5 de setembre de 2010

MELMELADA DE PRUNA

                           

Abans de vacances vaig veure aquesta recepta al bloc "cocinando con mamá", i com m'agrada molt fer melmedades, i menjar-ne, eh!, vaig pensar que provaria de fer-la tal com diu la recepta, que és diferent a com les faig nornalment. Així que vaig passar una bona estoneta, d'una tarda calorosa d'agost (encara que no massa) a la cuina d'Isona! 
La melmelada de pruna no es que agradi massa, però m'agrada tenir-ne de fruites variades i sobretot de les de temporada, de les que no trobem a l'hivern.  
Com que la pruna té aquest punt d'acidesa, que segons com no agrada massa, hi vaig afegir una branqueta de canyella mentre s'anava coent.

MELMELADA DE PRUNA

Ingredients
- 2 kg de prunes
- 1/2 kg de sucre
- branqueta de canyella
Preparació
Rentem les prunes i els traiem el punyol. Les posem en una olla i les coem a foc baix uns 15 minuts.
Les retirem del foc i les passem pel colador xinès. Si voleu aquest pas no el cal fer, podem triturar-les, però ho vaig fer perquè en el cas de les prunes, no m'agrada trobar-hi la pell. ( em va quedar un pes de 1400 g).
Un cop tenim les prunes colades o triturades, posem el puré resultant en una cassola, hi afegim el sucre, en el meu cas també la branca de canyella, i deixem coure fins que tinguem la textura més o menys espesa, al nostre gust.
Jo li vag tenir ven bé 3/4 d'hora, penseu que aquesta melmelada queda molt fina i és més líquida, no espesseig tant.
Tindrem els pots preparats, (escaldats), els omplim en calent, tapem i fem bullir coberts d'aigua uns 10 minuts, per tal de fer el buit. Els retirem de l'aigua, deixem refrefar i guardem en un lloc fosc i sec.

                   















8 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Ai les prunes, quantes alegries que ens donen!
Tu melmelada, nosaltres gaspatxo. Quina fruita més versàtil. Mil petons, estimada.

MaryLou ha dit...

Ben bona la melmelada de prunes!!! jo vaig fer, però poca quantitat, normalment l'utilitzo per farcir pastissos.
Petonets

starbase ha dit...

Les mermelades casolanes són un tresor culinari. M'encanta com durant l'any diferents persones em regalen un pot de mermelada casolana.

Es com tenir a casa una 'despensa' dels que t'estimen.

Té molt bona pinta la teva melmelada!! :D

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

La miqueta de canyella amb la acidessa de las prunes agafa un sabor molt bo. Segur que hos agradarà.
Petons.

Xavier ha dit...

Caram! Fa una pinta increïble!
De segur que després fas unes coques boníssimes amb aquesta confitura!

Una besada!

Gemma ha dit...

A casa les prunes sí que ens agraden! Molt bona idea la branca de canyella, li deu donar un gustet deliciós ;)

Fem un mos ha dit...

Una melmelada casolana es ideal per acompanyar un bon plat de formatge, o per gaudir-ne els mesos d’hivern
Petons

Francesc Balcells i Teixidó ha dit...

He seguit la mateixa recepta amb prinyons (una pruna petita i dolça que he descobert al Pallars) i a la cuina de ca l'Arnau de Biscarri. Boníssima!

Seguidors