Tot i que de receptes de la coca n’hi ha moltes i podem triar la que més pes ens faci, us poso aquesta que és la que vam fer dissabte al Museu de la Xocolata, crec que és fàcil i ràpida de fer, els temps de fermentació no són llargs, per tant ens permet poder fer-la el mateix dia, així serà ben recent!.
A casa ens va agradar molt! Encara ahir, que rondava la típica punteta que sempre sobra, estava tova i bona!. Així que demà em tocarà fer-la.
Les quantitats que us poso és per a una coca base, petita, d’uns 350 g, si l’hem de fer més gran, haurem de duplicar o triplicar les quantitats.
Si voleu fer la coca de llardons, premeu aquí , és el bloc que teníem abans.També queda molt bona!
COCA DE SANT JOAN
Ingredients:
Massa mare
59 g de farina
12 g de llevat fresc
12 ml d’aigua
Massa brioix
41 g de sucre
2 g de sal
35 g de mantega
1 ou
12 g d’anís
12 g d’aiguanaf (si no en tenim no passa res)
1/4 de pell de llimona ratllada
75 g de farina
6 g de nata per muntar
6 ml d’oli d’oliva
4 g de matafaluga
Massapà
30 g de pols d’ametlla
30 g de sucre llustre
Aigua
Decoració
Taronja confitada, meló, cireres, pinyons ...
PAS 1, massa mare
Desfem el llevat amb l’aigua tèbia
En un bol gran barregem la farina i el llevat desfet amb l’aigua. Barregem molt bé amb les mans fins a aconseguir una massa lligada. La deixem reposar en el mateix bol, tapada amb un drap humitejat amb aigua calenta, fins que hagi crescut el doble (aprox. 20 minuts). La massa no cal treballar-la massa, l’amassem just per a integrar els ingredients (queda una massa trencada)
PAS 2, massa brioix
En un bol gran barregem la farina, el sucre, la sal, la nata, l’oli, l’anís, l’aiguanaf i la pell de llimona. Afegim l’ou (sencer) i amassem bé. Aquesta massa s’ha d’amassar una estoneta i amassar-la molt bé.
PAS 3, base de la coca
Quan la massa mare estigui ja fermentada, cal barrejar-la amb la del brioix. Afegim l mantega i barregem, fem una bola i la deixem fermentar en un lloc humit i càlid, uns 15 minuts.
Quan la massa ja ha fermentat, la col•loquem damunt del taulell, que haurem sucat amb oli perquè no s’enganxi la massa. Rodem la massa creant una bola uniforme, amb la part exterior de les mans la fem rodar, la superfície ens ha de quedar ben llisa i brillant. Amb l’ajuda d’un corró l’estirem, l’aplanem uniformement, i amb l’ajuda del corró (la cargolem una mica) i la posem a la llauna del forn, que haurem sucat amb oli perquè no s’enganxi.
PAS 4, guarnir la nostra coca
Preparem el massapà barrejant el sucre llustre amb l’ametlla i el rajolí d’aigua. Estenem molt bé aquest preparat per sobre la base al nostre gust.
Guarnim la coca amb les fruites i pinyons, acabem posant sucre per sobre.
PAS 5, ara toca coure-la!
Coure la coca a 210 graus durant uns 15 minuts, que estigui ben rosseta, el forn ha d’estar preescalfat (vigileu-la!)
Deixem refredar damunt una reixeta.
BONA REVETLLA!
10 comentaris:
Oh, oh, oh, ... sols la puc mirar?????
Preciosa, amb un aspecte sensacional!!!!
Aquest any me'n quedo sense, no en puc fer :-((
Qué bona que estava!!!! a casa no va quedar ni una engruna!!!!
Petonets
T'ha quedat de professional eh, fa molt bona pinta i és molt maca. La de fruita a mi és la que més m'agrada, quines ganes que arribi demà....
Fins aviat ;)
Enguany no serem a casa per la Revetlla, i ens sap greu no menjar coca!! Tot i així ens conformem veient la teva que és l'enveja de tothom!!
Gràcies per penjar la recepta de fer la coca. Està molt ben explicada. Demà provaré de fer-la. Bona revetlla!! Petons
Si m'ha de sortir com la que has fet tu, t'asseguro que la provaré!
Quina alegria que dona veure les vostres coques!! Felicitats!!
M'encanta el Sant Joan i la tradició de les coques... n'hi ha per tots els gustos! Aquesta vostra us ha quedat molt bé ;)
Us animo a que les feu, si no es per avui per a qualsevol altre dia!
MOLT BONA REVETLLA !
Hola Teresa benvinguda, m'ha agradat molt la teva visita, en quan a la teva coca de Sant joan sembla de fleca, t'ha quedat perfecte espectacular!!!
Bona revetlla!!!
Publica un comentari a l'entrada