veurem que ja els tenim blancs, els traiem del vinagre tot acabant de netejar-los. Podem separar els dos lloms, i traure la part del mig dels dos lloms, una tira fina d'espines, surt fàcilment. Els anem col·locant en una safata, entre capa i capa posem una mica de pebre molt i all i julivert picats, raig d'oli d'oliva i una altra capa de seitó, així fins a posar-los tots. Acabem amb oli fins a cobrir-los. Tapen i guardem a la nevera. Un cop preparats ens aguantaran ben bé una setmana a la nevera, això si no se'ls mengen d'una atacada...!


5 comentaris:

Gemma ha dit...

Ideal per ara que comença el bon temps i la temporada d'aperitius a la terrassa...
Una tapa de luxe!

MaryLou ha dit...

Boníssims!!! ara fa temps que no en faig.
Petonets

les receptes que m'agraden ha dit...

Que bons que són els seitons en vinagre, oi? Amb una torrada de pa amb tomata un sopar ideal! Una abraçada!

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

Tapa't de tapes ha dit...

Són una delícia, Teresa, a mi m'encanten... i també en fem a casa!

Maria Dolores ha dit...

Que buenos hoy justamente he comprado en casa nos gustan mucho, mucho.
Saludos

Seguidors