19 d’octubre de 2010

PASTÍS DE NATA I TRUFA

La setmana passada va ser l’aniversari de la Laura, la nostra filla gran, 34!!! Mira que passa el temps volant..., eh? !! i li vaig fer aquest pastís. Vam sopar d’allò més bé, amb un bon pa amb tomata , pernil, formatges, uns patés que tinc pendent per penjar aquí, una empanada de tonyina, també pendent d’ensenyar-vos... i després un tallet d’aquest pastís que, al no ser tot de pa de pessic, resulta més lleuger. Estava molt bo! encara que em van dir que tot de trufa hagués estat millor... Jo perquè fos més vistós el vaig fer de dos colors... Però el proper serà tot trufa!
L’explicació és llarga, però no és gens complicat de fer, tant si el fem amb l’ajuda de màquina o no.
Aquesta planxa és també la típica que preparem per al braç de gitano, la massa genovesa, que per cert... fa temps que no en faig cap i ens agrada molt! Ja caurà!
PASTÍS DE NATA I TRUFA -PASTÍS D’ANIVERSARI
Ingredients (planxa de pa de pessic)
- 4 ous
- 120 g de sucre
- 80 g de farina de rebosteria
- 40 g de cacau (Valor)
- Un pessic de sal
- Unes gotes d’essència de vainilla (opcional)
Ingredients farcit
800 ml de nata per muntar
2 cullerades de sucre
1-2 cullerades de cacau (valor)
Almívar
100 g de sucre
50 ml d’aigua
Una cullerada de conyac, wiski... (opcional)
Preparació (planxa pa de pessic) (Thermomix)
Preescalfem el forn a 180º
Folrem la safata del forn amb paper especial pel forn. Perquè quedi ben posat, passem aigua per la safata, la tombem per traure’n l’excés i a continuació posem el paper, ens quedarà adherit i no es bellugarà quan aboquem la barreja.
Col•loquem la papallona al got de la th, hi posem els ous i el sucre, programem 6 minuts, 37º, velocitat 4
Tornem a programar 6 minuts, velocitat 4 (sense temperatura)
Afegim la farina, el cacau i la sal pel voltant de la papallona i programem 4 segons, velocitat 3. Retirem la papallona i acabem de barrejar amb l’ajuda de l’espàtula.
Aboquem la barreja a la safata que tenim preparada i enfornem durant uns 20-25 minuts.
Almívar
En un cassó posem el sucre i l’aigua i el licor i deixem coure uns 10 minuts. Reservem
Preparació convencional (planxa pa de pessic)
Muntem els ous amb el sucre fins que dobli el volum fins tenir una barreja esponjosa i blanquinosa. Barregem la farina, el cacau i la sal, i amb compte ho anem integrant a la barreja d’ous, amb l’ajuda d’una espàtula i amb moviments de dalt a baix, perquè no ens perdi volum.
Nata/trufa
Primer muntem 400 ml de nata amb una cullerada de sucre. Reservem
Muntem els altres 400ml de nata junt amb la cullerada/es de cacau en pols (de cacau posarem més o menys, segons vulguem la trufa més o menys fosca)
Amb la TH, a velocitat 4, temps, hem d’anar controlant la textura.
Tant si ho fem amb un estri com amb un altre (batedora elèctrica) hem de vigilar que no es munti massa i se’n faci mantega.
Muntatge
Tallem el pa de pessic segons el motlle que tinguem, en aquest cas rodó, en fem tres bases iguals.
Cobrim el fons del motlle amb una base de pa de pessic, reguem amb almívar. Fem una capa de trufa, ens podem ajudar amb una mànega pastissera, ens anirà molt bé per repartir-la per tota la base. A continuació posem un altra base de pa de pessic, reguem amb l’almívar, fem la capa de nata (també ens ajudem amb una mànega) i finalment cobrim amb l’alta base, reguem amb almívar i posem al congelador per tal que ens agafi una textura més consistent.
Quan el servim podem engalanar-lo com ens agradi, si ens ha sobrat nata o trufa, amb cacau en pols per sobre...
El traiem del congelador i el posem a la nevera al menys dues horetes abans de menjar-lo.

