18 de desembre de 2011

FLAM DE TORRÓ

Estem de ple a les Fetes de Nadal! i el torró és un des grans protagonistes a les taules catalanes!
Com hem pogut veure fa uns dies, molts de nosaltres, amants de la cuina, blocaires i encuriosits hem gosat fins i tot  fer-los a casa! i segur que tots estaran bons, tot ells molt originals i sobretot fets amb il·lusió!. 
Feia temps havia vist en algun bloc, a revistes i a Cuines de TV3, que havíem fet un flam de torró! Així que ahir mans a l'obra, primer mirar unes quantes receptes, després triar-la, i finalment, com passa moltes vegades, amb la idea d'una i d'altra fas la teva pròpia recepta. El resultat d'aquesta que us poso ha estat un èxit, un flam de torró boníssim!!!
FLAM DE TORRÓ
Ingredients
1 l de llet (la vaig posar semidesnatada)
8 ous
175 g de sucre
Una cullerada de mel
50 g de llet condensada
Una branca de canyella
Una barra de torró de Jijona (uns 300 g)
Una pell de llimona (sene la part blanca)
Pel caramel
Sucre
Unes gotes d'aigua o llimona
Elaboració
Primer que res farem el caramel, en una paella posem sucre (uns 150 g) amb unes gotes d'aigua. Deixem que es fongui, vigilant que no es cremi, quan agafa un color marronós, cobrim el fons del motlle o motlles. Resevem
Ratllem el torró, per la banda més fina del ratllador. Resevem
En un cassó fem bullir la llet amb la pell de llimona, la branca de canyella, la mel i la llet condensada. Apartem del foc, deixem infusionar una mica,  així també perdrà una mica de temperatura.
En un bol batem els ous, hi afegim la llet tot remenant. Ho colem per traure'n les possibles impureses de l'ou, hi incorporem el torró i barregem molt bé, tot batent amb el batedor de mà. Aboquem la barreja en el motlle o motlles individuals.
Coem al forn al bany maria (posem una safata amb aigua i dins el motlle), durant una hora i quart si és un motlle gran, si són individuals amb 30 minuts n'hi haurà prou.
Deixem refredar i guardem a la nevera tapats amb paper film.


13 comentaris:

QUIMA ha dit...

T'ha quedat molt bó aquest flam de turró .............. Es ideal per donar sortida aquells turrons que sobren pasades les fetes i que ningú no té ganes de menjar
BON NADAL

starbase ha dit...

Teresa, al títol has teclejat 'falm' en comptes de 'flam' :-).
Per el demés tot perfectíssim i escaient per al Nadal!! :D

Marina ha dit...

Teresa, aquest flam ha de ser exquisit! Intentaré fer-lo... perquè el flam m'encanta... i així nadalenc... gràcies per compartir!!! Petons

Roser ha dit...

Ooohh un dia vaig pensar de fer-ne, però ja se'm va oblidar i no hi he tornat a pensar...!! ha de ser una delicia de bo!! m'apunto la teva recepta! petons

Teresa ha dit...

Gràcies Òscar!!!ja començava a tenir son!!!
Quima, Marina, Roser, queda molt fi, no se si és pel toc de la mel i la llet condensada, el torró encara que el ratllis fi, sol pujar cap a dalt, aisò si, dona el fust a ametlla molt bo!

Gemma ha dit...

A casa en fem sovint, sobretot després de Nadal per aprofitar les barres que sobre de torró. Queda boníssim!

Chez Silvia ha dit...

Es veritat si sobra turró flam al canto!!! Petons i Bones Festes!!!

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Ha de ser una autèntica delícia amb el gustet de torró me'l guardo per després de festes per aprofitat les sobres! jeje
Petonets
Sandra

Cristina ha dit...

Ja pots ben dir que és un flam deliciós.

Maria Dolores ha dit...

Un flan riquísimo el turrón dónde lo pongas queda muy bueno.
Saludos

Visc a la Cuina ha dit...

Ara sí que t'has superat, quin flam que ens has preparat!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Um flam molt nadalenc i que després de festes ens servirà per aprofitar el tirró que sobri.
Petons.

Pebre i xocolata ha dit...

Quines postres tan originals. Sembla boníssim!
Marta

Seguidors