10 d’octubre de 2016

BUNDT CAKE DE CARBASSA ESPECIAT


Ja comença el temps en què venen més de gust aquests tipus de pans de pessic, amb fruites de tardor-hivern i especiats, a mi m'encanten!! Aquest bundt cake de carbassa també el podem fer amb puré de moniato, ha de quedar ben bo! i si no us agraden especiats no poseu les espècies, aromatitzeu-lo al vostre gust!
Amb aquestes quantitats queda un cake per a 10 racions ben bé! i si no sou tants per a uns quants esmorzars i berenars!
Què tingueu bona setmana!!
BUNDT CAKE DE CARBASSA ESPECIAT
Ingredients (tenir-los tots a temperatura ambient)
225 g de mantega
250 g de sucre
3 ous (grans)
350 g de farina (fluixa, de rebosteria)
225 g de iogur natural
250 g de puré de carbassa
2 c/p d'extracte de vainilla
2 c/p de llevat químic
1/2 c/p de bicarbonat sòdic
1/2 c/c de sal
2 c/c de canyella molta
1/4 c/c de nou moscada molta
1/4 c/c pebre de Jamaica molt
1/8 c/c de clau molt (vigileu que és de gust molt fort...)
1/8 c/c de gingebre molt
Puré de carbassa
500 g de carbassa
240 ml d'aigua
Elaboració del puré de carbassa
Tallem la carbassa per la meitat, traiem les llavors, amb una cullera rasquem i ens sortiran molt bé llavors i filaments. La tallem a trossos  i els col·loquem en una safata amb la pell cap a munt, afegim l'aigua i coem durant uns 35-40 minuts, fins que estigui cuita.
Retirem del forn i la deixem refredar,  amb una cullera traiem la polpa, la posem en un colador i deixem que vagi traient l'aigua, si la tenim un parell d'hores millor, com menys aigua tingui quedarà millor el bundt cake.
Reservem
Preparació del bundt cake
Preescalfem el forn a 180º.
Engreixem bé el motlle (d'uns 23 cm) i reservem
Tamisem la farina, el llevat el bicarbonat, la sal i les espècies. Reservem
En el bol de l'amassadora (Kitchen Aid o la que tingueu), amb l'accessori de pala ( si no en un bol gran i amb una espàtula), batem la mantega a velocitat mitja durant uns 2 minuts, fins a que tingui una consistència cremosa i suau. 
A continuació hi afegim el sucre i continuem batent a velocitat mitja-alta durant 4 minuts més o menys, fins a tenir una consistència esponjosa i de color més pàl·lid.
Afegim ara els ous, un a un i una mica batut, no afegim l'altre fins que l'anterior no hagi quedat ben incorporat a la massa. Pot passar que sembli que la massa estigui tallada, no us amoïneu, amb la farina tornarà a quedar ben suau.
Afegim l'extracte de vainilla i barregem. Amb una espàtula fem baixar la massa de les parets del bol.
Afegim els ingredients secs que hem tamisat alternant amb el iogur d'aquesta manera, 1/3 d'ingredients secs, 1/2 de iogur. 1/3 d'ingredeients secs, 1/2 de iogur i acabem amb 1/3  d'ingredients secs, és a dir, comencem i acabem amb ingredients secs, barrejant després de cada vegada que afegim ingredients, just per a que s'integrin.
Finalment incorporem el puré de carbassa i barregem fins a que quedi ben integrat amb la massa, acabem de barrejar amb una espàtula.
Aboquem la barreja en el motlle, donem uns copets per a que la massa quedi ben repartida pel motlle.
Coem durant 50-60 minut, fins que en punxar-lo amb una brotxeta o agulla, aquesta surti neta.
Traiem del forn i deixem refredar durant uns 10 minuts desemmotllem vigilant una mica perquè aquests motlles tenen molts racons i es pot trencar. Deixem refredar damunt d'una reixeta.
Ens aguantarà uns dies molt bé perquè queda un pa de pessic humit.
c/p: cullera de postres
c/c: cullera de cafè
Font: blog Claudia&julia






9 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

que bo te questa

lolines ha dit...

Un bonissim pastìs de tardor.

Dolors Besalu ha dit...

M'encanta la carbassa i els pastissos esponjats són la meva debilitat!! Ara mateix en voldria un tros!!😋😁
A cuidar-se!

Dolors Besalu ha dit...

M'encanta la carbassa i els pastissos esponjats són la meva debilitat!! Ara mateix en voldria un tros!!😋😁
A cuidar-se!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; UN molt bon cake, amb un ingredient de tardor. Tinc dues carabasses i molt probable que caurà.
Salutacions Teresa¡¡ :O)

La Cuina de l'Olga ha dit...

Un bundt cake boníssim! Mooolt bo! I molt de tardor!
Petonets,
Olga

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Crec que és el meu bundtcake preferit! A més no sé si ho has provat, però es congela molt bé!! I com que queda prou gran pot ser útil!
Petons
palmira

Anna Pigarda ha dit...

Un bescuit ben de tardor, eh? Quina sort que ja hagi arribat el fred, i que vingui de gust engegar el forn! M'imagino la flaire que devia fer la cuina mentre es feia al forn aquest bundtcake espectacular! Els bescuits especiats són deliciosos! petonets!

M Glòria ha dit...

Segur que saps que el meu comentari serà aquest.... Oooohhhhhh que bo, m' encanta Teresa 😂😂😂😂
ptnts
Glòria

Seguidors