10 d’octubre de 2016

BUNDT CAKE DE CARBASSA ESPECIAT


Ja comença el temps en què venen més de gust aquests tipus de pans de pessic, amb fruites de tardor-hivern i especiats, a mi m'encanten!! Aquest bundt cake de carbassa també el podem fer amb puré de moniato, ha de quedar ben bo! i si no us agraden especiats no poseu les espècies, aromatitzeu-lo al vostre gust!
Amb aquestes quantitats queda un cake per a 10 racions ben bé! i si no sou tants per a uns quants esmorzars i berenars!
Què tingueu bona setmana!!
BUNDT CAKE DE CARBASSA ESPECIAT
Ingredients (tenir-los tots a temperatura ambient)
225 g de mantega
250 g de sucre
3 ous (grans)
350 g de farina (fluixa, de rebosteria)
225 g de iogur natural
250 g de puré de carbassa
2 c/p d'extracte de vainilla
2 c/p de llevat químic
1/2 c/p de bicarbonat sòdic
1/2 c/c de sal
2 c/c de canyella molta
1/4 c/c de nou moscada molta
1/4 c/c pebre de Jamaica molt
1/8 c/c de clau molt (vigileu que és de gust molt fort...)
1/8 c/c de gingebre molt
Puré de carbassa
500 g de carbassa
240 ml d'aigua
Elaboració del puré de carbassa
Tallem la carbassa per la meitat, traiem les llavors, amb una cullera rasquem i ens sortiran molt bé llavors i filaments. La tallem a trossos  i els col·loquem en una safata amb la pell cap a munt, afegim l'aigua i coem durant uns 35-40 minuts, fins que estigui cuita.
Retirem del forn i la deixem refredar,  amb una cullera traiem la polpa, la posem en un colador i deixem que vagi traient l'aigua, si la tenim un parell d'hores millor, com menys aigua tingui quedarà millor el bundt cake.
Reservem
Preparació del bundt cake
Preescalfem el forn a 180º.
Engreixem bé el motlle (d'uns 23 cm) i reservem
Tamisem la farina, el llevat el bicarbonat, la sal i les espècies. Reservem
En el bol de l'amassadora (Kitchen Aid o la que tingueu), amb l'accessori de pala ( si no en un bol gran i amb una espàtula), batem la mantega a velocitat mitja durant uns 2 minuts, fins a que tingui una consistència cremosa i suau. 
A continuació hi afegim el sucre i continuem batent a velocitat mitja-alta durant 4 minuts més o menys, fins a tenir una consistència esponjosa i de color més pàl·lid.
Afegim ara els ous, un a un i una mica batut, no afegim l'altre fins que l'anterior no hagi quedat ben incorporat a la massa. Pot passar que sembli que la massa estigui tallada, no us amoïneu, amb la farina tornarà a quedar ben suau.
Afegim l'extracte de vainilla i barregem. Amb una espàtula fem baixar la massa de les parets del bol.
Afegim els ingredients secs que hem tamisat alternant amb el iogur d'aquesta manera, 1/3 d'ingredients secs, 1/2 de iogur. 1/3 d'ingredeients secs, 1/2 de iogur i acabem amb 1/3  d'ingredients secs, és a dir, comencem i acabem amb ingredients secs, barrejant després de cada vegada que afegim ingredients, just per a que s'integrin.
Finalment incorporem el puré de carbassa i barregem fins a que quedi ben integrat amb la massa, acabem de barrejar amb una espàtula.
Aboquem la barreja en el motlle, donem uns copets per a que la massa quedi ben repartida pel motlle.
Coem durant 50-60 minut, fins que en punxar-lo amb una brotxeta o agulla, aquesta surti neta.
Traiem del forn i deixem refredar durant uns 10 minuts desemmotllem vigilant una mica perquè aquests motlles tenen molts racons i es pot trencar. Deixem refredar damunt d'una reixeta.
Ens aguantarà uns dies molt bé perquè queda un pa de pessic humit.
c/p: cullera de postres
c/c: cullera de cafè
Font: blog Claudia&julia






9 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

que bo te questa

lolines ha dit...

Un bonissim pastìs de tardor.

Bruixes a la cuina ha dit...

M'encanta la carbassa i els pastissos esponjats són la meva debilitat!! Ara mateix en voldria un tros!!😋😁
A cuidar-se!

Bruixes a la cuina ha dit...

M'encanta la carbassa i els pastissos esponjats són la meva debilitat!! Ara mateix en voldria un tros!!😋😁
A cuidar-se!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; UN molt bon cake, amb un ingredient de tardor. Tinc dues carabasses i molt probable que caurà.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

La Cuina de l'Olga ha dit...

Un bundt cake boníssim! Mooolt bo! I molt de tardor!
Petonets,
Olga

Palmira POM ha dit...

Crec que és el meu bundtcake preferit! A més no sé si ho has provat, però es congela molt bé!! I com que queda prou gran pot ser útil!
Petons
palmira

Anna Pigarda ha dit...

Un bescuit ben de tardor, eh? Quina sort que ja hagi arribat el fred, i que vingui de gust engegar el forn! M'imagino la flaire que devia fer la cuina mentre es feia al forn aquest bundtcake espectacular! Els bescuits especiats són deliciosos! petonets!

No tot són postres ha dit...

Segur que saps que el meu comentari serà aquest.... Oooohhhhhh que bo, m' encanta Teresa 😂😂😂😂
ptnts
Glòria

Seguidors