30 de juliol de 2010

COCA FINA DE PRÉSSECS

Avui és tanda de començament de vacances per a molts companys!!! Els que ja les hem tastat una mica, hem d’esperar-nos a que tornin a arribar...

Avui doncs, em fet una mica de pica-pica per desitjar-los que els vagi molt bé, i que tornin amb les piles ben recarregades!
La part dolça ha estat aquesta coca fina de préssec. La primera intenció era fer un fons amb crema pastissera, però per por que no es fes malbé, vaig optar per fer-lo de melmelada de préssec, l’últim pot que em quedava de la que vaig fer l’estiu passat!! Així que, ara toca fer la d’aquest any!
Estem acostumats a fer-lo gairebé sempre amb poma, però amb el préssec queda molt bo! Així també aprofitem les fruites de temporada!
Tots han dit que estava molt bo!! (què han de dir...)
A totses/tots els que comenceu vacances DESITGEM QUE US HO PASSEU MOLT BÉ!!! i que se us facin llargues...
COCA FINA DE PRÉSSEC

Ingredients

- una làmina de pasta de full
- melmelada de préssec
- 3 préssecs de vinya
- Sucre llustre

Preparació

Preescalfem el forn a 180º

Folrem un motlle (25x2 aprox.) amb la pasta de full, punxem la base i una mica els lateral perquè no pugi tant la massa. Repartim una bona capa de melmelada de préssec per tota la base.
Pelem els préssecs i els tallem a galls, els anem col•locant, ben posats i que cavalquin entre ells, damunt la melmelada.
Coem durant uns 30 minuts, fins que la pasta de full estigui daurada.

Recomanació: quan tenim el motlle amb la pasta de full, el punxem i el posem al congelador mentre preparem el préssec. Això farà que la pasta de full no s’encongeixi del lateral.
Jo com el motlle era una mica massa alt per la coca que havia de fer, si us fixeu en la foto, la pasta de full no la vaig fer arribar fins d’alt de tot i ja veieu que un cop cuita, va quedar tota la vora ben acabada.

10 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Em semble una bona opció sensa crema, però amb melmelada de préssec.
Es veu molt maca.
Petons i bon cap de setmana.

xisca ha dit...

t'ha quedat molt bé i segur que estava boníssima.

Una besada i bon cap de setmana

Acabatdefer ha dit...

Simplement preciosa.
Una molt bona alternativa a la típica que estem acostumats de crema, i sobretot sana.

Fins aviat ;)

Anònim ha dit...

Una recepta molt "resultona"!
Ara a l'estiu venen més de gust receptes com aquesta, dolcetes però suaus i digestives.
M'encanta!
Moltes gràcies i bones vacances!
Victòria.

Xavier ha dit...

Caram Teresa! Fa ganes de fer-li un bon mos a aqueixa coca amb bresquilles (préssecs!).

Té un coloret ben estiuenc! De segur que és boníssima.

Una salutació!

MaryLou ha dit...

Molt bona i molt bonica!!!!
Els teus companys et duen fer "la ola" quan et veuen apareixer amb un pastis!!
Petonets

Visc a la Cuina ha dit...

Doncs l'hauré de provar amb préssec jo també, es veu preciosa!

mercè ha dit...

Quin pastís més fi!préssecs ben bons, a l'estiu en menjaria cada dia!

Donibaneko ha dit...

Que bona pinta!!!
M'encanta aquesta recepta, i t'ha quedat de vici!!!
petonets guapa!!!

Teresa ha dit...

Aquestes coques resulten d'alló més bé, Tenim l'èxit assegurat i no en sobra mai! s'han d'aprofitat les fruites de temporada com sigui, i la pasta de full ens dona molt de joc! gràcies pel vostres comentaris! petons!

Seguidors