ÍNDEX DE RECEPTES

5 d’abril del 2019

CORONA DE TARONJA


Fa tants dies que no publico que ja no se com es fa... entrar, importar fotos, editar-les...això no pot ser... Bé, avui m'he animat...i aquí us deixo un pa de pessic, bescuit...com vulgueu dir-li, de taronja, molt bo, tot i que sembli que sigui massa taronja, el gust és suau. I jo com a bona consumidora de xocolata...ja veieu, no hi falta!
Bon cap de setmana!
CORONA DE TARONJA
Ingredients
250 g de sucre (jo vaig posar 225g)
1 taronja (sense pelar i tallada a quarts)
3 ous
100 g de mantega a temperatura ambient
100 ml d'oli de girasol
130 g de nata líquida o 1 iogurt natural
200g de farina de rebosteria
50 g de farina d'ametlla
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Almívar de taronja
Una taronja
Juliana de la pell
El suc de la taronja
2-3 cullerades de sucre
Primer que res preescalfem el forn a 180º.
Engreixem el motlle i reservem
En el got del robot que tinguem (en el meu cas Thermomix) posem el sucre, la taronja i els ous. programem 3 minuts, 37º, vel. 5. A continuació afegim la mantega i la nata, o iogurt, i barregem bé 5 segons, vel. 4. Incorporem la farina, la farina d'ametlla, el llevat i un pessic de sal i barregem 15 segonsm a verl. 3, acabem d'integrar-ho amb una espàtula.
Aboquem la barreja en el motlle que tenim preparat i cap al forn! uns 30 minuts però comproveu que el teniu cuit, hi ha forns més potents que altres... (punxeu-lo amb una agulla o brotxeta, l'heu de traure sec)
Deixem refredar una mica, desemmotllem i deixem refredar damunt una reixeta.
Preparem l'almívar de taronja posant en un cassó el suc d'una taronja i dos o tres cullerades de sucre, amb la pell de la taronja fem una juliana i l'afegim, deixem coure uns 5 minuts. Deixem refredar una  mica abans de banyar ben bé el pessic. Despres decorem amb la pell de taronja confitada en l'almívar.

Espero que us agradi i que no trigui tant en la propera publicació...

2 comentaris:

lolines ha dit...

Un coc bonissim!!!!

Cristina ha dit...

Doncs em sembla que uns/es quants/es estem com tu...jeje. Però paga la pena tornar amb un coc tan bo com aquest.

Seguidors