20 de maig de 2012

CASADINAS DE SARDENYA

Divendres va tocar classe a l'Espai consum de Bonpreu, on el pep Nogué ens va fer tres plats de cuina italiana que només amb la oloreta que sentíem mentre feien xup xup, se't obria la gana! Les classes amb el Pep són tot un obrir d'ulls i parar l'orella! doncs mentre va fent, salta el guió de la recepta i t'explica el per què i per com de les coses, curiositats, trucs...són unes classes molt amenes i interessants,  sempre surts sabent una mica més! Els plats van ser, un "Estofat de cabrit de Còrsega", que com bé va dir el Pep, no en teníem... així que va improvisar i ens el va fer amb unes galtes de  porc, sense os, que com diu el Pep, no deixem de fer un plat per culpa de que ens falti algun ingredient... així que ens va fer un estofat que hi cantaven els àngels!!; un altre va ser "Pasta a la norma", que com ens va explicar, el italians no fan pasta amb alguna cosa, si no que és alguna cosa amb pasta... així que a la norma del Pep, va fer un espaguetis amb alberginia i ricota salada, que a falta d'aquesta hohi va posar feta, no cal dir com estava aquesta pasta, boníssima!. I per acabar va fer aquesta casadina, a lo grande! ja que segon va explicar la forma original a Sardenya són com crestetes. A tota Itàlia se'ls coneix com Formatgelle.
Unes postres que s'han de menjar tèbies. Nosaltres l'hem acompanyat amb gelat d'arròs amb llet, que en tenia de l'altre dia, que hi ha lligat la mar de bé, ha quedat requetebó!!! Si pot posar la fruita que més ens agradi, a la classe hi va posar dàtils, jo hi he posat orellanes d'albercoc i el resultat igual de bo! El podem tenir fet i escalfar-lo al forn,  uns 10 minuts, a 100º.
CASADINAS DE SARDENYA
Ingredients
1 làmina de pasta brisa
150 g de panses sultanes,  però podem posar dàtils, orellanes, ... hidratades amb aigua tèbia
500 g de ricotta dolça (podem fer-ho amb mató, que sigui de textura fina)
150 g de Pecorino Sard, acabat de ratllar (a falta d'aquest formatge, d'ovella sec)
Una mica de sal marina
Un pessic de brins de safrà
4 o 5 ous (mitjans)
100 g de sucre llustre
Pell d'una taronja, ratllada
Pell d'una llimona, ratllada
Preparació
En un bol gran posem tots els ingredients menys la fruita, els ous els posem una mica batuts. Amb el pimer triturem molt bé fins ha tenir una crema ben fina. Si no tenim ricotta, com va fer el Pep a classe, ho podem fer amb mató, pero que sigui de textura fina.
Posem la massa brisa en un moltlle de quiche, podem deixar el mateix paper que porta, així serà més fàcil desemmotllar. Hi aboquem la barreja, repartim la fruita hidratada i tallada a dauet petits.
Coem a 150º, amb forn amb aire, si no en tenim, coem a 180º dalt i baix. Temps aproximat 30 minuts. El punxem per a comprovar que ja està quallat.
El servim tèbi



14 comentaris:

dolorss ha dit...

Quina sort teniu al anar amn aquest tallers, sort que desprès ens ho expliques!!!

Petons

Visc a la Cuina ha dit...

Una recepta amb molt de sabor, la provaré!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quantes vegades ens toca improvisar per falta d'un ingredient i els resultats acostumen a ser bons.
La casadina ha de ser un luxe per al paladar amb orellanes o amb dàtils.
Petons.

Pebre i xocolata ha dit...

No coneixia aquest pastís. Sembla molt bo. I les classes... Una enveja!
Marta

Roser ha dit...

Mmmm quina bona pinta...!! no n'havia sentit mai a parlar! una cosa nova que he apres només començar el dia! jej petons

QUIMA ha dit...

Això te molt bona pinta !!! ....hum deu estar delicos:
petons

Maryar ha dit...

Que bon que ha de estar aquest postre i amb ingredients senzills i fàcils de trobar.
Gràcies per compartir la teva experiència.
Muacs

Cristina ha dit...

On eres??? no et vaig veure! El pastís tebi em va encantar . La pasta norma també em va agradar molt ; l'estofat ni el vaig provar amb tanta gent i tanta xerrera se´m va passar.

Marina ha dit...

T'ha quedat boníssim, Teresa! Jo també hi era però no sóc tan ràpida com tu, el que és cert és que aquesta casadina s'ha de fer, perquè estava de muerte! Bona idea, amb orellanes! Petons

Gemma ha dit...

Que ràpida! Jo la tinc a pendents per aquesta setmana :)
A Sicília en vam tastar una de molt semblant. que bona!

Miquel ha dit...

que bueno que es la cuina del Pep Nogué lo borda todo,y si improvisa mas buena aun.
esta casadina esta muy buena y te ha quedado muy bien
A ver si nos enseñas la receta del estofado con galtas que debe ser tremendo tambien
bona setmana

MaryLou ha dit...

Teresa, no ens vam veure?? Tinc pendent la casadina que em va encantar!
Petonets

Fem un mos ha dit...

Teresa, tampoc ens vam veure??? Aquesta casadina no tardaré gaire a fer-la estava molt bona
Petons

Teresa ha dit...

Sión, Marina, Cristina,també hi ereu? a quina hora vau anr-hi?jo era a la de les 16:00h! es que a les 18:00 ja em parteix la tarda!!! Aquesta Casadina està molt bona!! amb el contrast del gelat fred està super!!!

Seguidors