24 de juliol de 2011

NIUS DE MONGETA TENDRA I VINAGRETA D'AMETLLA

Fa dies que no posem cap recepta salada. i també en fem i ens agraden, eh??? Doncs avui us proposem un bon plat de mongeta tendra, cuita al vapor, acompanyada d'un ou i una vinagreta d'ametlla, un títol llarg per a un plat sencill i ràpid de fer. Aquest va ser un dels plats que ens van ensenyar a la classe de la TMX, i que em va agradar molt. Un plat complert, sa i molt bo! Una de les coses bones i sanes que podem fer amb la TMX, és la cuina al vapor, hi podem fer les verdures, el peix, les carns... queda boníssim i amb totes les vitamines!! 
Aquest plat ens ha agradat molt, és una molt bona manera, i diferent, de menjar un plat de verdura!
Per a fer les tires o cintes de mongeta va molt bé aquest estri que podeu veure AQUÍ , i que podeu trobar en aquestes botigues que tan ens agraden a tots i que en tenim els calaixos plens...
NIUS DE MONGETA TENDRA I VINAGRETA D'AMETLLA
Ingredients
Vinagreta
1 gra d'all
1 i 1/2  culleradeta de sal
1 bitxo de caiena (opcional)
6 ametllescrues sense pell
70 g d'oli d'oliva verge
1/2 culleradeta de pebre vermell
1 cullerada de pa ratllat
1 cullerada de vinagre
Nius de mongeta
400 g d'aigua
500 g de mongeta tendra (de la plana, tallada en cintes, jukiana no massa fina)
4 ous
Crostonets de pa fregit
Preparació de la vinagreta
En el got posem tots el ingredients de la vinagreta excepte el vinagre, i programem 4 segons/vel.5
Sofregim 3min,/Varoma/vel.2, quan faltin uns 10 seg. afegim el vinagre pel vocal. En acabar el temps, reservem en un bol.
Preparació de la mongeta
Sense rentar el got hi afegim l'aigua, col·loquem el recipient varoma damunt la tapa del got, hi posem les mongetes netes i tallades en juliana, tapem el recipient i programem 15 min,/Varoma/vel.1. Acabat el temps comprovem si tenim la mongeta al nostre gust, penseu que amb aquesta cocció queda al dente, si us agrada més cuita la programem uns minuts més.
Fem els nius
Folrem la safata del recipient varoma amb paper vegetal humitejat, amb les cintes de mongeta anem fent els nius, deixant un espai al centre en el que i posem l'ou a cadascun. Salpebrem l'ou i la mongeta. Clo·loquem la safata en el recipient varoma i programem 5min/Varoma/vel1. Si veiem que la clara encara no ha quallat ho programem una mica més.
Servim acabat de fer, amanim amb la vinagreta i decorem amb uns crostonets de pa fregit.

9 comentaris:

Kui_Netes ha dit...

Hola Teresa,
Molt sugerent el plat!
Una forma variada de menjar mongeta tendra.
La incorporo als meus plats d'estiu que és quan està bona la mongeta.
Salutacions.
:)

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què bones han de ser les mongetes així preparades, la propera vegada que en faci seguiré la teva recepta...un petonet

mercè ha dit...

Quina recepta més original i vistosa!, uns niuets molt bonics i amb una vinagreta que ha de ser gustosíssima!A reveure!

Eulàlia ha dit...

Bon plat de dieta, i que rebonic que t'ha quedat. És un plat artístic i sa.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Presentada així, qualsevol li diu que no a la mongeta tendra! Molt bona pinta, sí senyor!

Petons!
Anna

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

La verdura al vapor m'encanta, conserva millor el seu sabor.
Aquests nius queden molt xulos i la vinagreta molt bona.
Petons.

Miquel ha dit...

Teresa muy buenas las judias asi y la presentacion muy chula
peto
miquel

elsfogonsdelabordeta ha dit...

OStres, quina presentació tan xula... i el plat de 10!
Petonets
Sandra

MaryLou ha dit...

Qué maco!!! jo també vaig anar, encara no he fet les mongetes, però em va agradar molt la idea!
Petonets

Seguidors