Aquest cap de setmana a Isona vam celebrar la festa del nostre Patró, Sant Sebastià. Com cada any es va fer festa grossa a la Posa, un dia de retrobaments, gent que fa temps no has vist, petons, abraçades, salutacions, i com no, un bon dinar en família!
Al menú d'aquest any hi hem afegit un tast de calçots, bé, jo més que un tast..., i com van tenir molt d'èxit crec que l'any vinent repetirem! Per a les postres, aquest pastís de pastanaga, que vam trobar boníssim i la galeta de xocolata que vaig publicar dies enrere, aquí, que també va ser tot un èxit !
El pastís de pastanaga, carrot cake, és una de les receptes que vam fer a la classe que la Gemma del blog "la cuina de casa" " donava a l'escola de cuina Mireia Carbó, i com s'havia de posar en pràctica, vaig tenir clar fer-lo per a aquesta diada i compartir-lo amb la gent. Va ser una classe genial! aprofito per animar-vos a fer-ne alguna amb la Gemma, és bona professora!! i l'escola de la Mireia és super xula i qui ja coneix la Mireia sap que té l'èxit assegurat del resultat, us deixo l'enllaç! aquí
PASTÍS DE PASTANAGA (CARROT CAKE)Ingredients
(motlle de 24 cm)
150 de sucre moreno
50g de sucre blanc
4 ous (a temperatura ambient)
200g de mantega pomada
300g de pastanaga (ratllada o picada emb picadora)
100 g de taronja confitada
100g de coco ratllat
250g de farina
16g d'impulsor (tipus Royal)
1 pessic de canyella
1 pessic de clau en pols (aportació meva)
1 pessic de sal
Pell de taronja ratllada
Preparació:
Pelar les pastanagues i picar-les amb un robot de cuina, o ratlades. Reservar
Picar la taronja confitada amb un robot de cuina. Reservar
Amb varetes elèctriques (amb la kitchenAid primer a vel. baixa i anem pujant fins a mitja5-6) barrejar la mantega i els sucres. Afegir els ous, la taronja confitada, el coco i la pell de taronja. A continuació afegir la pastanaga picada i barrejar molt bé, augmentar una mica la velocitat. Per últim afegir la farina, l'impulsor, la sal i les espècies. És una massa bastant espessa, al principi sembla que la massa sigui massa seca, però poc a poc agafa humitat, tot i que queda una massa densa.
Abocar dins un motlle engreixat i enfarinat, encamisat que se'n diu..., i només ens falta coure'l al forn 50 minuts a 170º, amb el forn preescalfat prèviament.
Deixem refredar una mica desemmotllem i posem damunt d'una reixeta, deixar refredar.
Quan estigui ben fred, sinó no ens quedarà bé, tallar longitudinalment en dos (tres) pisos.
Amb l'ajut d'una màniga pastissera, farcir amb cobertura de formatge i decorar la part de sobre al nostre gust.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.
Cobertura de formatge
Ingredients:
100g de mantega pomada
250 de sucre en pols
500g de formatge tipus philadelphia, a temperatura ambient
Colorant en pasta taronja
Preparació
Amb les varetes elèctriques barrejar la mantega i el sucre fins que tinguem una crema ben fina i homogènia. Afegir el formatge i seguir batent fins que s'integri bé. Afegim una mica de colorant i barregem, n'anem afegint fins a tenir el color desitjat.
Ha de quedar una crema brillant, fina i homogènia.
Classe amb la Gemma a l'escola de cuina de la Mireia Carbó
8 comentaris:
Qué bons el calçots amb la seva salsa i clar un dia tan festiu s'ha d'acabar de una forma ben dolça com el pastís de pastanaga, t'ha quedat super xulo, molt maco i es clar, molt bo.
Petons.
Caram noia, que bé que us ho passeu!!!! I amb un pastís de categoria per arrodonir el dia!
(així que et vas posar les botes amb els calçots, eh? A mi abans no m'agradaven, però aquest any també he començat a mirar-los d'una altra maner... hehehe)
Petons
Un gran pastís per a un gran dia!
Quin color més alegre...m'encanta!!!!
Bona setmana! Clara
Que bo! Jo no he fet mai cap carrot cake amb coco però és una combinació molt bona. Me l'apunto! T'ha quedat preciós, el pastís!
Marta
Que bonic t'ha quedat!!! No l'he fet mai un carrot cake....i aquests dies estic veient molts!!! M'hauré de posar les piles....
Petonets,
Olga
Caray esta tremendo este pastel.Me encanta la zanahoria y mas con coco y naranja.Buena profe la Gemma también.
peto
Fantàstic pastís, digne de la millor pastissera.
Felicitats!!!!!
Publica un comentari a l'entrada