30 de novembre de 2009

TIRAMISÚ DE TORRÓ



Aquest tiramisú són les postres que ens va presentar la Mireia a la classe de l’altre dia. Com ella diu, encara que sigui Nadal i el menú sigui copiós, no ens hem de conformar en treure la safata dels torrons, que per altra banda no poden faltar, el dinar s’ha d’acabar amb unes bones postres, no cal en gran quantitat, just perquè diguin: en menjaria més...

TIRAMISÚ DE TORRÓ

POSTRESIngredients (per a 6 persones)

♣ 75 g de torró de Xixona
♣ 1 cullerada de sucre
♣ 2 ous
♣ 250 g de mascarpone
♣ Melindros ( dels durs)

Per a l’almívar

♣ 50 g de sucre
♣ 200 ml d’aigua
♣ rajolí de moscatell

Decoració
Sucre
Ametlles laminades i picades (torrades al forn)

Elaboració

Fem un almívar lleuger amb l’aigua, el sucre i un rajolí de moscatell. El deixem refredar i reservem.
Ratllem el torró
Muntem les clares a punt de neu
Muntem els rovells dels ous amb el sucre fins que doblin el seu volum (quedaran blanquinoses)
Barregem el mascarpone amb la crema de rovells, hi afegim el torró i barregem bé.
Incorporem les clares muntades, a poc a poc, amb una espàtula i amb moviments de dalt a baix.
Remullem els melindros amb l’almívar i els posem al fons dels gots o copes, repartim la crema sobre els melindros.
Tapem els gots amb film i guardem a la nevera.
Servim decorats al nostre gust.
La Mireia va fer uns estels per acabar d’arrodonir el tiramisú.
En una paella (petita) posem sucre amb unes gotes d’aigua, posem al foc perquè es faci el caramel, vigileu que no se us cremi, ha de quedar rosset, i vigileu també a cremar-vos (la cremada de sucre és terrible...).
Sobre paper vegetal fem estels amb el caramel, tirem l’ametlla pel damunt i deixem refredar, empolvorem amb sucre llustre i col•loquem damunt del tiramisú.
La Mireia no va posar-hi cacau en pols pel damunt, però a mi em va semblar que hi faltava, per això n’hi vaig posar, just a l’hora de servir-los.
Si no us volem complicar tant amb l’estel, també pot quedar molt bé amb mitja neula, de xocolata...!

Bon profit!

Seguidors