22 de setembre de 2010

TOMÀQUETS EN CONSERVA

Aquesta, diuen, ha estat una bona temporada pels tomàquets. La veritat és que estan molt bons. Aprofitant que vaig trobar-ne de pera i de pagès, en vaig fer uns quants pots en conserva, però aquesta vegada sencers. Fan molt de goig i espero que surtin molt bons! A l’ hivern una bona salsa casolana l'agrairem.
Algun dia us ensenyaré el rebost d'Isona, que fa goig de veure el prestatge de conserves i melmelades!i no és res comparat amb el que tenia la meva mare, allò sí que feia goig!
TOMÀQUET  EN  CONSERVA
Ingredients
- Tomàquets madurs
- Pots de vidre
Preparació
Rentarem els tomàquets, els farem una petita creu al cul i els escaldarem un minuts per a poder pelar-los bé, no els coem!. Els retirem i reservem en un escorredora. Com que de seguida els empotarem, no cal que els passeu per aigua freda i gel.
Els pelem, si volem traure les llavors, els partim per la meitat i les traiem, sinó, els anem posant al pot, prement una mica perquè quedi ben ple, però que no s’aixafin molt. Veureu que deixen anar bastant aigua, per tant no cal que n’hi afegiu. Quan tenim els pots plens, els tapem bé. En una olla tindrem aigua bullint, amb compte i vigilant que no es toquin entre ells, anem col•locant-los a l’olla, l’aigua els ha de cobrir. Deixem coure durant uns 15 minuts. Passat el temps, els traiem, els deixem refredar i guardem en un lloc sec i fresc.


7 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Si que deus tenir un bon rebost, no pares. Amb tomàquets bons val la pena fer conserves.
Petons.

Visc a la Cuina ha dit...

Quins pots més formosos, i amb aquests tomàquets tan guapos!

starbase ha dit...

Et diria que les meves creences m'impedeixen fer conserves si no fós que en realitat le que m'ho impedeix es la meva mandra... :-P

Sílvia A. ha dit...

Hola: tinc la despensa plena de pots de tomèquet, sofregit, pebrots i veig que cadascú els fa bullir un temps diferent!

Gemma ha dit...

Quina sort trobar tomàquets bons, que avui dia costa molt...
Mira, amb aquests tommàquets podries fer el tomàquet concentrat que vam aprendre a fer ahir al Caprabo, je je je...

Teresa ha dit...

Starbase, s'ha de vèncer la mandra!!! no et pensis, també me'n fa... però quan t'hi has posat t'ho passes bé!
Sílvia, ja m'hi he fixat, com diu el refrnay "cada maestrillo con su librillo", el que importa és que resulti bé!
Gemma, va estar bé la classe! ara a practicar! Com va dir per fer el concentrat de tomàquet se'n necessiten moltes i molt temps!
La cocinera de Betulo, Visc a la cuina,animeu-vos a fer-ne, el trobareu molt més bo!
petons i bon cap de setmana, ah! i bona Mercè!

Glòria Puigdemont ha dit...

Cara'm, sempre que vull fer conserva de tomàquet al natural em queda al fons uns dits d'aigua al fons després del bany maria. Es horrorós tanta feina per no res !!!

Seguidors