ÍNDEX DE RECEPTES

23 de juliol del 2010

MELMELADA D'ALBERCOC

Ja veieu, m’enyorava... ara que tinc una estoneta, us poso la melmelada d’albercocs que vaig fer l’altre dia!, la cuina de comacasa-res, continua oberta! És una melmelada que no pot faltar a casa!, m’agrada molt.

Tot i la calor i la mandra de posar-se a la cuina amb l’escalfor, la calor i remena que remenaràs, a l’ hivern s’agraeix haver fet aquest esforç quan obres el rebost i et trobes el resultat!.

MELMELADA D’ALBERCOC

Ingredients:

- 2 kg d’albercocs ( dels bons! No cal que siguin passats de madurs...)
- 800 g de sucre
- Suc d’una llimona i mitja ( si és gran, amb una n’hi haurà prou)
- Mitja branca de canyella
- Pots de vidre, amb tapa de rosca

Preparació:

Rentem bé els albercocs, els hi traiem el pinyol, els pesem i aboquem en una cassola.

Afegim el sucre (jo, de sucre hi poso la meitat del pes d’albercocs, menys una mica menys) La proporció és la que us poso en els ingredients. Per damunt del sucre reguem amb el suc de llimona, i deixem reposar dues hores. La fruita anirà desprenent el seu suc, el sucre s’anirà desfent, i ens quedarà la fruita amb bastant suc. És l’hora d’encendre el foc, no massa fort, i anar coent, remenant de tant en tant. Quan veiem que la fruita ja està tova, passats uns 30 minuts aproximadament, podem triturar-la, més o menys ens agradi. En aquest punt abaixem el foc, afegim la branca de canyella, que ens perfumarà una mica la melmelada i en aquest cas traurà l’acidesa que acostuma a tenir l’albercoc, i deixarem coure uns 40 minuts més, això si, remenant contínuament si no volem que se’ns enganxi!. Quan tenim la melmelada al nostre gust (fem la prova deixant-ne refredar una mica per veure si ja és prou espessa), penseu que quan està freda s’espesseix.
Omplim els pots, que haurem bullit 10 minuts, els tapem bé i els fem bullir 10 minuts coberts d’aigua per fer el buit. Hi ha qui no els bull i els deixa refredar cap per a ball, també per fer el buit, per traure’n l’aire que pugui haver-hi dins. Això són costums! Com més us agradi!

11 comentaris:

Gemma ha dit...

Em sembla molt bé que hagis fet un parèntesis de les vacances del blog per ensenyar-nos aquesta melmelada tan suculenta. Com tu dius, a l'hivern s'agraeixen aquestes melmelades casolanes fetes amb la fruita madura al punt!

mercè ha dit...

Tens la mà trencada fent melmelades!, aquesta ha de ser de les més bones...A reveure Teresa.

Cuinera ha dit...

Qué rica la mermelada de albaricoques! tienes muy buena reserva para este invierno!

Besos

MaryLou ha dit...

Ets la reina de les melmelades!!!!!
Aquesta boníssima!!
Petonets

xisca ha dit...

Que bé , noltros també t'enyoràvem. Molt bona aquesta melmelada.

Una abraçada

starbase ha dit...

Les melmelades casolanes tenen aquest toc tan proper i són tan saboroses que són indicatiu d'una bona salut cul.linaria familiar. És una frase una mica pretenciosa, però realment a les cases on es fa melmelada casolana sempre hi menjaràs bé :)

ANNAFS ha dit...

Segur que sí, que a l' hivern agraeixes l' esforç, perquè aquesta melmelada ha de ser boníssima!

Margarida ha dit...

Aquest any no n'he fet d'albercoc, però sí de pruna. I la veritat és que és un descans tenir el rebost ple i no haver-la de comprar.
Durant tot l'any menjo melmelada per esmorzar. Com ningú més en vol.... Ja ho diuen, ja, que mentre hi hagi rucs... hi haurà que anirà a cavall!

PILAR ha dit...

Saltant d´un blog a un altre he trobat el teu i m´he quedat una bona estona gaudint de tot el que he vist. Tens raó que de vegades fa mandra ficar-se a la cuina amb aquesta calor però desprès agraeixes haver-ho fet.
Fins aviat!

Anònim ha dit...

Tindria algunes pregutnes, alhora de triturar ho pots fer amb trituradora o s'ha de fer amb la cullera? Els pots que dius que haurem bullit, com els bulls? Si vull deixar el pot cap per avall, quant de temps l'he de deixar? I el resultat és el mateix?

Unknown ha dit...

SEBASTIA. Aquest confinament m'ha tengut entretengut per sa cuina, ahí mateix vaig fer sa d'aubarcoc, només que amb el sucre he anat bastant desproporcionat de sa zeva recepta. Serà dolcimsima. En torna posare sa teva mesure de sucre

Seguidors