Com ja us vaig posar l'atre dia, la classe del David Lienas va anar de creps, dolces i salades, jo que sóc de dolç, no sabria pas en quines em quedo... bé, si, amb les dolces i salades!!! De moment hem començat fent-ne una de dolça per a les postres d'avui, aquestes creps de maduixa i xocolata han ben trionfat!!!, la xocolata encara que no la veieu ..., hi era.!! desfeta i per tota la superfície de la crep, que prou s'hi notava!!!
Animeu-vos i feu-les amb el farcit que més us agradi perquè segur que fareu contents a qui les mengi! Us recomano, però que abans no s'acabin les maduixes les proveu amb aquesta confitura, és excel·lent!!!
CREPS DE MADUIXA I XOCOLATA
Ingredients:
Per a la massa:
* 125g de farina
* 1 ou
* 150 ml de llet
* Sal
* 50 g de mantega
* pell de taronja ratllada (no en tenis i li vaig posar de llimona)
* 150 g de cobertura de xocolata (negra o la que us agradi)
Per a decorar:
- Nata muntada
- Fruits secs picats (me'ls vaig oblidar de posar... tenia festucs picadets...)
Per a la confitura de maduixa
* 400 g de maduixots
* 200 g de sucre
* Pebre negre mòlt
* Vainilla en pols
* Cardamom
* 15 ml de suc de llimona
Preparació:
Preparem la massa, en el got del túrmix posem la llet, els ous, la farina, i la sal. Afegim la pell de taronja, la mantega fosa i barregem molt bé. Hem de deixar-ho reposar ½ hora a la nevera.
Per a la confitura, rentem i traiem la part verda de les maduixes, les tallem i posem a coure en un cassó a foc fluix amb el sucre, el suc de llimona i les espècies. Quan veiem que les maduixes comencen a estar toves, traiem del foc , aboquem en un bol i deixem refredar.
Per a fer les creps, tindrem una paella (si no tenim crepera no passa res) al foc ben calenta, jo hi tiro una mica de mantega i amb un tovalló de paper el passo per a tota la supefície, hi aboquem una mica de massa amb un cullerot i l'escampem per tota la superfície. Quan estigui cuita notsarem que ella mateixa es desenganxa, li donem la volta perquè es cogi de l'altra cara, la traeim i passar per sobre la superfície la xocolata, jo la vair desfer al bany maria, però si la crep és calenta podeu posar el tros de xocolata i fregar-la, amb l'escalfó es desfarà.
La farci amb la confitura de maduixa. La plegem pel mig o en forma de bano i decorem amb la nata muntada i els fruits secs.
Servim i a gaudir d'aquesta crep !!!
16 comentaris:
Ostres tu quina pinta i que bo te d'estar aixó. No en tens cap per a mi, oi?
He convocat un concurs al meu blog, espero t'animis!!
Petons
Les crepes em fan mandra per començar a fer-les. Però un cop fetes sempre estic ben content del petit esforç.
Les teves són molt apetitoses :D
Quins ingredients mes bons per unes crepes!!!m´agrada moltíssim!!!
Quines crepes més bones per favor!! La combinació xoco i maduixa mai falla!
Petonets
Sandra
Que bo..... el meu xicot és l'expert en creps i fa anys que no me'n fa! M'agrada la idea de la melmelada en comptes de la típica crema de xocolata, se'm fa la boca aigua.....
Delicioses...la xocolata me l´imagino encara que no es vegi a la foto.
La gana que tinc i veure aquestes creps, quasi traspasso la pantalla.
Em semblen molt bones.
Petons.
Boníssimes, oi? amb la quantitat de llet que diu la recepta et van quedar bé? jo vaig posar un got, perquè la massa estava molt sòlida.
Petonets
Mare meva que bona¡¡¡ Ara mateix hem menjaria una ¡¡
Petons
A casa també les vam fer i ens van encantar! El toc de xocolata de dins la crep queda fantàstic, oi?
Teresa, aquestes creps han de ser un vici!!! Quina bona pinta, per favor!
Petons!
Hei, jo tambe estava en aquesta clase i la teva crep no te res a envejar a la del David...A casa,pero, els hi agrada la de xocolata. jeje
Petonets
magnifica la pinta d'aquestes creps... aixó si que és una classe ben aprofitada....
Una ABRAÇADA
Cuanto tiempo sin preparar creps me los has recordado, me compré una sarten adrede y aún no la he estrenado, los haré así con fresas que a mi hijo le encantan.
Saludos
HOLAAAA, tienes razon como en casa nada de nada ....y sobre todo con estas recetas estupendas ..que goloso y rico ..te sigo y te invito a compartir mis recetas y blog ...bsssMARIMI
Si, la verdad que los creps a quien no le gustan no? Porque son muy versátiles y se pueden hacer de infinidad de ingredientes, dulces o salados, eso sí, lo más importante es tener sartenes de calidad para hacerlos porque si se pegan es imposible que quedan bien...
Publica un comentari a l'entrada