29 de febrer de 2012

PASTÍS DE POMA (Thermomix)


Una pastís de poma requetebó! És del llibre de la Thermomix i encara no l’havia fet mai, però segur que serà d’aquells que, quan tens unes pomes que no s’acaben ..., repetiré més d’una vegada. Va volar!
Si el feu de manera tradicional, o amb batedora elèctrica, seguiu els mateixos passos, bateu molt bé els ous amb el sucre fins a tenir una crema blanquinosa i aneu seguint amb la incorparació de la resta d'ingredients, segur que queda perfecta!!
TARTA DE POMA
Ingredients
130 g de mantega (a temperatura ambient)
200 g de farina de rebosteria
6 pomes (Reineta)
3 ous
150 g de sucre
2 cullerades de conyac (opcional, però hi va molt bé!)
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Un pessic de sal
Preparació
Col•loquem la papallona en el seu lloc dins del got.
Batem molt bé els ous amb el sucre, programant 3 minuts, 37º, vel. 3
Acabat el temps programem el mateix però sense temperatura.
A continuació incorporem la mantega i el conyac i barregem 20 segons, vel. 2
Afegim la farina, el llevat i la sal i programem 10 segons, vel. 2 ½
Acabem d’integrar-ho tot amb una espàtula.
Aboquem en un motlle engreixat i enfarinat (d’uns 28 cm de diàmetre)
Pelem i traiem els cors de les pomes, les tallem a quarts i de cada un fem làmines sense acabar de tallar , les freguem amb llimona perquè no enfosqueixin, i les anem col•locant damunt la massa, enfonsant-ho una mica, però que quedin visibles.
Coem durant uns 35 minuts (depenent del forn) a 180º, amb el forn preescalfat.
* Com veureu, la massa ha tapat la poma, es perquè el motlle era petit, i clar, en pujar la massa ha tapat la poma. De tota manera queda molt bé, perquè la trobes dins, queda com si fos poma al forn, que barrejada amb el pa de pessic està molt bo!





13 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Els pastissos de poma són de lo més bo que hi ha! Quina pinta!
Petonets
Sandra

María ha dit...

Que delicia de bizcocho y que corte mas maravilloso, me ha encantado. Un besazo
cosicasdulces.blogspot.com

Dolores - Mi Gran Diversion ha dit...

Que rico con manzana..los deja mas jugosos
Besos

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Queda molt bo amb la poma dintre, es més sucós.
Petons.

miscelanea ha dit...

Mare meva, aquest tambñe hauré de provar-lo, si es que no pot ser.
Teresa quin gust de postres que fas sempre, els de poma son els meus preferits.
Un petó ben fort

Roser ha dit...

Els pastissos de poma sempre són una bona opció, saps que el primer pastís que vaig fer era de poma, d'un llibre que tenia ma mare perdut per casa....t'ha quedat realment maco, la textura és genial! petons

Gemma ha dit...

M'encanten les coques de poma, en totes les seves versions. Ara mateix en menjaria un bon tros per esmorzar!

Dolça ha dit...

l'he fet alguna vegada i surt boníssim, és perfecte per aquelles pomes madures que es van quedant a la panera!

PTNTS
Dolça

Pebre i xocolata ha dit...

Una altra recepta que també m'apunto per fer. Sembla tan flonjo i bo!
Marta

MaryLou ha dit...

Es boníssim i t'ha quedat ben alt!!!
Petonets

Cristina ha dit...

Quantes receptes hi ha de pastissos de poma, oi? Aquesta no la puc fer jo no tinc thermomix però m´imagino el seu sabor.

Fem un mos ha dit...

Jo també el faig però sense Thermomix, i es dels que no et canses de menjar.
Petons

Chez Silvia ha dit...

Mira sempre els faig sense la Thermo, ara el faré m´enporto la teva recepta te molt bona pinta!!!Muaks

Seguidors