14 de juliol de 2014

CLAFOUTIS DE CIRERES


Abans no s'acabin les cireres volia fer un clafoutis i aquí us ensenyo el que ens vam menjar ahir! el vam trobar boníssim, això que no les tenia totes amb que la textura agradés tothom, però si, ens va agradar molt! Algú es va queixar que el tall era petit...es va acabar tot! El vam acompanyar amb gelat de vainilla. 
Us ensenyo com de manera ràpida i fàcil podem traure els pinyols de les cireres, ho vaig veure en aquest bloc aquí , va super bé! En aquesta ocasió la recepta és de l'Ada Perellada, aquí
CLAFOUTIS DE CIRERES
Ingredients
400 g de cireres sense pinyol
250 ml de nata per a muntar
5 ous grans
150 g de sucre (vaig posar-ne 130 g)
80 g farina d'ametlla (la recepta original posa ametlla torrada picada, textura farina)
20 g de farina
1 beina de vainilla
Gelat de vainilla
Elaboració
Com podeu veure a la foto, amb un bolígraf (Bic) sense la mina traiem els pinyols a les cireres i les reservem. En un bol posem els ous i el sucre i amb el batedor elèctric o manual barregem molt bé. Afegim la nata, la farina, la farina d'ametlla, les llavors de la vainilla, i barregem fins a que estigui tot ben integrat.
En un motlle engreixat o folrat amb paper especial de forn, hi aboquem la barreja, repartim les cireres i enfornem a 180º durant 35-40 minuts. Forn preescalfat.
Deixem refredar i desemmotllem.
Per a decorar podem empolsinar-lo amb sucre llustre i unes cireres.
L'Ada també ens proposa fer una salsa de cireres, diluint melmelada de cireres amb una mica d'aigua fins a aconseguir la textura de salsa. si no tenim melmelada, coure 300 g de cireres amb 100 g de sucre i 100 ml d'aigua, durant 15 minuts, triturar i ja tenim la salsa.



10 comentaris:

Eva Macià ha dit...

Un pastís ideal per aprofitar la millor época de les cireres!! m'encanta la cremositat del clafoutí ;). Un petó!

Eva Macià ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ISABEL ha dit...

Aquest any no he fet el pastis de cireres.....
M'estan entrant ganes...
Petons

Roser ha dit...

amb pressecs també funcionaria oi? m'apunto la recepta que ha de ser una delicia! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un tall molt petit, jejeje, segur que no es així, però et quedes amb ganes de més, el clafoutis de cireres es molt bo.
Petons.

Pebre i xocolata ha dit...

Té una pinta fantàstica! Deu quedar molt gustós, amb les cireres i tot plegat. Molt bones postres!
Marta

Marina A.F. ha dit...

Que bo!!

Gemma ha dit...

molt bon truc per treure els pinyols :)
La clafoutís m'encanta, i la de cireres, la meva preferida. No m'estranya que no en sobrés gens!

María ha dit...

Mi querida amiga, que delicioso pastel, y que forma mas maravillosa de sacar el hueso a la cereza, siempre se aprende algo contigo, y desde luego esto no lo sabia yo . Mil besicos mi Reina

M Glòria ha dit...

La tècnica del BIC és perfecta per treure els pinyols de les cireres ;-)

I que bona és la clafoutis de cireres! Entre la coca amb cireres i la clafoutis no pararia mai!
PTNTS
Dolça

Seguidors