20 comentaris:

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Quina bona pinta!!! en una horeta me'n menjaria un bon tros per berenar... però avui a casa berenarem les cookies que farem en breu! ;)

Felicitats pels 34 de la teva filla...a mi encara me'n queden uns quants per fer-ne! jeje

Petons!

luisa ha dit...

Que rica tarta. Me llevo un trozo. Bss.

teresa ha dit...

Estic per robar el pastiss!!
Que coses, no sols coincidim amb el nom, inclus les filles tenen els mateixos anys,je je...
Bessets

Piligoto ha dit...

Que tarta más buena, me la copio para hacerla y te cojo un trocito para la merienda. Besos.

Maria Dolores ha dit...

Felicitats a la xica, amb el pastís disfutarieu, per a mi tot de trufa també.

Carme - cocina con sabor ha dit...

Primer de tot felicitar a la teva filla i després felicitar-te a tu per aquest fantàstic pastís que li vas preparar, que bo!!!

Petonets

Laube ha dit...

Teresa, felicita a tu hija Laura, tocaya mía. Y decirte que este pastel es de lo más apetitoso... Qué rico y qué suave!
Un besote

Anònim ha dit...

Gràcies per les felicitacions! El pastís era boníssim!!! Gràcies mama!

Laura

Cristina ha dit...

Que bona que ha de ser!! I els números de xocolata fantàstics, on els has comprat? Felicitats per la teva filla!

Acabatdefer ha dit...

T'ha quedat estupendo! sembla senzill de fer i fa molt bona fila.
Felicitats a la teva filla, fins aviat! ;)

teresa ha dit...

Encare et guanye, jo els faig el 6 de novembre...em falta menys que a tú
Un abraç

MaryLou ha dit...

Nena, quin pastís més xulo!!!!
A mí m'agrada també més amb dos colors!
Petonets

La cuina vermella ha dit...

Ara li ensenyaré a en Kike el teu pastís, i li diré que al desembre, quan celebrem els meus 35, me'l regali! T'ha quedat genial, guapa.

Visc a la Cuina ha dit...

Per molts anys a la teva noia! I felicitats a tu per aquesta meravella de pastís!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Moltes felicitats a la teva filla. passa el temps molt ràpid.
El pastís te molt bona pinta.
Petons.

manel ha dit...

jo també m'apunto a la trufa integral, però a aquest no m'importaria tastar-lo!

Fem un mos ha dit...

Moltes felicitats per la teva filla.
El pastis molt i molt bo, i amb dos colors. Ummm
Petons

Gemma ha dit...

Felicitats!!!
Això sí que és un bon pastís d'aniversari... I pel meu gust, mig nata i mig trufa està molt bé, tot de trufa seria massa igual ;)

Teresa ha dit...

Elfopgons de la bordeta, he de fer cookis ja, què bones!
Luisa, encantada de compartirla!
Teresa, quantes coincidències... portser nosaltres també tenim la mateixa...
Piligoto, seguro que os gusta!
Maria Dolores, gràcies!ja veig que també ets de xocolata...
Carme,Laube moltes gràcies!
Anònim (Lauri....)què ne'ts de guapa!!!
Cristina, els núm de xoco els faig amb un motlle que vaig comprar fa anys al Corte Inglès, de les andròmines que més servei m'han fet!!! va molt bé1 també es poden fer amb sucre, fet caramel.
Acabat de fer, Maria, moltes gràcies!!
Vermells, quina enveja els teus 35!! a mi el mes que ve em cau un núm molt bonic...55!!(no el puc girar...)
Visc a la cuina, la cocinera de Betulo, Manel, fem un mos, Gemma, moltíssimes gràcies, proveu-lo queda molt vistós i molt bo!

Zeditas ha dit...

Que buena pinta, y felicidades a lacumpleañera

Seguidors