ÍNDEX DE RECEPTES

26 de juny del 2011

MERENGA DE MADUIXA

Avui hem arribat just a l'hora de dinar, així que les postres d'avui havien de ser ràpides de fer, i molt refrescants perquè hem arribat acalorats!
Abans no s'acabessin les maduixes, en vaig congelar una bona bosa per a tenir-les quan ja no és el temps per a poder fer un gelat, melmelada, aquesta merenga o escuma com he preparat avui... Es molt fàcil i radida de preparar, i queden unes postres molt lleugeres i sobretot molt refrescants!!
Us poso també la foto de la til·la que vam collir al til·ler dels amics de Siall ! l'hem estés perquè s'assequi, i tenir-la a punt per quan es necessiti...! Aquesta sí que és bona!!
MERENGA DE MADUIXA
Ingredients

300 g de maduixes (han d’estar congelades)
100 g de sucre
2 clares d’ou
2 culleradetes de suc de llimona
Preparació
En el got de la Thermomix, que ha d'estar ben sec, hi posem el sucre, pulveritzem 10 segons, vel. 6-7-10
Afegim les maduixes congelades i el suc de llimona, programem 30 segons a vel. 5-7. Amb l'espàtula fem baixar les restes de la paret del got.
Col·loquem la papallona, afegim les 2 clares i batem 2-3 minuts, vel. 3 i 1/2, fins que tinguem una merenga ben consistent.
* per a congelar les maduixes les hem de rentar, sense traure'n les fulles, ben netes, llavors els hi tallem les fulles, les eixugem, les posem en una bosa per a congelar i les posem al congelador
                               

12 comentaris:

Margarida ha dit...

Sí que és ràpida de preparar, sí, SI TENS TMX!!!!! A altres ens costarà una mica més i dubto que ens surti tan bona...
No n'he menjat mai, i ara em vindria molt de gust tastar-ne una!!!

Anònim ha dit...

Què bona ha de quedar tan flonja i amb el gustet de madioxa... m'encanta!
Petonets
Sandra

mercè ha dit...

Sembla una rosa!, un postre ben delicat que convida a venir amb la cullereta als dits!A reveure Teresa.

Agnès ha dit...

dons que bo,la veritat que crec que tin maduixes congelades o sigui que poder en faré per els de casa,petons

starbase ha dit...

Caram, jo com la Margarida no tinc Tmx així que m'hauré de contentar amb la foto i la imaginació :)

Ara, que queda fantàstic.

MaryLou ha dit...

Unes postres boníssimes i fàcils!!!
No ho he fet mai, m'ho apunto!!
Petonets

Gemma ha dit...

Ostres, quina bona idea, combinar la merenga amb les maduixes congelades... no ho he fet mai però em guardo la idea! Imaginao que amb altres fruites també deu quedar molt bé, ideal per quan els meus pares tenen els fruiters tan carregats que no donem l'abast ;)

Cristina ha dit...

És una recepta fantàstica...per donar-li feina a la TMX. Es veu molt esponjosa.

La cuina de l'Eri ha dit...

Ha d'estar realment deliciosa... Petons

Anna Hallado ha dit...

Aquest cap de setmana vaig fer un postre semblant a aquest però amb pinya. El cert és que queden espectaculars. Congelar la fruita per fer els gelats et permet fer, per exemple, un gelat de figues en ple mes de març. Tot un goig!
Una abraçada.

Helena ha dit...

Sembla entre una merenga i un sorbet oi? té una pinta exquisita, se'l veu cremosissím!
Petons! ;)

Marina ha dit...

Quina pinta aquestes merengues... Semblen tovetes, però consistents. I, com no, delicioses! Nyam!
Petonets!

Seguidors