ÍNDEX DE RECEPTES

13 de gener del 2011

SALMÓ FARCIT AMB MOUSSE DE SALMÓ

Aquest salmó el vaig fer per dinar el dia 1 de gener. L’havia vist feia temps al programa Más fácil imposible de Canal Cocina, dedicat a la cuina amb Thermomix. Va resultar un salmó molt bo, gens pesat, doncs està cuinat al vapor, farcit amb la mousse suau de salmó, el toc de la salsa afruitada..., va ser un plat d’allò més bo i molt saludable!
SALMÓ FARCIT AMB MOUSSE DE SALMÓ I SALSA DE MANGO
Ingredients
- una cua de salmó d’uns 800 g (fer dos lloms sense espina ni pell)
- sal, pebre negre
- film transparent
Mousse:
- 200 g de salmó, els retalls de buidar una mica els dos lloms
- 50-100 g de salmó fumat
- 25 g de mantega
- Pebre blanc, sal nou moscada
- 200 g de nata per a muntar (mínim 35% matèria grassa)
Salsa:
- 1 mango gran i madur
- 50 g de conyac
- Pebre negra, comí, sal
- 250 g de fumet de peix (o aigua+ una pastilla de brou)
- 1 iogurt natural
Preparació
La part dels lloms més ampla, acostuma a ser més gruixuda que la part de la cua, per tant, rebaixem aquest cruix fins a tenir tot el llom d’un gruix uniforme. Aquest retalls seran els que farem servir per a la mousse. Acabem de polir bé els dos lloms perquè ens quedin els dos de la mateixa mida. Salpebrem i reservem
Fem la mousse:
En el got de la TM posem els retalls de salmó i també el fumat, i la mantega. Triturem 10 segons a velocitat 6. amb l’espàtula fem baixar el que s’ha quedat a les parets del got i repetim l’operació. Afegim les espècies i la nata i triturem 10 segons a velocitat 6, tornem a baixar el que s’ha quedat a les parets i tornem a repetir. Quan ja tenim la mousse feta, la posem en una mànega pastissera i reservem a la nevera.
Muntem el salmó:
Damunt la taula posem una bona tira de paper film, si és estret posem dues làmines juntes per tal de tenir més amplada. Tirem sal i pebre damunt mateix del film, col•loquem un llom de salmó a sobre. Omplim amb la mousse, que quedi tot el llom cobert. Tapem amb l’altre llom de salmó, salpebrem. Enrotllem amb el film procurant que no sobresurti el farcit, el fem roda, sobre ell mateix perquè quedi ben format el rotlle, els extrems els doblem cap a baix. Col•loquem el rodó de salmó al recipient varoma de la TM.
Fem la salsa:
Pelem i trossegem el mango, el posem al got de la TM, afegim el conyac, les espècies i la sal, coem durant 10 minuts, varoma, velocitat 1, d’aquesta manera també evaporem l’alcohol. A continuació triturem 10 segons, velocitat 6. Afegim el fumet i programem 25 minuts, varoma, velocitat 1. Posem el recipient varoma, amb el rotlle de salmó, damunt la tapa del got perquè es cogui el salmó.
Passat aquest temps, retirem el recipient varoma. Afegim la nata amb els ingredients del got i programem 5 minuts, 90º, velocitat 1. Triturem uns segons a velocitat màxima. El iogurt li afegirem just en el moment de servir, llavors, l’afegim i barregem uns segons a velocitat 6. (aquesta salsa recomanen no escalfar-la, per tant, si no l’hem de gastar tota, afegim la meitat d’un iogurt a la meitat de salsa, la resta de la salsa la podem congelar per a una altra ocasió)
De manera tradicional:
Preparem els dos lloms de la mateixa manera. Els salpebrem i reservem

Mousse: trituraem els trossets de salmó que hem tret dels lloms, el salmó fumat, la nata líquida, la mantega i les espècies.. Ha de quedar una massa consistent
A la safata del forn ( sucada amb una mica d’oli) posa un llom, reparteix la mousse, col•loca l’altre llom. Si el fem al vapor, seguim els mateixos passos que amb la TM, sinó, el lliguem una mica sense apretar, amb fil d'aquest que lliguen el tall rodó, el pots demanar a l teu carnisser, els lligues una mica, unes voltes, perquè quedi més tancat, sinó en tenim no passa res, només que no quedarà tant tncat dels lateral.
El posem al forn, a 180-200º, preescalfat. Temps, aproximadament uns 35-40 minuts, ja veuràs que està cuit, sinó el deixes una mica més. Has de veure que el salmó ha perdut el color de cru. Ho bé, el fem al vapor.

16 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Té una pinta estupenda! I amb les fotografies s'entén molt bé tot el procés. Llàstima que no tinc Termomix! De totes maneres, segur que també queda bé feta sense el robot... Enhorabona!

La Taula d'en Bernat

Teresa ha dit...

Anna, tinc la recepta per fer-ho sense la tm, però aquesta entrada era tan llarga que no li he posat... Li posaré!
una abraçada!

Ingrid ha dit...

Un plat exquisit. Ideal pels amants del peix i del salmó com jo.... t'ha quedat perfecte!
Molts petons

Bon Tiberi ha dit...

Vaja recepta bona i original!! Aquesta la provaré, segur!! Un petó, Paula

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola Teresa,
Jo tampoc tinc Thermomix. Si algun dia la poses jo t’ho agrairia per que m’agradaria fer-la per algun sopar especial. Aquesta recepta s’ho mereix!!! Moltes gràcies,

orquidea59 ha dit...

Que pinta tiene esto por favor, que rico.
Beso de Orquidea59

Miquel ha dit...

Bona recepta y con la thermomix mas facil.Esta muy bien las fotos del paso a paso
Peto
miquel

Zeditas ha dit...

Una receta muy entretenida, pero con muy buena pinta.

starbase ha dit...

Boníssim, i es pot fer també sense Tmx, la veritat :)

Teresa ha dit...

Si us ha agradat la recepta, encara que no tingueu TM feu-la! no costa gens, només serà diferent la manera de fer la mousse, pero la resta és igual! Cuit al forn no l'he provat, però segur que estarà també molt bo!
Bon cap de setmana!

Gemma ha dit...

Em sembla una recepta de luxe, per a un dia de festa grossa! Ha de quedar un plat gustós i amb una textura suau i deliciosa... Me l'apunto!
I la salseta de mango ha de lligar super bé!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina pinta més bona i com dius té que ser de fàcil digestió amb una salsa molt gustosa.
Petons i bon cap de setmana.

Maria Dolores ha dit...

Teresa el vaig tastar en una clase de Th y queda molt bò.
Lo que me preguntes de les castañes vaig comprar 1 pot de crema, les que tens fetes les utilices per ficar damunt, pero si vols les tritures y lleves sucre a la recepta.
Un abraç

Visc a la Cuina ha dit...

Trobo que és una recepta excel·lent, ha de ser exquisit!

El plat blanc ha dit...

M'ha apunto aquesta recepta. A mi m'encata el salmó de totes maneres. Et felicito per lo ben explicat i les fotografies tan ben fetes i entenedores. petons

Mercè ha dit...

Teresa, m'encanta el salmó! I aquesta recepta ha de ser exquisita!!
Petons!

Seguidors