A banda de lo vistosos que són aquests tomàquets, estan molt i molt bons!!! Just havia comprat tomàquets xerri variats i els vaig preparar de seguida! encara que no les tenia totes, perquè no m'agrada massa la conserva feta amb vinagre, encurtidos, que diuen.... Van ser un èxit absolut!!! tant és així que ja n'he preparat més! El pot queda tant maco que el vam portar a la taula, així tothom va poder veure quin goig feia i servir-se les que va voler. Un altre dia vaig preparar-los per l'apreritiu, damunt d'una torradeta, un raig d'oli d'oliva verge i unes escames de sal rosa... bocatto di cardinale!
Uns tomàquets dolcets, amb un punt suau de vinagre, aromàtics, una xispa picants, una explosió en boca...deliciosos!
Aquesta setmana toca fer panellets... divendres castanyada!!! aquí podeu trobar les receptes dels que fem a casa: Panellets d'avellana i Panellets d'ametlla , els de tota la vida.
TOMÀQUETS XERRI ADOBATS (encurtidos)
Ingredients
400 g de tomàquets xerri variats
2 escalunyes
1 c/p de pebre negre en gra
2-3 branques de farigola
1 branca de romaní
5 g de sal
50 g de sucre
225 ml d'aigua
100 ml de vinagre de poma
1 pot de vidre amb tanca hermètica
Elaboració
Rentem molt bé els tomàquets.
Pelem les escalunyes i tallem per la meitat.
Preparem un pot de vidre esterilitzat (si l'hem rentat amb el rentaplats no cal bullir-lo).
Posem els tomàquets dins el pot, les escalunyes, el pebre negre en gra, el romaní i la farigola.
En un cassó posem l'aigua, el vinagre, el sucre i la sal, ho fem bullir i en aquest moment ho aboquem al pot que tenim els tomàquets.
Tanquem el pot i el posem al bany maria durant uns 15-20 minuts.
Passada una setmana, si és més millor, ja podreu gaudir d'aquesta delícia!
* font, Gastronomia y Cia
11 comentaris:
Una molt bona idea per conservar tomàquets!
Entre la María i tú , m'heu fet agafar ganes de tastar aquests tomaquets.
Son molt vistosos.
Petons.
Què xulos!!!!
Carai, Teresa, sí que fan bona pinta, sí!! Queda apuntada la proposta.
doncs mira aquests encara no els havia vist encurtits!! fantastics per saborejar tot l'any! petons
Per fi! la versió xerry-Teresa...amb un color fantàstic! ara falta la Isabel.
La idea sembla excel·lent, és qüestió de provar-ho.
Gràcies, Teresa.
Muy buena idea esta manera de hacer los tomates encurtidos.
Bona setmana
peto
Ja em va sorprendre veure els de la Maria, i ara tu encara em fas venir més ganes de tastar-los. Recepta guardada a pendents!
Mi querida amiga, que maravilla de aspecto tienen estos ricos tomates, se ven laboriosos de hacer, pero el resultado final seguro que merece la pena, me han encantado, seguro que ya tienes pensado alguna dulceria para estos dias, estare pendiente por que no me la puedo perder viniendo de ti, creo que sera deliciosa. Mil besicos tesoro
si que fa goig, si, tot un pot d'aquests encurtidos....bocado per a tothom!!
Publica un comentari a l'entrada