ÍNDEX DE RECEPTES

30 de juliol del 2015

GALETES DE CANYELLA (TIPUS NAPOLITANA)

Aquest any començo més tard les vacances, per això encara vaig fent i publicant, però ja n'hi ha ganes, de vacances!! Ahir no va fer mandra encendre el forn... el resultat aquestes galetes de canyella, que si us agrada el gust de la canyella, heu de provar-les. Recorden les napolitanes de tota la vida, de petita m'agradaven molt i si n'hi havia no duraven gaire... bé, encara m'agraden, eh?.
L'únic inconvenient que hi ha fer galetes en aquest temps de calor és que la massa s'estova de seguida i s'ha de posar una estona a la nevera per a que refredi, sobretot quan les tallem, la massa ha d'estar ben freda, i per a coure-les també, sinó es deformen. És a dir, cada cop que vaig manipular la massa la vaig haver de deixar 20 minutets a la nevera... paciència!, però, el resultat s'ho val!!
Per als que encara treballeu, comptant els dies per les vacances... BON CAP DE SETMANA!!
GALETES DE CANYELLA
Ingredients
100 g de mantega a temperatura ambient
100 g de sucre
1 ou L (a temperatura ambient)
2 c/p de canyella en pols
250 g de farina de rebosteria
6 g de llevat tipus Royal
per a cobrir les galetes
4 c/s de sucre
2 c/s de canyella en pols
Preparació
En un bol gran posem la mantega i el sucre i amb batedor elèctric batem molt bé durant 5 minuts. Afegim l'ou i continuem batent 2 minuts. Afegim la canyella, la farina i el llevat barregem, no massa, traiem del bol i fem una bola compacta. Jo vaig necessitar una mica més de farina, sinó quedava una massa tova, això la massa us ho demanarà... bé ho notareu... Entre dos trossos de film transparent aplanem la massa, ha de quedar d'uns 2 mm de gruix, ho posem en una safata plana i reservem a la nevera 30 minuts.
Traiem la massa de la nevera i tallem les galetes al nostre gust, les anem col·locant a una safata de forn, folrada amb paper especial o silpac, amb l'ajuda d'un colador fi les empolsinem generosament amb la barreja de sucre i canyella i coem durant 12-15 minuts, forn preescalfat, a 180º, forn dalt i baix.
Amb Thermomix
Muntem la papallona al got, posem la mantega i el sucre i batem 5 minuts a vel. 3. Afegim l'ou i programem 2 minuts a vel. 3. Traiem la papallona, incorporem la canyella, la farina i el llevat i barregem 15 segons a vel. 3. Traiem la massa del got, fem una bola, si no es molt tova la posem entre dos trossos de film transparent i seguim els mateixos passos que he posat anteriorment. si la massa és molt tova fem una bola i la deixem 30 minuts a la nevera, llavors la podrem aplanar amb el corró, tallar les galetes....
c/p= cullera de postres
c/s= cullera sopera
Font: blog webos fritos

4 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Al fer la primera mossegada ja s'oblida la calor del forn, quina bona pinta tenen!!
Petons.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa, Un espectacle per la boca -al paladar- i també per a la vista¡¡
Que vagin de gust Teresa¡¡ :O)

No tot són postres ha dit...

Em recorden les que vaig publicar un parell de mesos enrere...però napolitanes napolitanes les meves no ho acaben de ser!!! I aquestes????
Ptnts
Dolça

La cuina de la Isabel ha dit...

Les galetes fetes a casa son boníssimes.
Encara que ara fa una mica de mandra, encendre el forn.
Petonets i bon estiu!!!!!!!!!

Seguidors