ÍNDEX DE RECEPTES

17 d’octubre del 2016

PASTÍS MOUSSE DE VIOLETES

Us pastís especial per a celebrar les 40 primaveres de la meva filla Laura! com passa el temps! Sembla que era ahir ... i ja m'ha fet àvia de dos nens guapíssims, el Joan i el Jordi, que són un amor!!
Fa temps que vaig veure com el cuiner Gonzalo D'Ambrosio, a Canal Cocina, feia aquest pastís, i em va agradar moltíssim i de seguida vaig tenir pensat fer-lo per la Laura. 
Queda molt bonic però a més a més està molt bo! Una mousse molt suau i gustosa, a caramel de violeta. També el podríem fer amb qualsevol altre caramel, de menta, taronja, llimona... 
PASTÍS MOUSSE DE VIOLETES
Ingredients
(per a 8-10 persones-motlle 22-24 cm)
200 g de galetes de xocolata
70 g de mantega
400ml de nata (35%MG)
200 g de formatge cremós
300 g de caramel de violetes
1 iogur grec
6 fulles de gelatina neutra
Aigua
Per a la gelatina de violetes
150 d'aigua
50 g de caramels de violeta
3 fulles de gelatina
Per a decorar
Caramels de violeta
Elaboració
Comencem fent la base de la mousse, triturem les galetes, no les fem farina,  i ho barregem amb la mantega fosa. Aboquem aquesta barreja en el motlle folrat amb paper sulfurat, amb l'ajuda d'una cullera anem repartint i premem per a que quedi ben coberta tota la base. Reservem a la nevera
En un bol amb aigua freda posem a hidratar la gelatina (6 fulles). Mentre tant triturem els caramels fins a tenir pols de caramel.
En un bol posem la nata i batem una mica però no muntada, millor amb batedor elèctric, hi afegim el sucre, batem una mica més, seguidament afegim el formatge i el iogurt i batem bé fins a tenir una barreja homogènia, ens quedarà una textura de crema espessa. 
En un  bol amb una mica d'aigua desfem la gelatina que hem hidratat al microones, un cop desfeta l'afegim a la crema i batem per a que s'integri bé.
Aboquem la mousse en el motlle que hem preparat, igualem la superfície, donem uns copets per a que quedi ben repartida i reservem a la nevera un mínim de 4 hores, millor si ho fem el dia abans.
Preparem la gelatina de violetes, hidratem les 3 fulles de gelatina en aigua freda.
En un cassó posem els 150 ml d'aigua i els 50 g de caramels de violeta, remenem fins a que aquests es desfacin, llavors hi afegim la gelatina hidratada, remenem per a que es desfaci bé. Deixem que refredi una mica, no pot estar molts calenta quan l'aboquem damunt la mousse perquè aquesta és faria malbé. Doncs bé, quan estigui tèbia l'aboquem damunt la mousse, procureu no tirar-la directament sinó que l'anem abocant en una cullera, d'aquesta manera no correm el perill de fer malbé la mousse. Deixem un mínim de 4 hores a la nevera.
Quan la gelatina hagi quallat podem decorar amb caramels de violeta (jo ho vaig fe abans i el resultat és que es van desfer...).
El fondant no m'agrada massa, no l'he treballat mai ... però vaig voler provar ... i ja veieu un bon llaç per acabar de decorar el pastís! (a millorar...)




9 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Un pastís impressionnant! I el tall, perfecte! Mai he cuinat amb aquests caramels de violeta però segur que ens agradaria a casa! Ens portem pocs mesos amb la teva filla!
Segur que li va agradar moltíssim!
Petons i bona setmana
Palmira

Miquel ha dit...

Teresa fantastico un buen pastel fácil y colorido a la altura del cumple de tu hija mayor.
Petons

Cristina ha dit...

VAja pastís!! Ja m´explicaràs les sensacions que van produir al tastar-lo.

trifasic de baileys ha dit...

ostres de violetas!! crec que mai ho he provat això!!! m'agrada molt la proposta, molt fina! de festa! petons

Eva ha dit...

Què original aquest pastís amb violetes!! a més de molt vistós ha d'estar boníssim! Moltes felicitats a la teva filla i a tu per la part que et toca ;). Petonets!

La Cuina de l'Olga ha dit...

OOooooiiixxxx....quina preciositat de pastís!
Petonets,
Olga

No tot són postres ha dit...

Que delicat es veu!!!!!
Ha de ser boníssim.
Ens veiem dissabte, Teresa?
Ptnts
Glòria

Bruixes a la cuina ha dit...

M'encanta l'integració de les flors a la cuina!! I aquest pastís de violetes a més d'original és una bona mostra de les possibilitats que ens ofereixen aquests petits tresors de jardí! :)
Genial!!
Petons Teresa.

Anna Pigarda ha dit...

És espectacular, Teresa! I fet amb violetes! Les trobo tan elegants! No se on de França que vaig veure que tenen autèntica debilitat pels dolços elaborats amb aquestes flors! Recordo haver tastat un pastís amb espígol i el vaig trobar molt elegant i delicat! Segur que aquest també ho és! Un petonet!

Seguidors