28 de maig de 2010

GALETES DE LLIMONA (GALETES LALI)



Aquestes galetes ja les hem fet i publicat al bloc d’abans,  fetes per la Laura, la meva filla, que li van quedar molt bé i molt bones, dignes de repetir. La recepta està treta del bloc de la Mercè, de cuina per llaminers. I com que ens van agradar molt, les he fet avui.
Avui són per a una ocasió especial, l’Eulàlia, la Lali o la Petri..., mireu si té noms!, ens convida a tot el grup de les seves amistats, amigues, companyes... i he pensat que aquestes galetes personalitzades li faran il·lusió.
És la primera vegada que intento escriure amb una glassa, és bastant difícil! Es necessita pràctica! Però bé, la intenció és el que compta!
Les galetes no us cal dir que són molt bones! I espero que li agradin a l’amfitriona de la festa!

GALETES DE LLIMONA  (GALETES LALI)

Ingredients

150 g de mantega a temperatura ambient
55 g de sucre glaç
60 ml de suc de llimona
Pell de llimona ratllada
2 cullerada de postes d’extracte de vainilla
255 g de farina fluixa tamisada
20 g de farina de blat de moro (Maizena)

Preparació

En un bol gran barregem la mantega amb el sucre glaç, jo primer l’he  treballat una mica amb una forquilla, després l’he batut uns 5 minuts amb les barnilles elèctriques. Ens ha de quedar cremosa i blanquinosa. Tot seguit i afegim el suc de llimona, la pell ratllada de llimona i la vainilla, i remenem fins que s’hagi integrat, m’ha costat una mica , a continuació afegim la farina i la Maizena tamisades, barregem bé, primer amb una espàtula i després amb les mans, damunt de la taula enfarinada , no cal treballar- la massa, només fins que tinguem una massa fina i que no s’enganxa a la taula.
Dividim la massa per la meitat, fem dos cilindres d’uns 5 cm de diàmetre, els emboliquem amb film transparent i reservem a la nevera un mínim de 2 hores. Jo vaig fer la massa el dia abans per la nit.
Preescalfem el forn a 180º.
Passat el temps de repòs, tallem els cilindres en cercles d’1 cm de gruix, aproximadament.
Els col·loquem damunt la safata del forn, que l’haurem folrat amb paper especial de forn, deixem espai entre ells.
Enfornem uns 15 minuts, fins que comencen a agafar color. No han de quedar torrats, més aviat blanquinosos. (vigileu a mi una fornada se’m va torrà una mica massa...
Es deixen refredar a temperatura ambient, damunt d’una reixeta.
Per últim tirem sucre glaç pel damunt, amb l’ajuda d’un colador, perquè no ens en caigui massa gruix.


Com que aquestes van dedicades a la Lali, he fer una glassa, la bàsica, però en lloc d’unes gotes de llimona o aigua, hi he posat dues cullerades de postres d’aigua de flor de taronger, de fet només hi dona una mica d’aroma, de perfum, no es nota massa.

Glaça

1 clara d’ou
1 tassa ( 115g) de sucre glaç
2 culleradetes d’aigua de flor de taronger

La podem tenyir del color o colors que necessitem

Preparació

  1. Batem la clara a punt de neu amb l’aigua de flor de taronger, en aquest cas.
  2. Afegim el sucre glaç a poc a poc, sense deixar de batre.
  3. finalment afegim les gotes del color que necessitem. Si volem més d’un color, separem la clara en tantes parts com colors, i anem tenyint.

Amb l’ajuda del que tinguem, llapis, mànega, fem el dibuix o lletres com en aquest cas. 



10 comentaris:

Fem un mos ha dit...

Els postres amb gust a llimona son la meva perdició. Ja va el segon !!!!
Petons

Cuinera ha dit...

Te han quedado muy bonitas, te dejo un enlace por si quieres participar en un concurso, tienes de tiempo hasta el 31 de este mes y trata sobre galletas el regalo es mucho más que interesante el enlace es el siguiente:http://www.pepekitchen.com/articulo/concurso-de-galletas-pepekitchen-caprichosdecocina-regalo-lote-de-accesorios/#more-4840


Un besito

Marta ha dit...

T'han quedat genials!!! i de llimona!!!...les hauré de versionar (farina no puc!!)
Ptns

Visc a la Cuina ha dit...

La llimona m'agrada tant...i aquestes galetes es podrien convertir perfectament en les meves preferides ;)

GURMET ha dit...

Dons galetes LALI amb tota la rao i a mes tenen que estar bonisimess.

Gemma ha dit...

T'ha quedat molt ben escrit amb la glaça... ningú diria que és el primer cop ;)
Per cert, dilluns tinc cangur amb les meves nebodes i farem el pastís de croissant amb pernil i formatge que vas posar fa temps. A veure si ens surt bé ;)

Lali ha dit...

Us garanteixo que són boníssimes. Les que van sobrar les guardo "como oro en paño". I a mès, amb el meu nom. Per flipar. He d'agrair a la meva amiga Teresa, el detall que va tenir de regalar-me aquestes galetes,va ser molt divertit. Totes es van quedar bocabadades al veure el nom.Gràcies Teresa. Lali.

xisca ha dit...

Han de ser ben bones aquestes galletes , segur que amb el meu fill els he feim quan posi vacances.

Que bona amiga i cuinera que ets Teresa.

Una abraçada

Teresa ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris! La Lali va estar molt contenta amb les seves galetes ! Ella ens va sorprendre amb un gran sopar! va ser una festa molt maca!

MaryLou ha dit...

QUé bones!!!! Ja he imprès la recepta!
Petonets

Seguidors