14 de desembre de 2009

COCA DE PASTA DE FULL AMB XOCOLATA




PASTA DE FULL AMB XOCOLATA

Ingredients:


- una làmina de pasta de full (per a mi la millor la de Lidl)
(encara que si teniu temps i la feu millor que millor)
- 200 g aproximadament de xocolata (ha de quedar una bona capa), jo tenia perles de xocolata negra, però podem posar la que més ens agradi, negra amb llet, blanca...
- un ou
- sucre llustre

Tallem la làmina de pasta de full per la meitat ( en el meu cas era del Lidl, que és rectangular). Posem una meitat a la safata del forn, hi haurem posat paper vegetal. Punxem una mica, posem una bona capa de xocolata, si són perles, les hi posem directament, sinó, si és una tauleta, la tallem ben petitona i la repartim. Deixem a tot el voltant un cm sense cobrir, i aquesta part la pintem amb ou batut. A l’altra meitat de pasta de full hi fem uns talls i amb compte la posem damunt de la xocolata. Amb una forquilla anem tancant tot el voltant de la coca. Pintem amb ou batut i enfornem una 20 ‘, fins que estigui cuita i ben rosseta, si cal podem posar uns minuts el gratinador. Deixem refredar sobre una reixeta.
Un cop freda podem empolsinar-la amb sucre llustre

10 de desembre de 2009

PASTÍS DE FORMATGE DE VAINILLA




No se si coneixeu a Jamie Oliver, a mi és un dels cuiners que més m’agrada, sempre dic que un bon regal seria passar un mes al seu costat cuinant!. Aquesta recepta és del seu últim llibre, Escuela de cocina, per aprendre a cuinar en 24 hores, i com el meu fill, sap que m’agrada molt aquest cuiner, me’l va regalar. Per estrenar-lo, i llaminera que soc, les postres d’aquest diumenge van ser aquest pastís.
Com estava a Isona i no tenia gerds, vaig fer-ho amb melmelada de nectarina que havia fet fa dies, que per cert, és molt bona!
En aquest cas no tenia gerds i vaig fer-ho amb melmelada de nectarina. Ho podeu fer amb qualsevol fruita. En lloc de fer la barreja de galeta i civada, vaig trobar unes digestive que ja en portaven, molt bones per cert, per tant em vaig saltar el pas de la paella, vaig desfer la mantega i barrejar amb les galetes ( que n’hi vaig posar 250 g)


PASTÍS DE FORMATGE DE VAINILLA AMB COBERTURA DE GERDS

Ingredients

150 g de mantega, i una mica més per engreixar el motlle
200 g de galetes Digestive
100 g de flocs de civada
1 beina de vainilla o una culleradeta d’essència
600 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
150 g de sucre
1 llimona
1 taronja
300 ml nata per muntar (+ 35 %MG)
Per cobrir pastís:100 g sucre llustre
500 g de gerds (o altra fruita)

Per fer la base de galeta
Engreixem amb mantega un motlle que desemmotlli bé, d’un 23 cm. Triturem les galetes, si no tenim robot, les posem entre dos papers vegetals o un drap de cotó i amb el corró les aixafem, jo ho vaig fer així i queda molt bé.
En una paella posem la civada perquè es vagi torrant, tallem la mantega a daus i l’afegim, barregem bé , apaguem el foc i hi aboquem les galetes, amassem amb les mans fins que quedi una massa homogènia. La repartim pel fons del motlle pressionant amb una cullera o amb la mà per tal que ens quedi compacta, fem un gruix d’un cm aproximadament. Reservem a la nevera perquè agafi cos, durant 1 hora.
Per fer el farcit
Si utilitzem la beina de vainilla, la tallem pel mig, i amb la part del ganivet que no talla rasquem per traure les llavors. En un bol posem el formatge, les llavors de vainilla, o l’essència de vainilla, el sucre, les pells de llimona i taronja ratllades, i el suc de la llimona. Barregem bé (jo ho vaig fer amb batedor elèctric), fins que estigui ben barrejat. En un altre bol muntem la nata ben forta, que s’aixequin pics (però vigileu que es pot tornar mantega...).
Posem la meitat de la nata muntada al preparat de formatge, i amb espàtula, l’anem integrant, amb moviments suaus perquè no s’abaixi. Acabem d’afegir la resta de la nata, quan ho tenim ben barrejat, aboquem la barreja al motlle, allisem amb una espàtula i reservem a la nevera, com a mínim dues hores. Jo ho vaig fer el dia abans, el vaig tapar amb film i a la nevera.
Per servir el pastís
Passem pel voltant del motlle un ganivet fi, obrim el motlle i desemmotllem, el col•loquem a la safata de servir. Barregem el sucre i els gerd en un bol, ho podem fer amb les mans ( a ell li encanta toquejar...). Aboquem la barreja de fruita i sucre per sobre del pastís, l’allisem i llesta!

