ÍNDEX DE RECEPTES

5 d’octubre del 2015

FLAM DE FORMATGE SENSE FORN


Unes postres molt fàcils, un flam de formatge lleuger, que no necessita forn, gustós, suau, i molt, molt bo!
El vam arrodonir amb una mica de gelat de vainilla amb nous de Macadàmia, gerds i una fulleta de menta.
Anem per feina... us deixo la recepta i animeu-vos a fer-lo!
FLAM DE FORMATGE SENSE FORN
Ingredients
450 ml de llet (en el meu cas semi-descremada)
90 g de sucre
1 sobre i mig de quallada en pols (tipus Royal)
200 g de formatge cremós, o formatgets (podem posar fins a 300g)
Pel motlle
75-100g de sucre
Unes gotes de llimona o d'aigua
6 motlles individuals (els de flam van perfecte) 
Preparació
Primer farem el caramel, en una paella posem el sucre i les gotes de llimona o aigua, a foc mig i sense remenar deixem que el sucre es vagi desfent i agafant un color morró, de caramel, vigileu perquè de seguida es crema i llavor amargaria en lloc de donar bon gust. El repartim pel fons dels motlles i una mica pels laterals i els reservem.
Preparem el flam posant en el got de la Thermomix tots els ingredients i programem 10 minuts, temperatura 90º, vel. 4.
Repartim la barreja en els motlles, deixem refredar i posem a la nevera tapats amb film, durant al menys tres hores, si ho feu el dia abans millor, perquè ha de quallar.
A l'hora de servir els desemmotllem i decorem al nostre gust.
Per a desemmotllar-lo, que no costa, podem passar un ganivet fi pel voltant i fer entrar una mica d'aire, amb la punta mateix del ganivet, tot abocant-lo en el plat, surt fàcilment.
Sense la Tmx no l'he fet, però si tritureu tots el ingredients i els poseu en un cassó i coeu a foc mig o baix, sense que bulli, i remenant, ha d'anar igualment bé.

* font: blog Velocidad cuchara

8 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

m'agrada el mató, el pastís de formatge, la quallada i m'encanta el flam de formatge. És d'aquells postres que no els veus gaire sovint i que sempre demano perquè a casa en faig molt poques vegades! és un plaer pels sentits...petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Només s'ha de veure la textura per dir: M'agrada.
Son unes postres amb les que sempre quedes bé, ideals després d'un bot àpat o per berenar.
Petons.

VISCalacuina ha dit...

Quin flam més bonic que ens has fet!!!

No tot són postres ha dit...

Però que bo ha de ser!!!
Ptnts
Dolça

Gemma ha dit...

Fa mig any en tenia un de molt semblant a la carta del restaurant, amb mató i mel. I també el feia amb la thermomix. Era èxit assegurat!
Amb el gelat, de vici total!

GEMMA ha dit...

Tindre que provar de fer-ho al foc, com dius tu. Però fa una pinta boníssima!
Petonets.

Miquel ha dit...

Un postre que gusta si o si.Buena opción sin horno.Mas económico.
petons

ISABEL ha dit...

Unes fotos molt maques!!!!!
No soc massa de flams, però aquest no els hi faria cap lleig.
Petonets

Seguidors