26 d’octubre de 2012

PRALINÉ DE CASTANYES

Ahir no vaig poder resistir  a l'oloreta que feien les castanyes que la castanyera acabava de fer! no sóc massa de castanyes, però aquella olor... va fer que em parés a comprar-ne una paperina! Però no us ho perdeu... a la meva filla Anna li va passar el mateix, i se'm presentà amb una paperina a la mà i em diu: què endevinés què he comprat! no més veure-la ja s'havia què portava, ella es va quedar molt sospresa que ho endevinés, però més quan li vaig dir que també n'havia comprat! així que, com tenia aquesta recepta de praliné de castanya i dos paperines de castanyes...vaig aprofitar per a fer-lo! i la resta ens les vam menjar, es clar !! Aquest praliné el vaig veure a Gastronomia&Cia, posava que ens pot anar bé per a unes galetes (que tinc pensat fer...), per a farcir un pastís...encara que també diu que acompanya molt bé a carns i verdures. Tot i que sembla que ha de ser molt dolç, no ho és pas, i té , com no, un gustet molt bo de castanya!
Bon cap de setmana!
PRALINÉ DE CASTANYES
Ingredients
150 g de castanyes cuitesi pelades
100g de sucre
100g d'aigua
Elaboració
Si heu de coure les castanyes, feu-ho de la manera que tingueu costum, al forn, amb la paella especial (la que té gorats). Les pelem i tallem en quarts, a trossos grans.
En un cassó de fondo grruixut posem l'aigua i el sucre, deixem que bulli, abaixem el foc i deixem que es vagi fent el caramel, ha de coure fins que tingui un color daurat.
En aquest moment hi aboquem les castanys, remenem i les aboquem damunt d'un silpac o paper especial de cuina.
Triturem les castanyes a màxima potència, hem d'obtenir una pasta, si veiem que queda molt sec afegim una mica d'aigua i tornem a barrejar, fins que aconseguim la pasta de praliné.



10 comentaris:

Marina A.F. ha dit...

Uau! Que bo que ha de ser, i sembla molt fàcil de fer! Ho provaré, Teresa!

Roser ha dit...

quina bona idea, i amb poquets ingredients!! a inventar receptes amb castanyes que n'és el temps!! petons

Gemma ha dit...

Les castanyes es tornen boja!!! Deu ser que els productes que només trobem determinades èpoques de l'any són més bones, no? El praliné ha de ser boníssim!
Bon cap de setmana, bonica!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Sempre va bé tenir novas idees per fer amb les castanyes.
Petons.

Gemma ha dit...

Quina bona idea, un praliné de castanyes casolà!
Ho provaré amb les castanyes que ens sobrin, que l'endemà ja no les vol ningú ;)

Neus ha dit...

Ha de ser molt bo aquest praliné i és ideal per les époques en què estem!!

Ana y Blanca ha dit...

Una recta bien rica!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

QUIMA ha dit...

Sembla fàcil de fer i ha de ser bonissim.
Petons

Macedonia en familia ha dit...

mmmm...bona idea per un braç de gitano :P...

Cristina ha dit...

Un bon recurs, tant per aprofitar com per farcir.

Seguidors