ÍNDEX DE RECEPTES

3 de novembre del 2014

CODONYAT


Encara que el temps no acompanya, estem en plena temporada de productes de tardor, codonys, carbasses, castanyes, moniatos, una llarga llista, uns el preparem per a tenir-ne tot l'any, com és el cas d'aquest codonyat i els bolets que es veuen que els assequem, i d'altres que els anem consumin en el dia a dia, per tant els menús són una mica diferents dels de l'estiu; ara ens toca preparar brous i sopes, cremes, guisadets, llegums estofadetes, deixem una mica enrere les amanides de pasta, de llegums, ensaladilles, això si, una bona amanida  no pot faltar mai!
Doncs aquest cap de setmana de Tots Sants hem aprofitat per a fer aquest codonyat per a tenir-ne tot l'any, fins els panellets de l'any que ve..., fet a casa queda molt bo, encara que porta una mica de feina...val la pena fer-ne!
També ens vam arribar al bosc a buscar els últims bolets de la temporada, que aquest any ha estat any de camagrocs, que m'agraden moltíssim, el rovelló, a la zona d'Isona, la majoria portaven la proteïna incorporada... cucats, cucats! Així que anem fent rebost com les formiguetes ...
Amb aquest codonyat participem amb la convocatòria blog-event  "La quintaesencia del otoño" i que n'és amfitriona la Cristina del bloc Le bon vivant .
Blog-Event CIII - Quintessenz des Herbsts (Einsendeschluss 25. November 2014)
A baix de tot, els panellets que ens hem cruspit!!!
CODONYAT
Ingredients
2 kg de codonys (un cop ja els tenim nets i tallats)
1 kg i 1/4 de sucre 
Preparació
Tallem pel mig els codonys, els traiem el cor, pelem i tallem a trossos més petits, ho pesem i posem en una cassola, hi afegim el sucre, donem unes voltes i deixem macerar 24 hores, encara que amb 12 h ja el podem tenir a punt. El codony anirà traient  l'aigua i el sucre es desfarà, llavor ja podem posar-ho al foc, a foc mig, i deixar coure uns 50 minuts, de tant en tant remenem, veureu que el codony es va tornant tou i transparent i es va enfosquin, agafant color. De vagades no se perquè el color varia, pot quedar més rosset, aquesta vegada més vermellós, però bo segur que igual.
Quan veiem doncs que està tou, passats aquests 50 minuts (també dependrà de la quantitat), triturem bé amb el túrmix, deixem uns minuts més però ara remenant sense parar, sinó s'enganxarà i agafarà mal gust. L'aboquem en un motlle o taper i deixem refredar, jo el cobreixo amb film tocà a tocar per evitar que es faci una capa resseca. Un cop ben fred podem guardar-lo tapat a la nevera, aguantarà molt bé fins la temporada següent!

PANELLETS 2014 !!! (estaven boníiiiissims!


11 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin goig que fa aquest codonyat! Aquest any encara no l'he fet, però ja tinc els codonys.
Vas fer una castanyada complerta, uns panellets molt xulos!!
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

que bo el codonyat!! m'encanta amb pa, sol, formatge, ...el que sigui és un vici! aquí en tens per una bona temporada! petons

GEMMA ha dit...

Tinc moltes ganes de fer codonyat...en vaig fer una vegada i no em va quedar masa be. prenc nota de lamteva recepta!!
Petons.

Miquel ha dit...

Este año tambien he hecho por primera vez,es muy rico y versatil ademas de que agunato mucho tiempo para ir degustandolo poco a poco.
buena coleccion de panellets
Peto

les receptes que m'agraden ha dit...

Ostres que bé que t'ha quedat, sembla ben bé de botiga! I segur que esta tremendament bo, a veure si m'animo i el faig, de veritat que t'ha quedat espectacular! Un petó maca!

Les recetas que m'agraden

Maria Jesus Novillas Mancho ha dit...

Te ha salido excelente, que ganas dan de probar un poquito.
Petons.

Eva ha dit...

El codonyat casolà és espectacular!! i els panellets fan també una pinta tremenda, quin goig!! saps que els de codonyat són els meus preferits?? un petó!

Doris mis cosillas ha dit...

Una ricura, yo quiero huuuuu.Besosss

Gemma ha dit...

T'ha quedat genial! És veritat que porta una mica de feina, però saber que l'has fet a casa és molt gratificant i molt més bo!!!

MaryLou ha dit...

el codonyat què bo!!! jo l'acabo de fer aquest cap de setmana. I els panellets et van quedar xulíssims!!!
Petonets

Unknown ha dit...

Hola Teresa
muchísimas gracias por tu receta. Cómo no me va a gustar! El membrillo es uno de mis favoritos en Otono :)
Cuídate
Cristina

Seguidors