20 de març de 2011

BROWNIE DE XOCOLATA AMB MOUSSE DE XOCOLATA I MADUIXES

Demà és l'aniversari de la meva filla petita, l'Anna, que ja fa 19 primaveres! Avui ens hem reunit per a felicitar-la i ajudar-la a menjar una miqueta d'aquest pastís... que era molt gran per a ella sola!
És un pastís que porta feina, no dels que de vegades dic, fàcil i ràpid de fer..., però que tot es posar-s'hi, i poc a poc et va sortint, això si, necessiteu una bona estona!
Vaig veure la recepta al programa "De chocolate" de Canal Cocina, on Josep Maria Ribé ens anima a fer aquesta i d'altres delicies amb xocolata!
 BROWNIE DE XOCOLATA AMB MOUSSE DE XOCOLATA I MADUIXES
Ingredients
Per al Bownie de xocolata negra
165 g de mantega
250 g de sucre moreno
165 g d'ou (tres de petits)
225 g de cobertura negra de xocolata (70% cacau)
85 g de nata del 35% M.G.
Per a la mousse de xocolata amb llet i maduixes
225 g de maduixes
16 g de gelatina
350g de xocolata amb llet 38% cacau
450 g de nata 35% M.G., semi muntada
Per al gelificat de maduixes
400 g de puré de maduixes
60 g de sucre
8 g de gelatina
Per  les maduixes macerades amb vinagre
500g de maduixes (senseres, si són maduixots grans, els fem a quarts)
200 g de sucre
50 g de vinagre balsàmic
Preparació
Comencem preparant el brownie de xocolata negra. Muntem la mantega  a punt pomada, amb el sucre moreno.
Afegim la xocolata negra fosa (la fonem al bany maria) i barregem bé.
A continuació anem integrant els ous, batuts, i la nata. Seguidament afegim la farina i barregem fins a tenir tots els ingredients ben integrats.
Aboquem la barreja en un motlle, d'uns 22 cm, i coem a 175º durant 25 minuts. Ens assegurem que està cuit punxant-lo mb una agulla o pal de botxeta, si surt net serà senyal que ja està cuit.
Deixem refredar i reservem.
Preparem les maduixes macerades. En un bol posem les maduixes, el sucre i el vinagre i deixem macerar ben bé una hora i mitja. Passat aquest temps, els fem arrencar el bull, i les colem. Reservem
A continuació prepararem  la mousse de xocolata amb maduixes. Triturem les maduixes, escalfem la meitat d'aquest puré, hidratem molt bé la gelatina i la incorporem al puré calent, remenem perquè es desfaci bé, i barregem amb la resta de puré. Desfem la xocolata al bany maria, hi anem afegint el puré de maduica poc a poc, remenem per a aconseguir una barreja homogènia. A continuació afegim l nata semimuntada, amb l'espàluta barregem ´molt bé. Reservem
Preparem el gelificat de maduixes. Triturem les maduixes amb el sucre, n'escalfem una part, hidratem la gelatina i la desfem amb el puré calent, barregem amb la resta de puré. Reservem
MUNTATGE
Si el brownie ha quedat massa alt, en traiem una capa. Col·loquem la base en el plat de presentació. Posem cinta de pvc al voltant (d'uns 5 cm d'alçada), per que tinguem l'alçada per a la mousse. Aboquem el gelificat de maduixes. A continuació les maduxes macerades, i cobrim amb la mousse. Àllisem, si cal, i congelem.
El fem el dia abans. així que el tindrem al congelador fins l'endemà, que el posarem a la nevera.
A l'hora de servir decorem al nostre gust.

25 comentaris:

Donibaneko ha dit...

Apa! que bona pinta!!!
Brownie i mousse de xocolata amb maduixes!!! i amb el bé que peguen aquests sabors, tota una delícia de postre.
Un petonet

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Felicitats a la teva filla.
Amb 19 primaveres es por permetre el luxe de menjar aquest pastis tan bo, a mi ja m'engreixa de mirar-lo.
Petons.

