17 d’octubre de 2010

TORRADES DE SANTA TERESA

És una d'aquelles receptes que en diem d'aprofitament. Sobretot als pobles, que no teníem pastisseries, encara que si una bona coca!, a les cases era costum fer-se tota mena de dolços. A casa la meva mare acostumava a fer-nos les llaminadures que a tota canalla agrada... rosquilles, bunyols, pastissos, madalenes... i també aquestes torrades que us ensenyo. Eren les torrades de Santa Teresa, que jo pensava que era cosa de la meva terra , el Pallars Jussà, i aquí també es coneixen, doncs algun que altre company de feina quan les va veure així ho va dir. Doncs com dic, el divendres passat, dia de les Tereses, vaig pensar que aquestes torrades serien el més apropiat per endolcir el matí als companys de feina. Em vaig llevar d'hora i amb una estoneta els vaig portar aquesta safata de Torrades de Santa Teresa!, i per si no era prou calòrica la cosa... també van poder tastar la xocolata negra amb aumetlles que fan a Coll de Nargó, que està molt bona (llàstima que no li vaig fer foto....)
A Andalusia, fan les Torrijas, que són semblants a aquestes torrades, i que és costum menjar-les per Setmana Santa. La meva neboda Ana Mª, de Sevilla, les fa boníssimes!!! i té la mà trencada ! Mireu si n'arriben a fer que fins hi tot fan el pa especial per a fer-les!, un pa de motlle que deu ser de molla més compacta, no es desfà gens, que es el perill que hi ha si les fem amb el pa de motlle que podem trobar per aquí.
Així que si teniu una barra de pa que us ha quedat per la bosssa, aprofiteu i feu aquestes torrades! us agradaran segur!
TORRADES DE SANTA TERESA
Ingredients
- 2 barres de pa. d'1/4, del dia abans
- 1litre de llet
- canó de canyella
- pell d'una taronja (hem de traure la pasrt blanca)
- dos ous
- sucre
- canyella en pols
- oli (amb el que us agradi més, jo el vaig posar d'oliva 0'4 d'acidesa, hi ha qui ho fa amb oli de girasol)
Preparació
En un cassó possem la llet, el canó de canyella i la pell de taronja, fem bullir, aboquem en un bol i reservem
Tallem el pa a rodanxes, d'un dit de gruix més o menys
En un plat batem els ous
En un altre plat o bol posem sucre i canyella en pols, barregem bé
Posem la paella al foc amb oli abundant
Anem posant les llesques de pa, les que poden fredir d'un cop, a la llet, que quedin ben impregnades, a continuació les passem per l'ou, escorrem una mica si hi ha massa ou i posem a la paella, Fregim fins que estiguin daurades. Les anem posant en un plat en el que haurem posat papar absorvent, per traure l'excés d'oli. Anem arrebossant i fregint totes les llesques. Si cal, canviem l'oli, doncs es va enfosquin i pot donar mal gust.
Finalment passem les torrades fregides per la barreja de sucre i canyella.

15 comentaris:

asj ha dit...

Què bona pinta que tenen! de bona gana em prenia una ara!

manel ha dit...

m'encanten, però no n'he fet mai, i mira que no és complicat. a veure si m'animo i la proven els meus fills, que no n'han menjat mai.

Laube ha dit...

Teresa, qué torrades más ricas... Ummmmm. Y seguro que mientras los hacías había un olorcito en casa... a que s´?
Un besote

Gemma ha dit...

Felicitats pel sant! La meva mare també es diu Teresa ;)
Nosaltres no tenim gens costum de fer aquestes torrades, a casa no ha sigut mai tradició...
Però és una recepta d'aprofitament sensacional, i segur que els teus companys de feina van gaudir d'un esmorzar deliciós ;)

elsfogonsdelabordeta ha dit...

La meva àvia me les feia, a la meva germana i a mi ens encantaven! encara ara en faig de tant en tant... Quina sort tenir una companya de feina com tu! :D

Teresa ha dit...

Gemma, moltes gràcies!, a casa no celebrem els sant, però a la feina sempre acostumo a fer-los alguna coseta...per endolcir la jornada!
Elfogonsdelabordeta, jo tampoc és que en faci sovint, però quan en faig volen!
Laube, las hice a las 7 de la ´mañama para que estuvieran al punto, i cuando se levantó mi hija lo adivinó por el olorcillo!!
Manel, si són llaminers segur que els agradaran...
Asj, sinó perquè s'ha de vigilar una mica... en menjaria més sovint... d'aquestes torrades i de la rebosteria en general!! són de dolços!
Bona setmana!

Dolorss ha dit...

Que bones aquestes torrades, és clar, son les "teves" torrades i molt encertat el fer.les el dia 15
Felicitats!!

Petons

Anniki ha dit...

A casa meva, aquestes torrades les feia la meva iaia quan no estava a la residència. La veritat es que són boníssimes.

La meva mare tb es diu Teresa i ella si que celebra el seu sant. Igualment, moltes felicitats atrasades a tu tb :) Encara que no el celebrís :P

Visc a la Cuina ha dit...

Fa temps que no provo les torrades de Santa Teresa, quina pinta més bonaaaaa!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Fa molt temps que no las faig i estàn boníssimas, pero com dius ens hem de mirar una miqueta, perque comences a menjar i sempre en vols més.
Encara que no ho celebris gaire espero que tinguessis un bon dia.
Petons.

MaryLou ha dit...

Què bones!!!
Ens agraden molt a casa i les fem igual!! Eld teus companys segur que van estar molt contents!!
Petonets

Maria Dolores ha dit...

Que bones les rosquetes amb ou i a tots agradem molt.

Fem un mos ha dit...

Felicitats pel Sant!!! encara que una mica tard. No he fet mai les torrades i per lo que es veu molta feina no porten, amb el teu permís amb guardo la recepta
Petons

Ingrid ha dit...

Buffff!!!! això huria d'estar prohibit!!! quina cosa més bona! Molts petonets

Teresa ha dit...

Gràcies per les felicitacions, encara que no es celebri, s'agraeix molt!!! Us animo a que les feu, és fàcil, fàcil, i ja veureu que contents fareu a qui se'l mengi!
una abraçada!

Seguidors