Cansats una mica de les fruites d'hivern, comencem ben aviat amb aquestes fruites tant atractives, encara que per trobr les bones bones haurem d'esperar uns quant dies...Les postres d'avui han portat poca feina i han estat excel·lents! Desprès d'un bon dinar, aquest pastís ha resultat refrescant i gens pesat. Qui és mes llaminer l'ha endolcit amb una mica de culís de melmelada de maduixa. Podem fer-lo amb altra fruita, que sigui carnosa, com el kiwi, el mango...
La recepta l'he tret de la Revista Descobrir cuina, ni més ni menys del núm 17!, amb alguna variació, he substituït la melmelada de panses, que hi ha a qui no agraden, per un culís de maduixa, i l'he acabat amb uns fils de xocolata.
PASTÍS DE MATO AMB MADUIXES
(per a 8 persones)
Ingredients
- 800 g de mató
- 1/2 k de maduixes
- Una tassa de melmelada de maduixa
- Una fulla de gelatina
- Xocolata negra de cobertura
Preparació
Rentem les maduixes i les tallem en làmines.
En un bol posem el mató i trinxem amb una forquilla.
En un motlle d'uns 20 cm anem fent capes de mató i maduixes, fem tres capes de mató acabant amb una de maduica, que mirarem que quedin ben posades, i tota la superfície coberta.
Posem la fulla de gelatina a hidratar amb aigua.
Escalfem la melmelada amb una cullerada d'aigua. La colem, ens ajudem d'una cullera. Escorrem la gelatina, l'afegim al culís, si s'hagués refredat l'escalfem una mica, remem bé perquè es desfaci i quedi ben fi
Amb aquest culís pintarem la capa superior de maduixes, que li donarà, a banda de més gust, brillantor. La que ens sobri la portem a taula per als més llaminers...
Desfem la xocolata al bany maria i en titrem uns fils per sobre.
24 comentaris:
Però quin pastís més bonic! T'ha quedat fantàstic. I ha de ser tan bo... M'encanta la combinació de la maduixa amb formatge... Nyam!
Petonets!
Què bo Teresa! I t'ha quedat molt maco i vistòs!
A veure si demà ets a temps per participar a la Recepta del 15!
Petonets
Sandra
Que bó ¡¡¡ i quina efecte que fa. Ideal pel temps que anem, ara que con tu dius d'aqui unes setmanes estaran al seu millor moment.
Què bo i què bonic, Teresa!!!!
Molts petons!
Boníssim!!!!!! Jo també he pensat aquesta combinació però per una amanida, un dia d'aquests la penjo.
Senzillament preciós i molt adient per un dia primaveral com avui.
Quin pastís tan guapo, ha de ser boníssim el mató amb les maduixes!
Una meravella per als sentits!Un pastís sensacional Teresa, dóna gust mirar-lo!
Bo, bo es poc!! Es veu fantàstic.
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Quina preciosistat de pastís.. i amb el que m'agrada el mató i les maduixes! a casa triomfaria segur! Gràcies. Petons
Com ja t'ha dit tothom, quina preciositat de pastís!!!! I amb uns colors que enamoren!
Es nota que ve la primavera...
Petons
El mató, es un dels postres que més m'agrada. Mai l'he menjat en pastís, però amb les maduixes deu estar genial!
Un petó :)
Aquest dissabte comentava que a mi em semblava que encara no era època de maduixots, però sembla ser que no és una cosa rara que ja estigui aquí. Així que aprofitar-los amb aquest pastís em sembla una gran idea :)
Preciós i lleuger. A més no necessita forn. Fantàstic. Queda apuntat.
precios!
Oh Teresa! Quina delícia!!! Aquest, és dels meus!! M'encanta el mató i les maduixes! De ben segur que el provaré. ;)
Petons!
Jooopeta Teresa que delicia chica,un postre muy tentador...vamos para pecar sin parar,te quedó divino...que alegría dan las fresa en los postres,aparte de lo ricas y refrescantes que son.
Buena semana compañera.
Besos
Un pastis que ho te tot, però a mes de bo és senzill i amb bona presencia.
Penso fer-lo aviat.
Avui intento posar-me al dia de les vostres cuines i he vist el cop que has rebut, sento lo del teu germà.
Una abraçada
Realment fa una pinta sensacional. Quan arribin les maduixes de ple, aquest pastís serà encara més irresistible, que ja es dir!
M'encanta aquesta recepta, la trobo molt senzilla però el resultat és espectacular! Les capes dels dos colors queden precioses, a més el mató amb les maduixes és deliciós! Recepta apuntada!
Com dieu, queda un pastís molt vistós, alegre i bo!!! i ja veiue que fein poca, més si feu el mató a casa, però queda molt bé! sinó compreu-lo que sigui bo! i quan tinguem les maduixes d'aquí encara més bo!
petons!
Ha de ser molt refrescant i amb un contrast de colors molt maco.
Petons.
mol bo Teresa i facil i bonic
peto
miquel
Mare meva quina presentación !!!!
Ha d'estar boníssima !!!
Perons
Publica un comentari a l'entrada