20 de maig de 2010

PLUM CAKE DE XOCOLATA I NOUS

Aquest cap de setmana no tenia massa temps de fer a la cuina i remenant receptes, aquesta en concret es de la xocolata Nestlé Postres,  vaig trobar la d’aquest plum cake, fàcil de fer i amb ingredients que no poden faltar al rebost, xocolata, farina, sucre... Va quedar molt bo, esponjós i humit, trobant de tant en tant un trosset de nou més consistent. Acompanyant un cafè amb llet per esmorzar, un trosset amb el cafè desprès de dinar, o en qualsevol moment... ha estat un plaer!


PLUM CAKE DE XOCOLATA AMB NOUS

Ingredients:

150 g de xocolata Postres Nestlé (6 barretes)
100 g de mantega
100 g de sucre llustre
100 g de nous
75 g de farina
4 ous

Preparació

En un bol posem els rovells i el sucre i batem bé fins que tinguem una crema blanquinosa, han de doblar el seu volum.
En un altre bol posem la xocolata tallada a trossos petits i la mantega i fonem al bany maria o al microones. Ho incorporem a la crema de rovells.
Barregem les nous trencades (trossos grans) amb la farina (d'aquesta manera, enfarinades, no baixaran cap al fons del cake) i ho anem incorporant a la barreja de rovells i xocolata.
Muntem les clares d’ou, amb un pessic de sal, ben fortes, i, a poc a poc, les anem integrant amb la barreja anterior, amb una espàtula i amb moviments suaus, perquè no perdin volum.
Aboquem la barreja en un motlle rectangular, que haurem engreixat, i coem a 180º, durant uns 35-40 minuts (per saber si el tenim cuit el punxem amb una agulla o palillo, si surt net serà senyal que és cuit) .
Deixem refredar i desemmotllem.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten els plumcakes, són ideals per fer un bon esmorzar. Aquest no porta gens de llevat, oi?

Teresa ha dit...

Gemma, si que en són de bons! aquest no porta gens de llevat, i va pujar molt, em sembla que dels que he fet, el que més.
petó

MaryLou ha dit...

Qué bó!!!!!
I tant que ens queden més macos que aquells!!!
Petonets

Visc a la Cuina ha dit...

Es veu preciós a la foto, i ben pujat del centre, com a mi m'agrada!

Cuinera ha dit...

UYYYY! que tentación! me dan unas ganas de cogerlo enterito y no parar jajaj es que no puede ser!

Besitos

Mercè ha dit...

Teresa, és com una barreja de plumcake i brownie, no? Ho dic per la barreja de forma i ingredients. ;) Boníssim! Aquest és dels meus. :D
Petons!
PD: Me n'alegro que us hagi agradat tant el pastís! :)

StHilari ha dit...

Un tall d'aquests cake de nous i xocolata amb un café amb llet = a un esmorçar de "luju" !!
Una abraçada

Glòria ha dit...

Jo me'l guardo per a mitja tarda, amb una bona tassa de "tea"!!!. M'encanten els plum-cakes!

Zeditas ha dit...

Muy buena pinta, para hincarle el diente ya!!

Visc a la Cuina ha dit...

Hola Teresa! Avui he fet la teva recepta del plum cake de xocolata i ha quedat boníssim! Gràcies per compartir-la!

Seguidors