ÍNDEX DE RECEPTES

19 de gener del 2015

PERES AL CAVA ROSAT AMB TARONJA

 Aquest mes la proposta de la Mercè, Del blog al plat,  ens ha portat a remenar el blog de l'Alfons, Les receptes de Sant Hilari , que sempre ens presenta receptes molt temptadores, ah! i és tot un especialista en la presentació en gotets...! visiteu-lo!!! Les peres al vi ens agraden molt i feia temps que no en menjàvem, al veure-les amb cava rosat a l'Alfons ho vaig tenir clar, i aquí teniu la mostra! Molt bones, més suau de gust que les fetes amb vi, un color preciós, i amb una mica de gelat de vainilla i nous, unes postres de luxe!!
Amb aquesta entrada també participo a l' HEMC#65 , convocatòria que ens fa la Cristina del blog 
Le bon vivant , aquest mes dedicat a les taronges.
Al final podeu veure les fotos de la classe amb el Pep Nogué, a Bonpreu, una classe especial doncs aquest mes s'acaben... al febrer ja no en faran, de moment s'han acabat! quina pena, tothom estava disgustat però com va dir el Pep, hem d'estar contents d'haver aprofitat aquestes classes i aprendre molt durant aquests anys i com no, d'haver fet amistat i conegut molta gent. 
Mai s'ha de dir un adéu per sempre, sinó un fins aviat, que totes/tots esperem...!

PERES AL CAVA ROSAT AMB TARONJA
Ingredients
6 peres (conference o altra de carn forta)
100 g de sucre
1 taronja
1 ampolla de cava rosat
1 canonet de canyella
Elaboració
En un cassó posem el cava, el sucre i les peres pelades, hi deixem les cues, a foc mig deixem que s'evapori l'alcohol. Incorporem el suc de taronja, part de la pell tallada en juliana (sense part blanca) i el canonet de canyella. Quan arrenqui el bull abaixem el foc i deixem coure un 45-50 minuts, fins que les peres estiguin cuites. De tant en tant les anem regant amb el suc.
Un cop cuites retirem les peres i reservem, i deixem reduir el líquid fins a tenir una consistència de xarop.
Per a servir-les, podem presentar-les en got o en un plat, regades amb una mica del xarop de cava i decorades amb unes tires de pell de taronja.
Nosaltres les vam acompanyar amb gelat de vainilla i nous.

Classe a Bonpreu  15-01-2015 : Bescuit de Xocolata sense farina/copes de xocolata amb nata/pa d'espècies/carquinyolis d'avellana


20 comentaris:

Miquel ha dit...

Muy bueno este postre del rey de los gotets.
Si es una lastima lo de los talleres de Bonpreu yo iba desde el 2008.Esperemos que no sea un cierre definitivo.
Al menos nos ha permitido disfrutar a muchos y poder aprender y luego comportirlas.Ademas de conocernos bastantes blogers.
Bona setmana
peto

Tapa't de tapes ha dit...

Mmmm! deliciós segur!

ISABEL ha dit...

Son temptadores aquestes peres amb cava.
Quina pena lo de Bon Preu.
Jo tinc classe, el dia 22 de Febrer.
Espero que encara la façin.
Tindrem que fer trobada.
Una abraçada

Eva ha dit...

Una molt bona recepta per 'robar' ;-). És original i deliciosa, un petó!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina llàstima els tallers del Bon Preu, sempre apreniem alguna cosa nova i les bones estones que hem passat.
Per endolcirnos una mica ens menjarem una pera de les que has fet, per la costum de fer-les amb vi no había pensat en el cava rosat, i acompanyades de gelat de vainilla, una idea rodona.
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

m'encanten els postres amb fruita!! una bonissima temptació! petons

Cristina ha dit...

També en gotet...No se li que falta inventar amb gotets a l'Alfons...jejeje...Quina classe més dolça. Trobo que vàreu fer molt bones receptes.

les receptes que m'agraden ha dit...

Un gotet boníssim i les receptes de la classe semblen totes delicioses! Un petó!

Gemma ha dit...

NMolt bona elecció, el blog de l?alfons és sempre una temptació.
Ostres, això del Bonpreu és un pena de veritat, algú ha explicat per què? vaja, era l'últim lloc on feien classes així... :(

Margarida ha dit...

Molt bé això d'aprofitar una recepta per participar en dues propostes!!!!
L'Alfons sempre té receptes molt temptadores i costa de triar-ne una, oi? Tu n'has fet una elecció boníssima!
Petons

Unknown ha dit...

Una gran versió del rei dels gotets, t han quedat genial
Muas

mercè ha dit...

Si és que l'Alfons té unes receptes impressionants!, i bones idees!. Jo les peres sempre les havia fetes amb vi negre. Així amb cava rosat i el toc de taronja han de ser molt fines!. Una molt bona elecció que t'ha quedat preciosa a la vista i segur al paladar!. Gràcies per participar! (efectivament és a l'entrada que faig al meu blog amb la meva recepta on heu de deixar l'enllaç, perque sinó, em trobo enllaços per tot arreu!, jajajaja)

mercè ha dit...

Si és que l'Alfons té unes receptes impressionants!, i bones idees!. Jo les peres sempre les havia fetes amb vi negre. Així amb cava rosat i el toc de taronja han de ser molt fines!. Una molt bona elecció que t'ha quedat preciosa a la vista i segur al paladar!. Gràcies per participar! (efectivament és a l'entrada que faig al meu blog amb la meva recepta on heu de deixar l'enllaç, perque sinó, em trobo enllaços per tot arreu!, jajajaja)

Alfons ha dit...

tens tota la raó les peres fetes amb cava queden més delicades que amb el tradicional vi negre, queden com més de festa ... y més aromàtiques ...celebro que a casa vostra us hagin agradat...!!!
gracies per participar a la convocatoria de la Merçè i felicitats... que aquests gotets t'han quedat fantàstics!!

Joaquina ha dit...

Unes postres senzilles i amb ingredients molt saborosos... me l´apunto!!!! Una abraçada.

GEMMA ha dit...

Jo també sempre les faig amb vi negre, però aquestes amb cava rosat, s'han de provar!!
petonets

Conxita ha dit...

Jo també vaig estar a punt de triar aquesta recepta perquè les peres amb vi m'agraden molt però amb cava rosat encara han de ser més bona.
A mi també m'ha sabut molt greu que es deixin de fer els tallers de cuina de Bonpreu, jo també hi assitia regularment i era una meravella aprendre amb el Pep Nogué. Pensarem en positiu i ens fixarem només en el que hem aprés i com de bé ens ho hem passat.
Conxita
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/

Xicuina-Anna ha dit...

Mai he provat les peres fetes amb vi però aquestes amb cava tenen una pinta espectacular!! Aquesta presentació fa molt de festa ;)

Anna Pigarda ha dit...

No m'han cridat mai les peres al vi, però amb cava rosat i tan llamineres com t'han quedat, segur que m'animo a provar-les de fer a casa! Jo també he anat a algun taller de Bon Preu amb el Pep Nogué, i n'aprenies un munt! Potser més endavant i tornen...ja veurem. Una abraçada!

Sussi Abel ha dit...

Una proposta genial!!una abraçada!
http://aracuina.blogspot.com.es/

Seguidors