1 de desembre de 2009

Brioixos ensucrats





Aquests brioixos els vaig veure al bloc Pa amb tomaquet de l’amiga Maria, que ens coneixem gràcies als tallers del Museu de la Xocolata, per tant passem bones estones amb les mans a la massa! També la podeu trobar a Mundo Recetas, i a d’altres blocs, entre tots els hem fet ben coneguts!
El nom original en suec és Sockerkringla, a la recepta que corre per aquí en diuen enrollados azucarados, però em va agradar més brioixos ensucrats que enrotllats ensucrats... no se per què! Total que pobres, al final, els hem ben batejat!
Són molt bons, amb el gust de brioix de sempre, tou, gustós... ens els hem cruspit entre els esmorzars i berenars del cap de setmana.


BRIOIXOS ENSUCRATS

Ingredients

☼ 25 g de llevat fresc
☼ 125 g de mantega
☼ 200 ml de llet
☼ 85 g de sucre
☼ cullerada de postres de sucre vainillat (jo vaig posar una cullerada de vainilla líquida)
☼ 2 ous
☼ 500 g de farina (n’admetrà una mica més)

Per a pintar els brioixos

Mantega fosa
sucre

Preparació

-Desfer la mantega al microones i afegir-hi la llet, que ha d’estar tèbia (a uns 37º)
-Esmicolem el llevat a la llet i remenem perquè es desfaci.
-Afegim els sucres, en el meu cas, el sucre i la vainilla líquida, els ous, i la farina tamisada i amassem fins a tenir una massa ben homogènia.
-Fem una bola, la posem en un bol, la tapem i deixem reposar fins que dobli el seu volum (1 hora més o menys)
-Enfarinem la taula, aboquem la massa, amassem una mica i en fem 24 porcions, anem donant la forma, fent un rul•lo d’uns 30 cm i agafant els dos extrems per fer-los coincidir al mig, queda una mena de 8. Els anem fent tots i el posem a la safata del forn, que tindrem preparada amb un paper vegetal perquè no s’enganxin, els tapem i deixem ben bé una hora més.
El coem a 200-250º depenent del forn, durant 10-15 minuts
El forn ha d’estar preescalfat, ben calent!

Quan els traiem del forn, en calent, els pintem amb la mantega fosa i els ensucrem. Deixem refredar sobre una reixeta.

1 comentari:

dolçosdesdecasa ha dit...

Els vam trobar boníssims!!!

Seguidors