9 de maig de 2016

MOCHA CHIFFON CAKE DE TARONJA


No coneixia aquest tipus de cake i el nom crida força l'atenció, el primer que vaig veure era de cafè i com una és cafetera vaig pensar en fer-lo però no vaig poder veure la recepta, no la posaven al final, així que vaig començar a buscar i deu ni do dels bloguers que l'han fet, de xocolata, de llimona ... finalment em vaig decidir per aquest de taronja, del blog "una pincelada en la cocina".
És un cake entre un Angel Foof cake i un pa de pessic genovès, però més humit i flonjo, suau i molt gustós, si el pressiones amb el dit recupera la forma, torna al seu lloc. El toc de la glaça de taronja hi queda súper bé i bo! podeu veure un vídeo de com el fan aquí .
El fan amb un motlle alt, amb forat al mig, tipus xemeneia, si mireu el vídeo el veureu, però jo no en tinc i ho vaig fer amb aquest que veieu, que queda ben bonic, oi?, Això si, que sigui alt perquè puja molt!
Les postres d'ahir van ser una pinya caramel·litzada amb toffee i un tallet d'aquest cake. Us deixo l'enllaç de la pinya amb toffee, Pinya caramel·litzada amb toffee,  molt fàcil de preparar i són unes postres súper bones!!
MOCHA CHIFFON CAKE DE TARONJA
Ingredients
170 g de sucre
165 g de farina
4 ous mijants
11 g de suc de taronja
60 ml d'oli de girasol
7 g de llevat (tipus Royal)
1/2 c/c de sal
1 beina de vainilla
Glassejat
80 g de sucre glaç
3 c/s de suc de taronja( ha de quedar la textura com la mel, si cal poseu-n'hi una cullerada més)
Elaboració
Primer que res preparem el motlle, l'engreixem i enfarinem, traiem l'excés de farina. Reservem
Encenem el forn a 160º, si teniu l'opció dalt i baix.
Separem els rovells de les clares, muntem les clares  a punt de neu, ben fortes i reservem.
En un bol gran tamisem la farina, afegim el sucre, el llevat i la sal, els rovells, el suc de taronja, la pell ratllada de la taronja, les llavors de vainilla, obrim la beina i amb un ganivet rasquem les llavors, també podeu posar extracte, amb el batedor elèctric batem molt bé fins a tenir una massa llisa i homogènia.
Anem afegint les clares muntades poc a poc, amb moviments envoltants i amb espàtula, per que no perdi volum.
Aboquem la barreja en el motlle i coem durant 40 minuts a 160º, durant aquest temps no obrim la porta perquè sinó s'abaixaria. Passat aquesta primera cocció coem durant 10 minuts (amb 7 en vaig tenir prou) a 
170º. anem comprovant si ja el tenim cuit, el punxem amb una brotxeta i quan surti ben seca és senyal que ja està cuit.
Deixem refredar 10 minuts al forn mateix però amb la porta oberta, llavors el desemmotllem i deixem refredar damunt una reixeta.
Fem la glaça barrejant el sucre amb el suc de taronja, ben remenat, i l'aboquem per sobre el cake. 
Només ens cal començar a tallar i a gaudir...


7 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Quines postres de diumenge, la mar de bones.
I el pastís t'ha quedat ben alt amb un glassejat per sobre que atreu per si sol.
Petons.

Rosa Urroz ha dit...

Ha d'estar bonissim, però qui es pot resistir? M'agrada molt.
Petons.

Sussi Aracuina ha dit...

Té una pinta genial, es veu molt esponjós!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Un gran descobriment! No havia sentit parlar mai d'aquest tipus de cake. M'ho apunto!!
Petonets i bona setmana,
Olga

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Unes postres boníssimes i amb sabors comn aquests els diumenges són dies de festa!
Petons
palmira

GEMMA ha dit...

Quina bona pinta que te. Jo n'he fet un parell e vegades i queda boníssim!!
Petons

M Glòria ha dit...

És boníssim i bonic!!!!
Ptnts
Glòria

Seguidors