28 de setembre de 2015

PANTXINETA AMB AMETLLES

No coneixia aquestes postres típiques del País Vasc, i mirant per internet veig que són ben conegudes. 
De fet nosaltres combinem molt sovint en les nostres postres la pasta de full i la crema, a casa nostra, en particular, la combinació té l'èxit més que assegurat!, per tant, no podien fallar! i així va ser.  Pel que he vist, en la majoria de receptes les farceixen  amb crema pastissera, aquesta té la variant que a la crema se li afegeix ametlla molta, cosa que la fa més compacta i amb un bon gust d'ametlla. 
L'acabem amb ametlla picada o en làmines per sobre i empolsinada amb sucre llustre. 
Jo les vaig fer individuals seguint les mides de la recepta (encara que queden una mica massa grans...les vam compartir..), però també queda molt bé fer-ne una de més gran i tallar-ne porcions.
Unes molt bones postres! i que dir-vos si en tenim un  trosset per acompanyar un cafetó... una delícia!
PANTXINETA AMB AMETLLES
Ingredients
2 làmines de pasta de full
1 ou
Sucre llustre
Ametlla picada o en làmines
Per la crema
250 ml de llet
Una branca de canyella
2 rovells d'ou
60 g de sucre
25 g de maicena
20 g de mantega
100 g d'ametlla molta
Elaboració
Bullim la llet amb la branca de canyella, retirem del foc i deixem refredar una mica, la necessitem tèbia.
Batem els rovells amb el sucre, afegim la maicena i barregem bé, anem afegint aquesta barreja a la llet tèbia i coem aquesta preparació a foc baix fins que espesseixi, retirem del foc i hi incorporem l'ametlla molta, barregem bé.
Preescalfem el forn a 180º
Tallem la pasta de full en 6 discs de 10 cm de diàmetre i uns altres 6 de 12 cm. Amb una forquilla pungem aquest últims.
En una safata de forn folrada amb paper especial o silpac hi posem els discs petits, separats entre si, repartim la crema deixant un marge lliure a tot el voltant. Pintem aquest marge amb ou batut. Cobrim amb els discs més grans pressionant amb el dits per a que quedin ben segellats.
Pintem la superfície amb la resta d'ou batut, repartim les ametlles per sobre i coem uns 30 minuts a 180º.
Deixem refredar sobre una reixeta.
Empolsinem amb sucre llustre i servim.

   
Font: Revista Postres de Lecturas (l'estic amortitzant... hi ha molt bones receptes!)













8 comentaris:

Miquel ha dit...

Esta combinación gusta si o si,No falla nunca, me encanta también.
Bona setmana

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina crema tan bona Teresa!! Qualsevol preparació amb pasta de full ja m'agrada i molt i encara més amb aquesta crema amb ametlles.
Petons.

GEMMA ha dit...

A mi m'encanta aquestes postres!!
Petons

Roser Font ha dit...

Que bons que són els dolços amb pasta de full i crema! jo en menjaria cada dia si no ens fes mal jeje! t'han quedat de pastisseria! peton

ISABEL ha dit...

Fer un postre amb pasta de full ¡¡¡¡¡¡ èxit assegurat!!!!!
Mai havia sentit el nom de Pantxineta.
El dit "No et aniràs a dormir sense aprendre res" es ben cert.
Petons i fins aviat

M Glòria ha dit...

Jo tampoc les coneixia però trobo que han de ser molt bones
Ptnts
Dolça

Gemma ha dit...

Tot un clàssic del país basc, jo les he tastades allà! Deliciós, la combinació de crema i pasta de full no falla mai.

Pebre i xocolata ha dit...

Doncs si, són un clàssic deliciós! T'han quedat la mar de bé, quina bona pinta!
Marta

Seguidors