29 de febrer del 2012
PASTÍS DE POMA (Thermomix)
Una pastís de poma requetebó! És del llibre de la Thermomix i encara no l’havia fet mai, però segur que serà d’aquells que, quan tens unes pomes que no s’acaben ..., repetiré més d’una vegada. Va volar!
Si el feu de manera tradicional, o amb batedora elèctrica, seguiu els mateixos passos, bateu molt bé els ous amb el sucre fins a tenir una crema blanquinosa i aneu seguint amb la incorparació de la resta d'ingredients, segur que queda perfecta!!
TARTA DE POMA
Ingredients
130 g de mantega (a temperatura ambient)
200 g de farina de rebosteria
6 pomes (Reineta)
3 ous
150 g de sucre
2 cullerades de conyac (opcional, però hi va molt bé!)
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Un pessic de sal
Preparació
Col•loquem la papallona en el seu lloc dins del got.
Batem molt bé els ous amb el sucre, programant 3 minuts, 37º, vel. 3
Acabat el temps programem el mateix però sense temperatura.
A continuació incorporem la mantega i el conyac i barregem 20 segons, vel. 2
Afegim la farina, el llevat i la sal i programem 10 segons, vel. 2 ½
Acabem d’integrar-ho tot amb una espàtula.
Aboquem en un motlle engreixat i enfarinat (d’uns 28 cm de diàmetre)
Pelem i traiem els cors de les pomes, les tallem a quarts i de cada un fem làmines sense acabar de tallar , les freguem amb llimona perquè no enfosqueixin, i les anem col•locant damunt la massa, enfonsant-ho una mica, però que quedin visibles.
Coem durant uns 35 minuts (depenent del forn) a 180º, amb el forn preescalfat.
* Com veureu, la massa ha tapat la poma, es perquè el motlle era petit, i clar, en pujar la massa ha tapat la poma. De tota manera queda molt bé, perquè la trobes dins, queda com si fos poma al forn, que barrejada amb el pa de pessic està molt bo!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
13 comentaris:
Els pastissos de poma són de lo més bo que hi ha! Quina pinta!
Petonets
Sandra
Que delicia de bizcocho y que corte mas maravilloso, me ha encantado. Un besazo
cosicasdulces.blogspot.com
Que rico con manzana..los deja mas jugosos
Besos
Queda molt bo amb la poma dintre, es més sucós.
Petons.
Mare meva, aquest tambñe hauré de provar-lo, si es que no pot ser.
Teresa quin gust de postres que fas sempre, els de poma son els meus preferits.
Un petó ben fort
Els pastissos de poma sempre són una bona opció, saps que el primer pastís que vaig fer era de poma, d'un llibre que tenia ma mare perdut per casa....t'ha quedat realment maco, la textura és genial! petons
M'encanten les coques de poma, en totes les seves versions. Ara mateix en menjaria un bon tros per esmorzar!
l'he fet alguna vegada i surt boníssim, és perfecte per aquelles pomes madures que es van quedant a la panera!
PTNTS
Dolça
Una altra recepta que també m'apunto per fer. Sembla tan flonjo i bo!
Marta
Es boníssim i t'ha quedat ben alt!!!
Petonets
Quantes receptes hi ha de pastissos de poma, oi? Aquesta no la puc fer jo no tinc thermomix però m´imagino el seu sabor.
Jo també el faig però sense Thermomix, i es dels que no et canses de menjar.
Petons
Mira sempre els faig sense la Thermo, ara el faré m´enporto la teva recepta te molt bona pinta!!!Muaks
Publica un comentari a l'entrada