28 d’octubre de 2010

QUICHE DE BOLETS


El cap de setmana passat, a banda de la Fira, la intenció era anar a bucar uns quants bolets, el dissabte, doncs, ens vam arribar al bosc amb els amics de Siall, el Ramon ens va fer de guia... perquè sols no se pas si n’ haguéssim trobat! A més a més, ens ha de donar el vistiplau a tot el que trobem i pleguem...perquè nosaltres en som poc coneixedors. Vam quedar per després de dinar, d’horeta, el Ramon, la Míriam (filla del Ramon i la Trini), el meu marit i jo mateixa, i amb una bona dosi d’optimisme vam passar una bona tarda al bosc, buscant allò que no hi havia, perquè per aquella zona ha estat una mala temporada pels bolets. Tot i que va ploure es veu que es va girar vent de port, gran enemic del bolet, segons diuen els entesos, i pocs n’ha deixat sortir!. Però bé, mitja cistelleta si que la vam fer, que per tastar-los i tenir-ne per un parell de menjades, ja està bé! A més a més, la Dolors (que diem de cal Roya) molt generosament ens va portar, uns fredolics, mocosetes... Moltes gràcies!!

Amb uns quants rovellons, camagrocs, mocoses..., vaig fer aquesta quiche de bolets per acompanyar un bon pam de llonganissa pel dinar de diumenge, dia de la fira, que, un dia com aquest, a la taula no hi pot faltar un plat de bolets!
Estava boníssima!
QUICHE DE BOLETS
Ingredients
- Pasta brisa (masa quebrada)
- 3 o 4 ous
- 250 ml de nata per a cuinar
- Sal i pebre
- 100 g de formatge emmental ratllat
Preparació
Rentem bé els bolets, els tallem i deixem que s’escorrin bé. Els fregim amb una mica d’oli en una paella. El bolet fa molta aigua, quan se l’ha begut tota una altra vegada, ja el tenim cuit. El salem un vegada fregit. Reservem
Folrem la base del motlle amb la pasta brisa, premem perquè quedi ben posada a tot el lateral i la base del motlle, punxem una mica perquè no pugi, seguim les instruccions del fabricant si es que no l’hem feta nosaltres. Aquesta era del Lidl, prèviament no s’ha de coure.
En un bol batem lleugerament els ous, afegim la nata i el formatge ratllat, remenem bé perquè s’integri tot, seguidament hi afegim els bolets, remenem bé i salpebrem. Aboquem la barreja en el motlle que tenim preparat.
Per sobre hi afegeixo una mica més de formatge ratllat.
Coem a 180º durant 35-40 minuts, fins que veureu que el farcit està quallat i la massa cuita.
Servim calenta o tèbia, encara que està bona fins i tot freda!

15 comentaris:

Xavier ha dit...

M'encanta, m'encanta, m'encanta la temporada de bolets.. Tots us heu posat a fer unes receptes delicioses!

Gràcies d'aquest regalet als sentits!

Laube ha dit...

Que bo!!!!! Me encanta, Teresa!. Me chiflan estas quiches. Las setas les dan un sabor espectacular.
Un besote

Gemma ha dit...

Quan no és temporada de bolets acostumo a fer quiche de xampinyons. Ara que estem en plena temporada, la quiche amb aquesta varietat de bolets encara ha de quedar més bona!

luisa ha dit...

Que rico, tengo pte. de hacer es quiche. Tengo incluso en el frigo las setas. Bss.

Teresa ha dit...

Xavier, és veritat, aquest any hi han hagut moltes receptes amb bolets!! estan tan bons.. !
Laube, Gemma, es que la quiche, ens admet de tot!
Luisa, pués aprovecha las setas en una quiche, seguro que os gustará! si os gusta puedes hacer un poco de cebolla, doradita, también da muy buen sabor.
Bona castanyada !

Visc a la Cuina ha dit...

Que maca aquesta quiche, ha de ser molt saborosa, a veure si tinc sort aquest cap de setmana i la puc fer a casa!

Acabatdefer ha dit...

Això té una pinta estupenda!! havia provat la quiche de salmó i xampinyons, però em fa l'efecte que aquesta ha de ser molt millor, i gustosseta....
;)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una quiche molt bona amb aquest bolets.
Petons.

Josepb. ha dit...

Teresa; ... veus que bé, això està bé, aquest quitx fet de bolets, i no altres plats que veus en diferents revistes i altres llocs i si trova de tot menys els bolets.
Molt interessant Teresa, que vagi de gust¡¡ :-D

mercè ha dit...

jA,JA, saps que vaig fer ahir per sopar?, quiche de rovellons i xampis!, realment amb aquesta verietat de bolets ha de ser una quiche fantàstica.A casa va agradar moltíssim!.Una abraçada.

Carme - cocina con sabor ha dit...

Boníssima aquesta quiche de bolets!
Petons

Margarida ha dit...

Ja ho crec que era bona, amb la quantitat de bolets que porta! I acabats de collir per un mateix!

Zeditas ha dit...

Muy buena pinta tu quiche.
Todavia no he empezado con los panellets, a ver si me animo este año.

Fem un mos ha dit...

Els bolets donen per molt, ja que enriqueixen tots els plats
Petons

starbase ha dit...

Sensacional, tinc precisament un paquete de pasta a la nevera i aquesta és una alternativa fenomenal.

I així calenteta amb el fred que està fent ja...perfecte!!

Seguidors