Jo com tenia la melmelada de nectarina, la vaig posar en un bol, amb una mica d’aigua, la vaig escalfar al microones i hi vaig afegir dues fulles de gelatina que havia hidratat, remeneu perquè es dissolguin i aboquem sobre el pastís, allisem i deixem que caigui una mica pel voltant.

9 de desembre de 2009

FLAM DE COCO




La recepta d’aquest flam és la de sempre, però hi vaig afegir el coco, que li dona un gust diferent molt bo, queda com si el flam tingués una base, en aquest cas de coco. D’aquesta manera vaig aprofitar el coco que em va sobrar de fer els panellets...
Ens va agradar molt!

FLAM DE COCO

½ l de llet
4 ous
125 de sucre
Pell de llimona
Branca de canyella
Coco ratllat

Sucre + gotes d’aigua per al caramel

En una paella posem sucre i unes gotes d’aigua per a fer el caramel, el repartim pels motlles o motlle.
En un cassó posem a bullir la llet amb el sucre, la branca de canyella i la pell de llimona. Així que bulli apartem del foc i deixem refredar. Un cop ha perdut temperatura, traiem la pell de llimona i la branca de canyella.
En un bol batem els ous, hi afegim la llet, remenem bé perquè quedi tot ben integrat, ho aboquem en el motlle que tenim preparat, jo ho colo perquè sempre pot quedar alguna impuresa de l’ou.
Per sobre vaig anar repartint el coco ratllat, fent una bona capa, no s’esfondra, sinó que va fent capa, aproximadament d’un cm. Quan desemmotllem, quedarà de base.

Coem al forn, al bany maria, durant 45-50’ si és en un sol motlle, si els feu individuals, amb 30’ n’hi ha prou. De tota manera, bellugant una mica el motlle veureu si ja estan cuits.
Deixem refredar i reservem a la nevera fins a l’hora de servir.

4 de desembre de 2009

MOSTILLO




El mostillo és un dolç que quan jo era petita, a casa, i en aquesta època de l’any sempre n’hi havia, la meva mare sempre procurava tenir un dolç preparat pel llaminer de la casa, el meu pare el primer!. A casa teníem vinya i també es feien el seu propi vi. Em feia molta ràbia quan alguna que altra vegada, no masses..., em feien anar a collir raïm... no m’agradava gens! Recordo que plorava perquè les abelles boleiaven per allà, atretes per la dolçor del raïm, i jo tenia molta por que em piquessin.
També havíem ajudat, ¿...? , a aixafar el raïm, jo crec que més aviat ens deixaven jugar una mica, en rentàvem bé, ens posaven dins del remolc del tractor on hi havia el raïm i, a aixafar una estoneta !!! Quins temps!
El mostillo també he vist que és típic de Castella i la Manxa.