Miquel ha dit...

felicitats a la teva filla i la mare també per aquet brownie i mousse de xocolata i maduixes.
bona setmana
peto
miquel

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Mare meva, quina bomba de xocolata! M'encanta, té una pinta espectacular!
Felicitats a la teva filla per aquests super 19 anyets!
Petonets
Sandra

anirac ha dit...

hi estic d'acord! una bomba! bonissim aquest pastís!

Fem un mos ha dit...

Felicitats a la filla per les 19 primaveres i a la mara per aquest meravellós pastis.
Petons

Marina ha dit...

Primer de tot, una estirada d'orelles a l'Anna! Felicitats!
T'ha quedat impressionant. La textura és fantàstica. M'apunto la recepta, que fer pastissos és el que més m'agrada!
Passeu-ho molt i molt bé!
Petons!

Lali ha dit...

NENA, QUIN PASTÍS!!!, T'HA SORTIT PRECIÓS I BO NO CAL NI DIR-HO. SI T'HAGUÉS DE VALORAR ET DIRIA "coneixements assolits"
ANNA, FELICITATS, TENS UNA MARE MOLT DOLÇA.

Coses de Llàbiro ha dit...

Moltes felicitats!
Tens raó, és molt per ella. La propera vegada ja us vindré a ajudar!

Cristina ha dit...

Teresa, m´agrada molt com t´ha quedat el pastís. Quina feinada, no? però ha valgut la pena... Trobo que amb aquesta recepta se li ha tret partit al tradicional brownie...a mi no se m´hauria ocorregut.

Felicitats per la part que et toca.

Gemma ha dit...

Brownie + mousse ????
Espectacular, has combinat dues de les meves receptes de xocolata prerides! I el toc de les maduixes és sensacional.
Segur que l'Anna haurà quedat encantada amb aquest pastís d'aniversari, felicitats!

QUIMA ha dit...

Quina bona pinta aquest pastis ¡¡¡¡¡¡ si el veu la meva filla voldrà que li faci es una fan dels pastisos de xocolata.
Felicitats a la teva filla

Davi ha dit...

Que bonica ta quedat, ésta la tinc que preparar jo en el teu permís.
Petots

Visc a la Cuina ha dit...

Per molts anys a l'Anna! I a la cuinera, per fer aquestes meravelles!

orquidea59 ha dit...

Huauuuuu que buena pinta tiene esa tarta.
Felicidades a la cumpleañera.
Besos

xisca ha dit...

Aquest t'asseguro que el faig, mmmhhhhh!!! m'ha encantat i el tall t'ha quedat espectacular. Quina bona cuinera que estàs feta, Teresa. Dona-li els Molts d'Anys a la teva filla de part nostra. Una abraçada

xisca ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
El plat blanc ha dit...

Mare meva quin pastís més genial. Felicitats a totes dues!!

La cuina de l'Eri ha dit...

Moltes felicitats! A la teva filla, i també per a tu. Has fet un pastís espectacular, digne d'un dia tant especial. Segur que es va enamorar d'aquest pastís tan bonic i tant saborós amb la xocolata i les maduixes. Enhorabona. Petons

Teresa ha dit...

L'Anna us dona les gràcies! s'ha posat molt contenta amb les vostres felicitacions!La veritat és que després de fet, quan veus el resultat, no penses en la feinada... i val la pena!
Animeu-vos!
Petons!

starbase ha dit...

M'he trobat el teu blog obert a la pantalla... llògicament me l'ha deixat obert la reina del meu cor... com volguent dir.... hahahah

Lo forner de Ponent ha dit...

Per molts anys, bons i dolços!

Maria Dolores ha dit...

No se que me gustaria mas si pillar la tarta o los 19 añitos.
Felicidades a tu hija.

Cristina ha dit...

Felicitats a les dues, t'ha quedat fantàstic.

Teresa ha dit...

Maria Dolores, yo que soy de tartas y de chocolate, te asseguro que pillaria los 19!!!
Starbase, es que les reines tenim aquests detalls..., o està fet amb vista... perquè li fessis!!!
Lo forner de Ponent,Cristina, no hi ha com un bon dolç per acabar un bon dinar!!
L'Anna agraeix les felicitacions!
petons

Seguidors