23 de març de 2011

LASANYA ( amb Thermomix)

Tothom m'havia parlat molt bé de la lasanya feta amb la Thermomix, aquest diumenge la vam poder tastar tota la raó a qui deia lo bona que queda!, boníssima!
El divendres passat, aprofitant que una amiga estava interessada en veure el funcionament de la Thermomix, vam quedar a casa perquè la Dolors, la presentadora a qui vaig comprar-la, ens fes una petita demostració, i aprofitant que diumenge erem colla a dinar, la proposta que vaig fer va se la lasanya... i així vaig tenir ja un plat fet i apunt pel diumenge...(s'ha de treballar amb vista...). Després per aprofitar verdures que ronden per la nevera, un carbasso solitari... i una mica de farcit de la lasanya que va sobrar, vam preparar una crema de verdures exquisida! i un carbassó farcit, i que ens en vam lllepar els dits!!!
LASANYA (amb Thermomix)
Ingredients
18 plaques per a lasanya ( de les que no necessiten cocció)
50 g d’oli
30 g de pastanaga
130 g de ceba
180 g de xampinyons
50 g d’api o pebrot (opcional)
1 gra d’all
½ kg de tomàquet natural triturat
¾ de kg de carn (vaig posar ½ kg de vedella i ¼ de porc)
Sal, pebre negre
Un bon grapat d’orenga seca
1 fulla de llorer
Per a la beixamel
1 culleradeta d’oli d’oliva
50 g de mantega
110 g de farina
800 ml de llet
Sal i pebre al gust
Nou moscada ratllada

100 g Formatge (gruyere o emmental)

Preparació
Comencem ratllant el formatge, posem el formatge a trossos dins el got i el ratllem programant uns segons a velocitat 7. Si El volem més fi, repetim uns segons més. Reservem.
Sense rentar el got posem tots els ingredients del sofregit i triturem 15 segons a velocitat 5, amb l’espàtula baixem les restes de les parets del got. Programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
Un cop tenim el sofregit fet, afegim la carn, la sal i les espècies i programem 20 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
És el moment d’hidratar les plaques de pasta. Les posem en un bol gran amb aigua tèbia. Les anem bellugant perquè no s’enganxin. Quan ja les tenim hidratades, en el mateix cistellet de la TH, les escorrem.
En acabar aquest temps, vaig programar 5 minuts més, el mateix programa. És el moment de provar també el punt de sal.
Cobrim la base de la llauna (que tingui alçada) amb plaques de pasta hidratades, aboquem la meitat de la barreja de carn, fem una altra capa de plaques de pasta, cobrim amb la resta de carn i fem una última capa de pasta. Reservem
Sense rentar el got, fem la beixamel.
En el got de la Th posem l’oli i la mantega, programem 1 minuts, 100º, velocitat 2
Afegim la farina i tornem a programar 2 minuts, 100º, velocitat 1
Acabat el temps, incorporem la resta d’ingredients, barregem 5 segons, vel. 7. Coem la beixamel programem 9 minuts, 100º, vel. 4.
Cobrim la lasanya amb la beixamel, i coem durant uns 10-15 minuts a 180º, forn preescalfat. A continuació repartim el formatge ratllat i gratinem fins que tingui un color torradet, al nostre gust.

13 comentaris:

Marina ha dit...

Vaja lasanyeta avui per dinar, eh? Haha! Té una pinta espectacular. Veig que això de la Thermomix dóna per molt. A veure si cau algun dia, que veig que paga la pena!!
Petonets!

debuencomeryalgomas ha dit...

molt bona ,jo també la tinc posada al blog ara,surt molt bona i molt rapid,petons

Gemma ha dit...

No m'estranya que sigui bona, té una pinta sensacional.
La lassanya és un plat que té l'èxit assegurat, oi?

teresa ha dit...

Que bona!! i a mes a mes, ja preparada... tú si que tens vista, jejeje.
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa, guapa tu

la veritat es que la "olla magica " com jo li dic, es una joïa a la cuina,..com me l´estimo jo, je,je

mil petonets Susanna

Davi ha dit...

Que bona!! Fa moltissim que no en ha fet.Pero esta teua te una pinta genial.
Besets

Fem un mos ha dit...

Quina bona pinta que te aquesta lasanya¡¡
Petons

E chef ha dit...

No tenía ni idea que se podía hacer lasaña con la thermomix, vaya que es una maravilla ese invento!!
Yo hago una variación personala la lasaña, o reemplazo la pasta por lonchas delgadísimas de berengena o zuccini, o reemplazo la carne por una especie de pisto, la verdad me va muy bien y se me hace más ligerilla, sobre todo estando tan próximo el verano!!

Un Beso gordis gordis
Pili
Tu E Chef
tuechef.blogspot.com

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Sense embrutar gaire i en un moment tens un bon plat de lasanya.
Petons.

maria ha dit...

jo desde que tinc la thermomix sempre la faig amb ella, m'agrada com queda la salsa i no queda líquida i la teua té una pinta pa xuplarse els dits!

La cuina de l'Eri ha dit...

Quina meravella de lassanya... té una pinta sensacional. Petons

Mercè ha dit...

Quina bona pinta que fa aquesta lasanya Teresa! :)
Petons!

MaryLou ha dit...

Boníssima i ràpida, oi?
Segur que us heu llepat els dits!!
Petonets

Seguidors