4 de novembre de 2012

FLAM DE PLÀTAN



Amb aquest flam de plàtan hem fet bufar els 32 a l'Eloi!! És un fan del flams, siguin del que siguin, així que ha estat un pastís d'aniversari diferent i ben al seu gust. No les tenia totes del resultat d'aquest flam, les novetats de vegades fallen, però l'hem trobat requetebó! amb molt gust de plàtan, gens empalagós, amb una textura una mica més consistent que la del flam, i per acabar d'arrodonir-ho, n'hi ha que l'han regat amb xocolata, d'altres amb una mica de nata i d'altres amb xocolata i nata... Un flam que podem fer amb tot tipus de fruita, si no són tant carnoses com el plàtan, per tant porten més aigua, caldrà posar-hi menys llet per a compensar la quantitat de líquid.
La recepta la vaig veure en una revista, a la pelu, que és quan les miro i vaig directa a les receptes..., amb el toc que li hem donat de les espècies.
FLAM DE PLÀTAN
Ingredients
750 g de llet (la vaig posar semidesnatada)
200 g de sucre
6 ous (mitjants)
3 plàtans (si són grans dos)
un canonet de canyella
Anís estrellat
Vainilla en pols
1 llimona
Sucre i unes gotes d'aigua per al caramel
Elaboració
Primer farem el caramel posant el sucre i una cullerada d'aigua en una paella,a foc baix deixem que es fongui el sucre i quan s'hagi desfet i tingui un color marró daurat, vigileu que es crema de seguida i seria molt amarg, l'aboquem a la flamera o flameres, donem unes voltes perquè també ens quedi caramel pel voltant. Reservem
En un cassó posem la llet, el sucre, la canyella, l'anís estrellat, la vainilla en pols i si voleu pell de llimona (sense part blanca). Fem que arrenqui el bull, apaguem el foc i deixem infusionar i que refredi una mica.
Pelem i traiem els fils als plàtans, els tallem a rodanxes i els posem en un bol amb el suc de la llimona.
En un bol posem els ous i el plàtan i triturem molt bé, en ha de quedar molt fi.
Traiem la canyella, la pell de llimona i l'anís estrellat de la llet, posem un colador a sobre (que no sigui d'aquells tant fins) i hi aboquem la barreja d'ous i plàtan, ens ajudem amb una cullera per a que passi bé. Remenem  bé la barreja i l'aboquem a la flamera o flameres que tenim preparades.
Coem al bany maria a 180º. Si és un flam gran haurà de coure durant una hora aproximadament, si són individuals amb 40 minuts en tindrem prou. De tota manera ho comprovem presionant una mica a sobre amb els dits notarem si ja el tenim quallat.
Va molt bé deixar-los al forn un cop l'hem apagat, així si els faltés una mica acben de quallar. 
Deixem refredar i reservem a la nevera fins al moment de servir.
Millor fer-los el dia abans de menjar.los

Bany maria: Posem aigua en una safata, dins col·loquem el motlle o flameres,  l'aigua ha de tenir uns dos dit d'alçada, gairebé fins la meitat del motlle.Si veieu que n'hi falta n'afegim. No ha de bullir. 

24 comentaris:

MaryLou ha dit...

Ens encanten els flams i no tinc gaire costum de fer. Aquest t'ha quedat ben maco i amb gust de plàtan, què bo!!!!
Petonets

Fórmules Culinàries ha dit...

Quin flam més original!!
no n'havia vist mai de platan! Segur que va triomfar!!
ptns!!

La Cuina Violeta ha dit...

Felicitats a l'Eloi! Un flam així no es menja cada dia.
Una abraçada Teresa,
Nani

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué original, de plàtan i amb el gustet de la vainilla, segur que estava ben bo.
Petons.

Gemma ha dit...

Jo avui també he fet flam, però el tradicional. De plàtan??? Que bo!!!
Moltes felicitats a l'Eloi!!!

starbase ha dit...

Quina pinta amb aquest caramel relliscant per sobre :O

Roser ha dit...

jo també tinc el costum de llegir-me les receptes de la revista lectura quan vaig a la pelu! jeje! renoi quin pastís d'aniversari!! a mi també m'agradaria moolt! el plàtan és un encert. doncs ja ho tens, un flam de gust nou per qualsevol ocasió! petns

Neus ha dit...

M'encanta el plàtan així que aquest flam segur que m'encanta!!!! M'apunto la recepta per fer-la quan tingui un parell de plàtans madurs per aprofitar per la cuina!

Gemma ha dit...

Hem coincidit amb una recepta molt semblant, enlloc de plàtans jo hi he posat castanyes ;)
Felicitats a l'Eloi!

Macedonia en familia ha dit...

Segur que és una delícia!!! Felicitats per l'Eloi!!

Cristina ha dit...

Trobo, perl meu gust, molt encertades les espècies que hi has posat! On hi hagi vainilla, anís i canyella...
Felicitats al teu fill!

María ha dit...

Pues menuda maravilla. estoy segura de que al cumpleañero y forofo de los flanes le gustó soplar las velas en esta tarta de cumple diferente y fuera de lo común. Besicos.

Dolores- Mi GranDiversion ha dit...

Pero que bueno y con platano..genial!! bss

Xavier ha dit...

Quin goig!!!

ISABEL ha dit...

Que bons que son els flams, però no tinc costum de fer.
A veure si m'animo.
Felicitats a tú i al Eloy.
Petons

asj ha dit...

Pues muchas felicidades a Eloi ehh que aún es un chaval!! seguro que le gustó su flan especial.

besos

Mercè ha dit...

Mira, t'anava a dir... Teresa hi falta un rajolí de xocolata al damunt, però veig que hi ha algun altre xocolater que va pensar el mateix. :D

Miss trendy Barcelona ha dit...

Super original que sigui de plàtan!!
http://misstrendybarcelona.blogspot.com

andreusanchez ha dit...

Hola Teresa,

Hem decidit que la teva recepta sigui la "recepta de la setmana" a la pàgina de Facebook de Lestevesreceptes.cat! Moltes gràcies, i l'enhorabona!

https://www.facebook.com/pages/Lestevesreceptescat/371178396284981

CHEZ SILVIA ha dit...

Aquest l´he fet i ens va encantar!!! triunfes!!!!Petonets

Ana y Blanca ha dit...

Un flan que tiene que estar de lujo!!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

QUIMA ha dit...

T'ha quedat molt maco. Segur que està bonissim.
petons

dosentrebambalinas ha dit...

Qué bo!! t'ha quedat perfecte i molt original!
petons

Teresa ha dit...

Quina il·lusió ser la recepta de la setmana i moltes gràcies a lestevesreceptes.cat !!
També gràcies a totes/tots pel vostres comentaris!!!
Salut!

Seguidors