6 de maig de 2012

FLAM DE QUALLADA I FORMATGE

El cap de setmana passa volant! no se si us passa a vosaltres, però acaben faltan hores... les postres d'avui ha estat aquest flam de quallada i formatge que és fa en un moment, si. si, d'aquests que 1 minut per a preparar els ingredients, 1 minut per fer-lo i això si, com a mínim 2 hores de nevera!!! Millor fer-lo el dia abans. No l'havia fet mai, vaig pensar que potser no sortiria, i per si de cas, tenia un gelat de plàtan preparat... però no ha calgut pas, està molt bo!! fresquet, suau de gust, la textura entre flam i quallada, i amb el culis de maduixa que li ha donat el toc afruitat perfecte! Ens ha agradat moltíssim!
FLAM DE QUALLADA I FORMATGE
Ingredients
Pel caramel:
- 100 g de sucre
- unes gotes de llimona
- 100 g d'aigua
Pel flam:
- 2 sobre per a preparar quallada (tipus Royal)
- 2 ous
- 180 g de sucre
- 20 g de sucre avainillat (jo vaig posar 1/2 culleradeta de vainilla en pols)
- 400 g de formatge cremós ( tipus philadelphia)
- 500 g de llet
Culis de Maduxa
- 500 g de maduixes
- 90 g de sucre
- 60 g d'aigua
Preparació
Primer farem el caramel, en una paella o cassó posem el sucre i les gotes de llimona, quan s'hagi desfet una mica i hagi agafat color, retirem del foc i anem movent (moviments circulars) la paella, incorporem l'aigua i tornem a posar al foc, quan veiem que es va espessint i enfosquin, remenem amb una cullera de fusta perquè no cristal·litzi.  Quan tingui el punt de caramel retirem del foc i l'aboquem en el recipient, respartint bé per la base i els laterals. Reservem
En el got de la Tmx posem tots els ingredients per al flam, programem 10 minuts, 100º, vel. 3.
Omplim el motlle amb aquesta barreja i deixem refredar a la nevera. Millor si el fem d'un dia per l'altre.
Per a fer el culis, fem un almívar amb el sucre i l'aigua, el posem en un pot al foc, quan arrenqui el bull deixem que bulli durant uns dos o tres minuts.
Rentem les maduixes i les posem en el pot del pimer, afegim l'almívar i triturem molt bé. Ho colem amb un colador fi, ens ajudem amb una cullera. Reservem a la nevera fins a l'hora de servir.
Només ens caldrà desemmotllar el flam, acompanyat amb el culis presentat amb una salsera per a que cadascú es serveixi.

(Recepta de Thermomix)


15 comentaris:

Silvia ha dit...

Me gusta la combinación de ingredientes.Nunca utilicé el philadelphia para hacer flan,y se ve cantidad de cremoso.
Me lo llevo,a mis hombres les gustará.

CAriños

Alfriston Cottage ha dit...

Hola Teresa!

Et pots creure que no he menjat mai quallada? Sí, potser sóc una mica rara... En canvi, a l'Andy li agrada moltíssim! Em dónes l'excusa perfecte per donar-li una sorpresa i de pas...estrenar-me amb la quallada!

Una abraçada!

Roser ha dit...

uuaaa la quallada és el meu postre preferit, però si a més dius que dur formatge....ja es un vici!! petons

starbase ha dit...

Em recorda a un flam que em feia la reina del meu cor quan la visitava a les terres galegues :) Boníssim!

starbase ha dit...

Em recorda a un flam que em feia la reina del meu cor quan la visitava a les terres galegues :) Boníssim!

QUIMA ha dit...

Aquest flam ha de ser molt bo i si l'acompanyes amb el culis de maduixa .un plaer pels sentits.
petons

MaryLou ha dit...

Quina pinta!!! no l'he fet mai. m'emporto la recepta a,n el teu permís!
Petonets

Gemma ha dit...

Aquests flams quallats en fred són molt resultons, oi? i queden boníssims, amb el colís encara millor.

Cristina ha dit...

Xuclant,xuclant! Aixi m´agraden els flams que passin xuclant com aquest tan deliciós i fresquet que ens presentes.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Uns postres de 10, ben combinat amb el coulis.
Petons.

Chez Silvia ha dit...

Uiiiii! jo m´apunto a aquest flam tant bo!!!! petonets

Macedonia en familia ha dit...

mmm... delicios!! He de tastar-lo ja mateix!!! M'encanta!!

Visc a la Cuina ha dit...

Aquesta és una gran recepta per quedar d'allò més bé, la provaré!

Maryar ha dit...

Mmmmm, m'agradat molt i a més queda molt maco.
ÉS una d'aquelles postres agraides de veure i sobretot de menjar-se-les.
Gràcies per compartir.
Tinc una cosa per tu al meu blog:

http://menjarigaudir.blogspot.com.es/2012/05/va-de-premis-va-de-premios.html

Miquel ha dit...

a ver a quien no le gusta un rico flan como este¡¡
peto

Seguidors