15 d’octubre de 2012

PASTA FRESCA DE CARBASSA

Arribo molt just per participar en la recepta del 15, proposta dels blocs  Els fogons de la Bordeta i  Xocolata desfeta, aquest mes dedicadA a la carbassa! tant que m'agrada i gairebé no hi arribem!! Tenia preparada la gelatina de carbassa que l'altre dia van fer a Cuines de TV3, em va agradar i vaig pensar en fer-la, és fàcil i ens pot servir per a acompanyar un peix, com van fer, però crec que se li pot traure més profit, no he tingut temps de comprovar-ho... queda pendent, a la vista, però, és molt agradable, oi?. L'altra textura és  patates palla de carbasssa! amb una mica de flor de sal, com a aperitiu, boníssima!!! i a última hora he preparat aquesta pasta fresca amb carbassa, l'aspecte és molt bo, però a fer-la i coure, aquí no hi arribo pas!!! queda pendent! però us poso la recepta. Jo fins demà no podré passar-la per la màquina i fer-ne unes tallarines, que és el que tinc pensat fer.
PASTA FRESCA DE CARBASSA
Ingredients
300 g de farina de força
2 ous petits
150 g de carbassa (bullida i aixafada, ben fina)
sal
1 cullerada d'oli d'oliva
Preparació
En el got de la Tmx posem tots els ingredients per aquest ordre. Programem15 segons a vel. 6. Si veiem que la massa està enganxosa posem una mica de farina.
A continuació programem 2 minuts , got tancat, vel. espiga.
Aboquem en un bol, tapem amb film i reservem a la nevera, mínim una hora.
Si la feu a mà, her de fer un  volcan, i al mig posar els ingredients i anr amassant, costarà més, però segur que us queda bé!
Per a fer la forma de la pasta de vuulguem, tallarines, espaguetis, hem de fer boles de massa i estirar-les amb el corró, molt fines, i tallar-la al nostre gust.
Lo ideal es fer-ho amb la màquina, que és el que em tocarà fer demà! ( ja no tinc més temps! demà posso la recepta de la gelatina!!!)





12 comentaris:

Gemma ha dit...

La carbassa té moltíssimes aplicacions, oi?
Això de la gelatina m'ha sorprès, no recordo aquest programa del Cuines, ho provaré!
I les xips, boníssimes també! I la pasta, i... tot!

starbase ha dit...

Jo em quedo molt amb la pasta fresca, tot i que les patataes palla també m'han fet tilín. Les gelatines amb trocets de fruita dins ja em costen més. Però és un tema personal estètic hehehe.

Marina A.F. ha dit...

Que bona, Teresa! Sobretot, aquesta pasta té molt color amb la carbassa. Això de la gelatina de dauets de carbassa ho vaig veure al programa cuines l'altre dia, sota un roger. Vaig pensar que és molt bona idea, que fa catxé, oi? he he. Petonets!

Roser ha dit...

que bona! M'encanta fer pasta fresca i si és de verdures molt més sana i millor! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quines ganes de fer pasta fresca veient que pots fer-la del gust que més t'agradi. Segur que estava molt bona.
Petons.

sandra/ josemaria ha dit...

una pasta molt original

Miquel ha dit...

la pasta fresca asi es mas buena y esta receta de la gelatina esta muy bien y el aperitivo de las patatas paja de calabaza y su sal es irresistible.
peto

Cristina ha dit...

Com has disfrutat fent-la, oi? S' haurà de provar.

Ester Parareda Martín ha dit...

mmmm m'agrada la recepta, la tindré que posar en practica!
Em quedo a seguir-te!
Una abraçada!

http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

Fe-i*ká ha dit...

AUNQUE NO HE PREPARADO PASTA FRESCA, ME GUSTA MUCHO CUANDO LA PIDO EN ALGÚN RESTAURANTE.
ME QUEDO CON LA IDEA DE HACERLA CON CALABAZA.
HABER SI ME QUITO LA PEREZA Y PONGO... MANOS A LA MASA.
BESIKOS

MaryLou ha dit...

Com t'ha quedat tot!! i quina marxa l'has donat a la carbassa!!!!
Petonets

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Apa, quina xulada! Aquesta me l'apunto per donar sortida a la màquina per fer pasta!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra

Seguidors