10 de febrer de 2012

AMETLLES TORRADES

El meu pare, el Peret de l’Escardill, pagès d’ofici i de vocació,  per a ell el camp era la vida!, tenia camps d’aumetllers, eren la seva joia!! La meva mare tenia la mà trencada amb transformar aquelles aumetlles tant bones en unes garrapinyades excel·lents, (recepta Ametlles garrapinyades)  i ell era l’encarregat de fer-les torrades! Què bones els quedaven! Ara una, intenta fer-ho tan bé i bo com ells, però reconec que, primera, les aumetlles no són les mateixes, i segona, la pràctica és molt important!!Així que vaig practicant per a no perdre la tradició i perquè cada dia surtin millor! De com les feia el meu pare no ho tinc del tot clar..., les deixava en remull amb aigua i sal tota la nit i després a torrar-les, em sembla que era així. Jo he seguit la recepta de la Trini de Siall, que les vaig provar i estaven molt bones, i no m’ha fallat pas! Han quedat unes aumetlles molt bones, molt fàcils i ràpides de fer! i també ràpides de menjar... quan comences les acabes!
AMETLLES TORRADES
Ingredients
- ametlles crues amb pell
- aigua
- sal
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º
En un cassó posem aigua i un bon grapat de sal (sigueu generossos). Quan l’aigua bulli hi tirem les ametlles i remenem. Quan arrenqui el bull deixem un o dos minuts i les colem. Passem a la safata del forn ben repartides i torrem durant 15-20 minuts (depenent del forn). Si teniu l’opció de forn d’alt i baix alhora, millor, sinó no passa res, trigaran una mica més. Sentireu que van petant, és senyal que es van assecant i torrant. Jo en vaig tastar una per veure si ja estaven al punt. Un cop les tenim torrades les emboliquem amb un drap i deixem que es refredin. D’aquesta manera si n’hi ha alguna que li falta una mica s’acaba de fer.
Un cop fredes les guardem en un pot que tanqui bé.
Veureu que es pelen molt bé i què bones queden!


14 comentaris:

Gemma ha dit...

No sabia que calia escaldar les ametlles abans de torrar-les... Quina sort poder tenir ametlles pròpies acabades de torrar!

Marina ha dit...

Teresa, molt bones les ametlles i molt útil l'explicació! Gràcies! Petons

MaryLou ha dit...

M'agradat molt la teva explicació!!!! quina sort vas tenir de veure com ho feien els pares...
Petonets

Roser ha dit...

Doncs tota aquesta informació és crucial perquè jo no sabia ni com començar a torrar-les!!! moltes gràcies per explicar-nos-ho tan detalladament! petonets

Clara Quins fogons! ha dit...

Impossible deixar de menjar-ne... Quin vici!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Jo pensava que es torreven directament al forn, moltes gràcies per la recepta.
Petons.

Chez Silvia ha dit...

Quan era petita la meva mare les feia pel aperitius, ara les faig jo, i agraden tant que de vegades compro potets i els regalo!!! Muaks

La Taula d'en Bernat ha dit...

M'encanten les ametlles torrades i garrapinyades estan de vici!

Petonets!
Anna

Anna Hallado ha dit...

Quina gràcia!
La meva història és semblant. Ningú de la família sap torrar les ametlles com ho feia la iaia i les d'ella es pelaven totes.
Em va explicar que el secret era escaldar-les abans de torrar-les i així ho faig, però... Aisss... com ella les feia no em queden mai...
Petonets

Marc Guevara Monfort ha dit...

ara provaré de fer-ne, gràcies per l'explicació!

Auster ha dit...

Increíblement bones! Moltes gràcies per la recepta!

Lurdes ha dit...

Moltes gràcies. No sabia com fer-ho i m'ha anat molt be. Ho recomano a tothom que vulgui torrar amelles (com es diu per l'Ebre).

Ximo Espinós ha dit...

Boníssimes! Moltes gràcies des d'Alacant

Unknown ha dit...

Ahir en vaig fer i m'han quedat poc torrades... He de tornar a fer tot el procés per torrar-les 5 min més o les poso directament al forn?

Seguidors