Cada segon divendres d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'ou, web, aquest any, demà, 10 d'octubre. Justament ahir vaig fer, per dinar avui, cigrons amb una mica de cap i pota i com no falta mai amb ou dur! la novetat no es pas l'ou sinó la carn de cap i pota. Sempre faig els cigrons, podríem dir a lo pobre, amb una picada d'all, julivert, pinyons i ametlla, i que no hi falti l'ou dur que li dona gust i cremositat, són una delícia! A casa no ens agraden els menuts, potser perquè no n'he fet mai!, però de petita a casa me n'he fet un tip, i que bons els trobava, els guisadets de cap i pota que feia la meva mare... encara puc percebre'n el gust, l'olor, els llavis i dits enganxifosos...d'aquells me'n menjaria un bon plat...Doncs bé, un dia d'aquests a Isona veig a la carnisseria uns paquetets envasats al buit de carn de cap i pota, ja cuita, a punt per a fer-la guisadeta o com he fet jo, posant-ne uns dauets a aquests cigrons, ha quedat un plat únic excel·lent, boníssim i salubable !!!
Si clicleu aquí trobareu més receptes que porten OU
SORPRESA!!! OU AMB DOS ROVELLS!!
COM PELAR ELS OUS QUE S'HI RESISTEIXEN !!!
CIGRONS AMB OU DUR (i cap i pota...)
Ingredients
(per a quatre persones)
3/4 de quilo de cigrons cuits
Una ceba mitjana
1 c/s de tomàquet ratllat
1 c/p de polpa de pebrot vermell
4 ous durs
Oli verge d'oliva
Aigua o brou vegetal
En aquesta ocasió carn de cap i pota
Picada
2 grans d'all
Un grapat de fulles de julivert
Pinyons
Ametlles torrades
Elaboració
Bullim els ous amb aigua i sal durant 10 minuts. Reservem fora de l'aigua. Quan siguin freds els pelem i reservem.
En un morter posem una mica de sal (per evitar que l'all salti i surti fora del morter), els alls pelats i tallats, el piquem bé, a continuació posem el julivert i piquem bé, només ens cal afegir els pinyons, les ametlles... i continuar picant fins que tinguem la picada al punt.
En una cassola sofregim la ceba picada petita, millor picada que ratllada perquè ratllada perd molta aigua i sabor, quan estigui tova hi afegim el tomàquet ratllat i la polpa de pebrot i sofregim, a foc baix. Quan tenim el sofregit ben caramel·litzat hi afegim la carn de cap i pota (en aquest cas), com ja es cuita només cal donar unes voltes per a integrar-la amb el sofregit. Afegim l'aigua o brou i quan arrenqui el bull hi afegim els cigrons cuits, repartim la picada per sobre, remenem una mica per a que s'integri, un xup-xup i plat acabat!
Bon profit!!
5 comentaris:
hummmmmmmmm que bo
Jo també elshe provat amb ou dur...ara a mi de dos rovells, nai, nai.
Que bons els cigrons amb cap i pota i l’ou un bon acompanyament !
Petons
Mmm! Deliciós. un plat de festa major!
molt bons el cigrons amb l'ou dur!!! el cap i pota no m'agrada, però entec que és un bon plat únic!
Petonets
Publica un comentari a l'entrada