20 de febrer de 2012

MAGDALENES

Si hi ha una cosa que compensa fer-la a casa, són les magdalenes! res a veure amb les que trobem en els supers! En podem trobar de bones, llocs on les fan artesanalment, però a casa queden molt i molt bé!i tant si tenim robot o no, són ben fàcils de fer! Aquestes les vaig fer per portar aquest cap de setmana a Isona, que erem una bona colla i per esmorzar, després d'una torradeta feta al foc (que no hi ha res millor!) van anar super bé amb el cafè amb llet, i per sort en va quedar alguna per a berenar...
La  recepta original, del bloc "cocinando en un rincon del mundo" les feien amb melmelada de gerds, que han d'estar boníssimes! però com la xocolata ens va... hi vaig posar perles de xocolata i una mica de pols de vainilla. Van sortir una bona colla de delicioses magdalenes,  molt esponjoses!
MAGDALENES
Ingredients
200 g de sucre
3ous i una clara
250 g d0oli de girasol
250g de llet
375 g de farina de força, jo vaig posar-la de rebosteria
1 sobre de llevat (tipus Royal) (o bé 4 sobres de gasosa, blaus i blancs)
Preparació
Col·loquem la papallona.
Afegim en el got el tres ous i la clara junt amb el sucre i programem 6 minuts, 37º, vel. 3 1/2
En una gerra tenim l'oli i en una altra la llet. Programem 6 minuts, 37º, vel. 3/12,  amb el cubilet posat anem afegint poc a poc damunt la tapa del got l'oli i a continuació la llet.
Afegim la meitat de farina amb el llevat i programem 30 segons, vel. 3
Acabem de posar la farina restant i programem 1 minut a vel. 3.
Acabem d'integrar amb una espàtula.
Aboquem en una mànega pastissera, i reservem 1/2 h a la nevera.
Preparem els motlles de papar de magdalena, els posem dins d'un altre motlle o dins de flameres, d'aquesta manera el motlle no s'obrirà i la magdalena tinbdrà més volum.
Tellem la punta de la mànega i anem omplint els motlles 3/4 parts. Repartim unes perles de xocolata en unes quantes, i una mica de sucre en unes altres. Si voleu posar-hi melmelada, posem una mica de massa, una cullerada de melmelada i acabeu de posar la massa.
Tindrem el forn preescalfat a 200º. Posem les magdalenes al forn i coem durant 20 minuts (segons forn). Passat aquest temps comprovem si ja estan cuites.
Les deixem refredar damunt una reixeta.
Les guardem tancades en un pot o bosa.

18 comentaris:

Xavier ha dit...

T'han eixit precioses aquestes magdalenes!!! Quin pecat no tenir-ne un parell ací prop!

Una besada!

Gemma ha dit...

És veritat que les magdalenes casolanes sempre seran més bones! I les de perles de xocolata han de ser boníssimes ;)

Dolores - Mi Gran Diversion ha dit...

Como cambian las magdalenas caseras!!!buenisimas

Chez Silvia ha dit...

Que bones, cada setmana en faig, pot ser faré aquestes per variar!!!! t´han quedat molt maques! Petons

QUIMA ha dit...

Teresa ara mateix t'en agafaria un parell pel café amb llet. T'han quedat precioses. i es veritat que on hi hagi unes madalenes casolanes..... les del super ja es poden retirar:
petons

Macedonia en familia ha dit...

Ara mateix em vindria molt bé una per esmorzar :)
La masa t'ha quedat molt esponjosa i tenen una pinta deliciosa!

starbase ha dit...

Jo no tinc Thx i la veritat és que em fa mandra :-P

Roser ha dit...

delicioses si son casolanes!! petons

Cuinera ha dit...

Teresa, que ricas te han quedado!, me gusta mucho el cambio, las pepitas en casa gustan y la vainilla ni te cuento, así que la próxima vez las hare como tu.

Un besito

Núria ha dit...

Veure aquestes fotos a mig matí em fa entrar una gana terrible! ja m'imagino la bona olor que et va quedaar a tota la cuina, maquissimes!

Dolça ha dit...

Quines magdalenes!!!!!
les millors les fetes a casa i per a mi, les fetes amb oli sempre millors que les de mantega, per tant les teves per a mi són de 10!

PTNTS
Dolça

SUSANNA ha dit...

Hola Teresa estimada i guapa tu

que bones, anoto la teva formula magistral, a casa soms tots molt i molt magdalaneros,per tant aquesta sera provada aquest cap de setmana segur,..

mil petonets Susanna

La Taula d'en Bernat ha dit...

Tenen molt bona pinta i m'ha encantat el paper de les papallones!

Petons!
Anna

Visc a la Cuina ha dit...

Tenen un aspecte fantàstic, i tens tota la raó, les magdalenes casolanes no tenen res a veure amb les comprades!

Maria Dolores ha dit...

El chocolate ya lo tengo preparado ahora me faltan las magdalenas te han quedado con una pinta riquísimas.
Saludos

Lo forner de Ponent ha dit...

Ja no te'n deuen quedar, no? D'aquí poc en faré d'aranyons! Ja t'explicaré.

Besets,

Roger

Elena ha dit...

Justament avui pensava que algun dia hauria de fer-ne, perquè m'és molt pràctic endur-me'n una per berenar a la feina. M'apunto la recepta!

LaMirandolina ha dit...

Teresa,

He fet magdalenes inspirant-me en la teva recepta. Les vols veure? http://pimpampa.blogspot.com/2012/03/magdalenes.html

Boníssimes!

Seguidors