MOSTILLO
1 l de most
100 g de farina
100 g de nous, o ametlles torrades (a casa el feien amb nous, de l’hort de Sentanya)
Un pell de taronja
Branca de canyella
Hi ha qui hi afegeix un rajolí de moscatell

Posem a bullir el most amb la pell de taronja i la canyella, quan ha reduït una mica afegim les ametlles i les nous, deixem uns minuts i traiem del foc, deixem que es refredi. Traiem la pell de taronja i la canyella i tornem a posar al foc, afegint la farina, remenem bé perquè no quedi cap grumoll, coem durant ½ hora més o menys, fins que tinguem una crema clareta, que tingui una textura una mica consistent, penseu que quan es refredi s’espessirà. Apaguem el foc i anem abocant el mostillo en els recipients que tinguem.
Guardar a la nevera.

Pa de pessic de llet condensada



Aquesta recepta tan requetebona i fàcil la vaig treure del bloc Food & Cook.
És un pa de pessic molt senzill de fer, queda una textura molt compacta, suposo que per la llet condensada. Nosaltres el vam acompanyar amb melmelada, però sucat al cafè amb llet per esmorzar, està boníssim!


Aquest pa de pessic el va fer la meva filla Laura, que s'està tornant una bona pastissera!

Ingredients

120 gr. de farina
4 Ous
Llevat
400 gr. de llet condensada
50 gr. de mantega

Desfem la mantega i la deixem refredar. A continuació, barregem tots els ingredients en un bol vigilant que no quedin grumolls. Ho aboquem al motlle, prèviament engreixar i enfarinat, i ho introduïm al forn preescalfat a 180º, durant 30 minuts o fins que veiem que està cuit (el punxem, si l'agulla surt neta serà senyal que ja està cuit)

El deixem refredar i el desemmotllem. Ja està llest per cruspir-se’l!

1 de desembre de 2009

Brioixos ensucrats





Aquests brioixos els vaig veure al bloc Pa amb tomaquet de l’amiga Maria, que ens coneixem gràcies als tallers del Museu de la Xocolata, per tant passem bones estones amb les mans a la massa! També la podeu trobar a Mundo Recetas, i a d’altres blocs, entre tots els hem fet ben coneguts!
El nom original en suec és Sockerkringla, a la recepta que corre per aquí en diuen enrollados azucarados, però em va agradar més brioixos ensucrats que enrotllats ensucrats... no se per què! Total que pobres, al final, els hem ben batejat!
Són molt bons, amb el gust de brioix de sempre, tou, gustós... ens els hem cruspit entre els esmorzars i berenars del cap de setmana.


BRIOIXOS ENSUCRATS

Ingredients

☼ 25 g de llevat fresc
☼ 125 g de mantega
☼ 200 ml de llet
☼ 85 g de sucre
☼ cullerada de postres de sucre vainillat (jo vaig posar una cullerada de vainilla líquida)
☼ 2 ous
☼ 500 g de farina (n’admetrà una mica més)

Per a pintar els brioixos

Mantega fosa
sucre

Preparació

-Desfer la mantega al microones i afegir-hi la llet, que ha d’estar tèbia (a uns 37º)
-Esmicolem el llevat a la llet i remenem perquè es desfaci.
-Afegim els sucres, en el meu cas, el sucre i la vainilla líquida, els ous, i la farina tamisada i amassem fins a tenir una massa ben homogènia.
-Fem una bola, la posem en un bol, la tapem i deixem reposar fins que dobli el seu volum (1 hora més o menys)
-Enfarinem la taula, aboquem la massa, amassem una mica i en fem 24 porcions, anem donant la forma, fent un rul•lo d’uns 30 cm i agafant els dos extrems per fer-los coincidir al mig, queda una mena de 8. Els anem fent tots i el posem a la safata del forn, que tindrem preparada amb un paper vegetal perquè no s’enganxin, els tapem i deixem ben bé una hora més.
El coem a 200-250º depenent del forn, durant 10-15 minuts
El forn ha d’estar preescalfat, ben calent!

Quan els traiem del forn, en calent, els pintem amb la mantega fosa i els ensucrem. Deixem refredar sobre una reixeta.

Seguidors