9 de juliol de 2014

AMANIDA DE CEBA, TOMÀQUET I TONYINA

Ja sabeu que poques coses salades publico, però aquesta amanida, diferent, bona i fàcil, em va agradar molt quan la vaig veure a la Vanguardia un dia de la setmana passada, i us la volia ensenyar!. Sense dir-nos res, vam coincidir amb la meva germana Dolors fent-la el mateix dia! Sembla, doncs, que ens va cridar a totes dues l'atenció! Està molt bona i queda molt ben presentada!
Per cert, estem a punt de la visita 300.000! i ens agradaria saber qui és...!
AMANIDA DE CEBA, TOMÀQUET I TONYINA
Ingredients
(per a quatre persones)
2 tomàquets per amanir, una mica grans
2 llaunes de tonyina o bonítol del nord(com més bona sigui, més bona trobarem l'amanida)
2 cebes tendres
Un grapat d'olives negres sense pinyol (podeu comprar olivada ja feta)
Oli d'oliva
Fulles de menta
Olives, anxoves ...(opcional)
Preparació
Traiem la primera capa de les cebes, les partim pel mig i tallem en juliana. En un bol posem aigua i gel, i hi posem la ceba uns 10 minuts (ens quedarà molt cruixent i molt tendra)
Tallem els tomàquets per la meitat longitudinalment, si cal tallem una mica el cul per a que ens quedi ben posada al plat.
Repartim la tonyina per sobre del tomàquet.
Escorrem la ceba, l'assequem una mica amb paper de cuina, i la repartim per sobre de la tonyina, que n'hi hagi força, que quedi amb volum!.
Amb el pimer triturem les olives negres amb una mica d'oli, si heu comprat l'olivada, encara menys feina, però no costa gens fer-la i queda molt bona. La repartim per sobre la ceba.
Decorem amb fulles de menta, olives, anxoves... al nostre gust!
Espero que us agradi!!





12 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

per lleparse els dits

Doris mis cosillas ha dit...

Estos son mis platos ricos y refrescantes.Bssss y gracias.

Roser ha dit...

com m'agraden els tomàquets farcits, bonissima recepta! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Enhorabona, ja has conseguit 300.001 visites.
Una amanida que queda molt vistosa amb aquesta presentació.
Petons, fins aviat.

Marina A.F. ha dit...

Sí que sembla bona, sí! I presentada així, ben original. Quina gràcia que coincidiciu amb ta germana!! A punt dels 300.000? uau, felicitats!

Pilar C. ha dit...

L'enhorabona pels 300.001 visitants! i l'amanida perfecta1 que ve que queda l'olivada amb la ceba, la tomata i la tonyina, de 10! Un petó maca.

"Les receptes que m'agraden"

Norma2 ha dit...

Gracias por quedarte como seguidora de mi blog. Tienes en tu blog hermosas imágenes pero no puedo leer porque no tienes el traductor de idiomas.
Besos hoy desde
http://norma2-siempreesprimavera-norma2.blogspot.com.ar/2014/07/tashirojima-la-isla-de-los-gatos.html

Norma2 ha dit...

Teresa gracias por indicarme dónde está tu traductor. Si me permites te aconsejaría que lo coloques arriba y a la derecha de tu página, porque el que no conoce el idioma en que está escrito enseguida busca el traductor y es difícil que lo busque al final de la página.
Beso desde Argentina

Julia ha dit...

Bunisima y la presentacio un deu.Me ha encantado tu post, tienes cosas muy interesantes, felicidades por tu bloc. Te invito a visitar el mio, esta semana, ¡¡Nos montamos una fiesta!! Pero no cualquier fiesta, una con detalles únicos, y cargadita de buenas ideas, para que vuestros eventos nunca vuelvan a parecer aburridos e insípidos, ¿Te vienes? Único requisito, pasárselo bien. Elracodeldetall.blogspot.com

Pebre i xocolata ha dit...

Què bona! Molt bona presentació. El toc de menta deu quedar molt refrescant i original. M'agrada!
Per cert, felicitats per les 300 mil visites. Una xifra impressionant. Bona feina!
Marta

María ha dit...

Mi querida Teresa, que maravillosa ensalada, original y rica, no sabia lo de meter la cebolla en agua con hielo, siempre aprendo de ti. Un abrazo muy grande tesoro

ISABEL ha dit...

Super bones les amanides al estiu.
Molt original el platet......
Petons i fins aviat

Seguidors