Aquest diumenge les postres han estat una mica accidentades... bones ho eren però de vista no en tenien massa, per això no us les ensenyo... s'ha de repetir perquè ja us dic que estava molt bo!!
Així, doncs, tiro de la carpeta de pendents, receptes fetes, menjades, païdes... però no publicades.
Aquest plat és molt fàcil de fer i no necessita més que un bon ou d'oca, unes bones patates, un pernil salat del bo..., i un toc de trufa, si en teniu, sinó també estarà bo!!
El vam menjar a casa del meu cossí Ferminet (dir-li Fermí no em sona...), la Rosa la seva dona és bona, bona cuinera i ens el va preparar, entre d'altres coses bones!
És un plat per a compartir, doncs els ous d'oca són grans i contundents... ideal per a un sopar informal !
OU D'OCA AMB PATATES FREGIDES PERFUMADES
Ingredients
Un ou d'oca
Patates
Pernil tallat ben fi (creieu-m'he que si es bo, el plat ho serà més)
Pell de llimona sense la part blanca
Trufa opcional
Oli
Elaboració
Pelem i tallem les patates a rodanxes fines, d'uns 3 mm, les deixem una estoneta amb aigua.
Les eixuguem i fregim amb abundant oli en el què haurem fregit les pells de llimona per a perfumar-lo. Encara que no ho sembli, queden les patates amb un gust de llimona molt agradable. Un cop fregides, però toves per dins, les disposem en una safata. Traiem oli de la paella i hi fem l'ou ferrat. Obrir aquests ous costa una mica, s'ha de fer amb un ganivet donant un cop sec a la closca, que la té dura!
Quan tenim la clara cuita i amb puntes rossetes, i el rovell no quallat, el posem damunt les patates, seguidament repartim el pernil per sobre, ratllem una mica de trufa i servim.
Us en llepareu els dits!!!
9 comentaris:
que bo
Boníssim! i molt fàcil de fer, lo més complicat serà trobar l'ou d'oca, quina salivera!! un petó i bona setmana!
No he tastat els ou d'oca, se semblen als de gallina de sabor?
De totes maneres ja enm faig idea de que ha d'estar bo amb aquestes patates tan ben perfumades.
Petons.
quina gràcia! no l'he provat mai l'ou d'oca! ara hi menja una família segur! té molt bona pinta! petons
Con huevos normales ya la he probado esta combinación y es divina, pero el poner la piel de limón para perfumar el aceite, esto me falta probar.Siempre se aprende cosas nuevas.
peto
Per a mi també és una novetat l'aromatitzar l'oli amb la pell de llimona. Queda anotat.
Los ous d'oca són espectaculars i tu els ha fet.....de luxe!
Salutacions,
Olga
saps que no he tastat mai un ou d'oca???
La combinació patates, ou, pernil i tòfona té l'èxit assegurat!
Qué rico Teresa, el aceite aromatizado da un sabor riquísimo y los huevos de Oca no los he probado pero seguro que tienen un toque distinto..bsts guapa
Publica un comentari a l'entrada