Mai hagués pensat en què faria melmelada de carxofa! però el repte d'aquest mes dels blocs Els fogons de la Bordeta AQUÍ i AQUÍ, va dedicat a ella, i no ens ha tocat més remei que remenar per aquí i allà per a participar-hi! El repte és gran perquè receptes dolces amb caxofes no n'havia vist i tastar-la menys, fins avui!! Primer vaig pensar en fer un bunyols, dolços, així tindria les postres d'avui, però vaig canviar de parer donat que divendres vam assistir al taller de Bon preu dedicat a les postres, on el Pep Nogué ens en va fer tres, boníssims tots ells, i de seguida la tria va estar feta per a les postres del diumenge! una sopa de taronja... boníssima, i que tinc preparada a la nevera per d'aquí una estoneta... La recepta s'haurà desperar... avui toca publicar la de carxofa! Doncs com us deia, he descartat fer els bunyols per a fer aquesta melmelada, que per dir-vos si es bona o no, ja l'he provat... una miqueta, està boníssima! ja me l'imagino acompanyant un peix, bacallà, magret d'ànec... entre d'altres.
La recepta l'he tret del bloc "lascuinadetotsnatros".
MELMELADA DE CARXOFA
Ingredients
1/5 kg de carxofes
250 g de sucre
50 g de sucre
Llimona
Aigua
Gots de vidre
Preparació
Netegem les carxofes, traient les fulles verdes, deixant nomès el cor. Les tallem en quatre trossos, i traiem la pelussa que tenen.
En un cassó possem aigua a bullir, quan bulli hi afegim les carxofes i els 50 g sucre. Quan estiguin cuites les colem, (reservem una mica d'aquesta aigua), un cop escorregudes les pesem. Reservem una mica d'aquesta aigua. Triturem amb la batedora fins a tenir una crema fina.
En un cassó posem la pasta de carxofa, el sucre, i una mica d'aigua (un 100 g), i coem a foc baix fins a tenir la textura desitjada. Hem de remenar constantment.
Tindem els pots preparats (bullits, tapa i tot) i els omplim amb la melmelada. Com que en aquest cas n'he fet poca, l'he poset cap per aball per a fer-ne el buit, normalment, els bullo 10 minuts, que els cobreixi l'aigua.
Bon profit!!
28 comentaris:
Ostres, jo tampoc hi hagués caigut amb la melmelada de carxofes, i mira que sóc molt de melmelades! QUina genial idea. M'agrada molt! Petons
Et pots creure que la meva primera idea va ser fer melmelada de carxofes?! La tinc pendent que em sembla molt original i segur que molt bona!!
Moltes gàcies per participar!
Petonets
PD: per cert, has deixat l'enllaç?
Quan érem petits la melmelada era de préssec, albercoc, maduixa, poma, pruna i para de comptar. la padrina de ma mare en feia de tomata i em semblava la cosa més exòtica del món. Ara en podem trobar de tota mena, i totes ben bones!!!
Mira una altre recepta que mai m'hauria passat pel cap ..........Un bon acompnayament !!!
Petons
caray!!! que original, mai se'm en hagués ocorregut. Deu esta molt bona!! a jo les verdures hem tornen boja, una bessada!
elrinconvegetarianodemarga
No me imagino el seu gust, però si dius que està bona segur que ho està. Un sabor molt original.
Petons.
Molt original!
Ja me la imagino damunt de bacallà o d'un magret d'ànec, com tu dius.
Moltes felicitats i gràcies per la recepta
Quina bona idea! Havia sentit a parlar de les melmelades de ceba i altres hortalisses, però mai la de carxofa. I per què no? Segur que és boníssima!
Petons
Bravo Teresa! No podia esperar una altra recepta de tu...Les carxofes també són"dolces", oi!
No em vaig poder acomiadar de tu; encantada d´haver-te conegut.
Hola??? aquesta sí que es una bona sorpresa!! mai hagués pensat que es pogues fer mermelada amb les carxofes, però tu ho has fet! fantàstic!! nomes cal apuntar-me la recepta perquè t'ho asseguro, la provaré de fer ben aviat!! petons
No se m'hauria acudit mai de la vida! I això que ha d'estar de vici! Moltíssimes gràcies per participar amb aquesta original recepta.
Petonets!
M'he quedat amb la boca oberta i sense saber que dir. Una idea molt novedosa!
Ostres Teresa melmelada!!! Una idea genial.
Com ha anat la sopeta de taronja?? Jo dissabte ja havia fet el pastís i a casa els hi ha semblat boníssim!!
petons
Qui ens havia de fer la melmelada de carxofa sinó tu!Ha de ser molt bona!, segur ha triomfat. Una abraçada!
me parece Teresa que la mayoria no habiamos pensado nunca hacer mermelada de alcachofas,original y seguro que buena
bona setmana
Melmelada? quina bona idea. Realment surten unes innovacions genials en aquests reptes. Jo vaig fer una vegada d'albergínia i també em va agradar. Aquesta té una pinta excel·lent.
Jo tampoc em puc imaginar el gust d'aquesta melmelada. Em sembla una proposta super original
Petons!
Quina idea mes genial!
Petonets
La de melmelades diferents que estic descobrint amb el bloc, ben original.
Petons.
No he tastat mai la melmelada de carxofa però imagino que si m'agrada la d'albergínia, la de carxofa també. Molt bona aportació!
Entre tots hem fet un grna receptari de la carxofa!! Tinc problemes per deixar comentari en algun bloc, no se per què. Ho aniré intentant! gràcies a tots!
Mira que faig melmelades de quasi tot.
Però la de carxofes no se m 'havia acudit.
La provaré.
Petons
Hola Teresa! valenta! mermelada de carxofes! ara mateix en feia una torrada! salutacions
Mira que sorpresa, no se me había pasado por la cabeza poder hacer una mermelada de alcachofa, un perfecto acompañamiento para muchos platos.
Un beso.
Isabel, Red Rose, no us puc deixar missatges, hi ha blocs que no se per què dona error! Isabel, les carxofes boníssimes i el peis farcit de gambes ni et dic què bé m'aniria avui per dina... que m'he portat fruita...! Espero que us assabenteu del comentari!
Ostres, a Mallorca hi ha gent que en fa d'albergínia, però de carxofes no se m'hagués acudit mai. Molt original!
Hola Teresa guapa tu
en primer lloc et desitjo un BON Any
Una melmelada molt interessant, anoto la teva proposta i gràcies per compartir-la
mil petonets Susanna
No se sap ben bé si es necessiten 1,5 kg ó 0,5 kg ó 200gr.(1/5 de kg)de carxofes.Tampoc se si el pes de carxofes es de "pulpa" de carxofa o es el pes en brut.I amb la llimona que faic?
Publica un comentari a l'entrada