21 de maig del 2014
PASTÍS DE FORMATGE I ALBERCOCS
Després de la temporada de fruites d'hivern ja tenim ganes de canvi i ens atrauen, amb el seu color, les primeres fruites de primavera-estiu. Ja comencem a trobar albercocs bons, fruita que m'encanta, però toca esperar unes dies per a trobar-los bons, bons. No m'hi vaig poder resistir i ahir (un ahir de la setmana passada...) en vaig comprar uns quants per a fer aquest pastís de formatge, que em rondava pel cap des de que el vaig veure a la revista Lecturas Postres. La recepta original és amb plàtan i mató, però tal i com el vaig fer va agradar moltíssim!
Us deixo l'enllaç de la melmelada d'albercoc, que anirà molt bé per acompanyar aquest pastís!
Melmelada d'albercoc
PASTÍS DE FORMATGE I ALBERCOCS
Ingredients
300 g de formatge cremós (a la recepta original mató)
1/2 k d'albercocs (no massa madurs)
1 iogurt natural
3 ous
80 g de sucre
40 g de Maicena
Almívar
80 g de sucre
80 ml d'aigua
Elaboració
Separem el rovells i les clares. Rentem i traiem els pinyols als albercocs, el reservem. Separem els rovells de les clares, reservem aquestes. Triturem la meitat dels albercocs, els rovells, el sucre, el iogurt i la maicena amb un robot de cuina, jo vaig fer-ho amb la Tmx. Ens ha de quedar una textura ben fina.
Muntem les clares ben fortes, amb un pessic de sal. Les afegim a la barreja anterior, de mica en mica, amb una espàtula i fent moviments de baix a dalt, perquè no perdi volum.
Haurem preparat un motlle, engreixat i enfarinat (traiem excés de farina donant uns copets boca avall), hi aboquem la barreja des de poca alçada, perquè no perdi volum la barreja.
Coem durant 50 minuts a 180º. Passat aquest temps el punxem per a comprovar si està cuit (ens ha de sortir l'agulla seca). Si el tenim al punt, apaguem el forn i deixem refredar al mateix forn amb la porta oberta, passat una estona, el traiem i desemmotllem.
Aprofitem quan el tenim al forn per a preparar els albercocs per a la decoració:
En un cassó fem l'almívar t/t, deixem que redueixi uns minuts i hi afegim els albercocs que hem reservat, deixem coure uns minuts, no han de quedar massa tous, que no es desfacin, i amb compte els escorrem i reservem.
Quan tenim el pastís fred l'empolsinem amb una mica de sucre llustre i col·loquem els talls d'albercoc al nostre gust.
El podem acompanyar amb una mica de melmelada d'albercoc, si és casolana millor que millor!
* L'almívar de coure els albercocs el guardem en un pot tapat i a la nevera, ens servirà per a humitejar qualsevol pa de pessic que preparem, quedarà amb el toc de l'albercoc, boníssim!.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
13 comentaris:
Teresa; Sóc un seguidor dels pastisos de formatge, acompanyat d'una fruita; primavera, estiu, al fa molt més refrescant.
Tot seguit l.apunto.
Salutacions Teresa.
Qué pinta más cremosa te ha quedado tu pastel, cuando de repente mis ojos han visto tus lionesas y no han podido resistirse. No sé si hay un vicio llamado adicción a las lionesas de todo tipo, pero lo tengo. Un besote.
T'ha quedat fantàstic, Teresa!!! A mi també m'agraden molt els albercocs, i els préssecs!!!!
Una bona manera de celebrar que aviat vindrà l'estiu i les seves fruites!!1
Petons
ostres quina pintassa no??! ja m'has donat idees pels prèssecs! m'apassiona els pastissos de formatge! petons
Que bons que son els pastissos amb totes les fruites d'estiu...!!!!!
Petonets.
Quina bona combinació Teresa!!!! ja tenim ganes de fruites i els albercocs.. m´encanten. Petons,
Molt sucós el pastís. Qué bons son el albercocs, ja tocava que arribessin les fruites més estiuenques.
Petons.
Que tendran estas ricas tartas de queso, mira que son faciles y quedan estupendas
Bss
Els pastissos de formatge es un dels meus preferits.
Amb el teu permís em guardo la recepta.
Aquest te molt bona pinta.
Petons
Un pastís boníssim! Amb els albercocs i el formatge, ha de queadr molt gustós i amb una texutra molt suau.
I per mi, molt millor amb albercocs que amb plàtans ;)
Boníssim! Els pastissos de formatge son deliciosos i aquest amb albercocos encara més! Un petó
http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Mi querida amiga, te ha quedado un pastel divino, impecable de bien hecho, y seguro que con un sabor delicioso, los albaricoques me encantan, asi que me llevo la receta. Mil besicos tesoro
Que bon pastís has preparat.
Els albercocs m'agraden molt tant que la semana pasada vaig collir uns pocs y me sentare mal, es que no pots parar de menjarne.
Publica un comentari a l'entrada